Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 3 beste accessoires voor videobellen en thuiswerken

Vanwege de huidige omstandigheden werken veel mensen thuis. Dit is een situatie die nog wel een tijdje gaat duren. Om toch contact te houden met je collega’s wordt er veel gebruik gemaakt van beeldbellen. FaceTime, Skype en Microsoft Teams zijn voorbeelden van software die veel worden gebruikt om te vergaderen met video. Ook het live streamen of opnemen van bijvoorbeeld sportlessen is populair. Als je eenmaal bezig bent zou je wat praktische problemen kunnen tegenkomen.

Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je goed zichtbaar bent, en dat zonder rare schaduwen? Of hoe houd je je handen vrij tijdens het beeldbellen? Hierbij de beste accessoires die het videobellen met collega’s en het opnemen van bijvoorbeeld sportlessen een stuk makkelijker en professioneler maken.

  1. Smartphone houder - Hoe zet ik mijn smartphone stabiel neer?
  2. Verlichting - Hoe maak ik mijzelf beter zichtbaar tijdens het videobellen?
  3. Tablet houder - Hoe gebruik je een tablet gemakkelijk tijdens het thuiswerken?
  4. Bonus: Grafisch tekentablet - Hoe voorkom je RSI-klachten tijdens het thuiswerken?
videobellen en video's opnemen accessoire voor thuiswerken met Joby GorillaPod

De statieven van Joby zijn handig om je telefoon stabiel neer te zetten.

1. Hoe zet ik mijn smartphone stabiel neer?

Accessoire voor stabiel beeldbellen

Met een smartphonehouder zet je een smartphone op een eenvoudige manier rechtop neer op je bureau. Dat is handig als je wilt videobellen zonder dat je de telefoon de hele tijd moet vasthouden. Zo blijft je beeld mooi stil en houd je je handen vrij om bijvoorbeeld te kunnen typen. Een goede keuze is de Joby GripTight ONE GorillaPod Stand. De GripTight One is een universele smartphonehouder op een GorillaPod met flexibele pootjes. Zo kun je de smartphone stabiel positioneren op praktisch elke ondergrond. Het is ook mogelijk om de pootjes te buigen, om hem bijvoorbeeld over de bovenkant van je beeldscherm te plaatsen.

Bekijk de Joby GripTight ONE GorillaPod Stand

Door je smartphone in de GorillaPod Stand te plaatsen en goed te positioneren, blijft je gezicht in beeld zonder dat je rare toeren hoeft uit te halen. Met zijn zachte maar sterke rubberen klauwen kan de GripTight klem smartphones vasthouden met breedte van 56mm tot en met 91mm. Dat betekent dat vrijwel alle smartphones in deze houder passen, zoals de iPhone 11 en de Samsung S10. Maar ook bijvoorbeeld oudere Sony Xperia en HTC One smartphones passen in deze smartphone houder.

Tip
De Joby GripTight One GorillaPod stand is er ook in een variant met magnetische voetjes. De GripTight One Magnetic Impulse kun je magnetisch vastzetten op metalen ondergronden. En er zit een Bluetooth afstandsbediening bij om de opname van bijvoorbeeld je sport-instructievideo te starten en stoppen.

Accessoire voor het opnemen van lessen

Wil je iets meer controle over de hoogte tijdens het positioneren van je smartphone, dan is de Joby TelePod Mobile de beste keuze. Dit statief heeft dezelfde smartphone holder als de bovengenoemde GripTight ONE Stand maar is gecombineerd met een in de lengte instelbare monopod. Je kunt eenvoudig de hoogte van 19 tot 61 centimeter instellen. Dit is perfect voor het opnemen van een video van bijvoorbeeld een zumba workout, een bootcamp of andere specifieke lessen.

Bekijk de Joby TelePod Mobile

Meer accessoire inspiratie nodig? Bekijk dan deze handige smartphonehouders voor het opnemen van videolessen.

Goede verlichting voor beeldbellen

Met extra verlichting ben je goed zichtbaar voor jouw gesprekspartner.

2. Hoe maak ik mijzelf beter zichtbaar tijdens het videobellen?

De conference call is begonnen en jouw beeld is zo donker dat je gezicht bijna niet te zien is. Je baas vraagt of je een lampje aan kunt doen. Ondanks dat alle lampen aan zijn, is jouw gezicht tijdens het beeldbellen nog steeds onderbelicht. Tijd om je belichting up te graden met de praktische Lume Cube Broadcast verlichtingskit.

De Lume Cume Broadcast verlichtingskit bestaat uit een Lume Cube Panel GO, een telescopisch tafelstatief en een Suction Cup Mount. Met het tafelstatief zet je de draagbare lichtbron eenvoudig op tafel of op je bureau. De Suction Cup Mount is voor eenvoudige bevestiging op laptops, tablets, smartphones en andere gladde oppervlakken. Ook krijg je een er een USB-C laadkabel bij en een lichtdiffusors. De witte lichtdiffusor die op de Panel GO plaatst, maakt de schaduwen op bijvoorbeeld je gezicht minder hard. De kleurtemperatuur van de Lume Cube Panel GO is 5600° Kelvin, wat mooi helder daglicht oplevert.

Het is ook fijn als je zichtbaar bent tijdens het videobellen met je moeder, vader of opa en oma.

Extra verlichting is niet alleen perfect voor beeldbellen voor je werk; het is ook fijn als je zichtbaar bent tijdens het videobellen met je moeder, vader, opa en oma of andere dierbare. Dan wil je elkaar toch bijvoorbeeld ook ’s avonds goed kunnen zien. Met deze Lume Cube kit zorg je ervoor dat je op ieder moment en in iedere situatie goed zichtbaar bent als je aan het skypen of faceTimen bent met je oma. Door meer licht te maken is het probleem dat je niet goed zichtbaar bent tijdens het videobellen eenvoudig opgelost!

Lume Cube Broadcast verlichtingskit

Tip
Heb je al een tafelstatief met ¼-inch schroefgat en je hebt niet zo'n sterke lichtbron nodig? De Lume Cube Panel Mini heeft iets minder LED's dan de Panel GO uit de Broadcast kit maar biedt hetzelfde resultaat bij een hogere helderheid.
Tablet iPad thuiswerken als beeldcherm en extra monitor tablethouder

De GripTight GorillaPod Stand Pro tablet is multifunctioneel.

3. Hoe gebruik je een tablet gemakkelijk tijdens het thuiswerken?

Sommige mensen krijgen een tablet van het werk om thuis te kunnen werken. Je zult merken dat het niet heel praktisch is als je hem plat op je bureau of op je schoot legt. Je zult ongetwijfeld snel kramp in je nek krijgen. Ook is het scherm te klein om voor een lange tijd als beeldscherm en toetsenbord te gelijk te dienen. Om een lange tijd prettig thuis te kunnen werken is een setup maken een goed idee. Dit is ook aan te bevelen als je je tablet als tweede scherm gebruikt.

De Joby GripTight GorillaPod Stand PRO tablet kan tablets vasthouden die tussen de 128 en 192mm breed zijn. De meest gangbare tablets tot ongeveer 11-inch passen in deze tablethouder. Dit kan bijvoorbeeld een iPad (Air) of een Samsung Galaxy Tab zijn, maar ook een Nexus 9 en Lenovo Tab tablet passen in de houder. De tablet fungeert op deze manier als monitor. Met een draadloos toetsenbord en muis maak je de setup compleet en ben jij klaar voor de thuiswerk marathon. Als je een laptop en een tablet hebt, kun je de tablet natuurlijk ook los handig naast je laptop zetten.

Bekijk Joby GripTight GorillaPod Stand PRO tablet

En als we weer naar buiten mogen dan is de GripTight Stand PRO voor de tablet ook handig op reis. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig de flexibele poten van de GorillaPod om de hoofdsteun vouwen zodat je kinderen op de achterbank rustig een filmpje op Netflix kunnen kijken!

Thuiswerken - RSI voorkomen

Voorkom RSI-klachten tijdens het thuiswerken met een tekentablet.

Hoe voorkom je RSI-klachten tijdens het thuiswerken?

De volgende accessoire die we aanraden voor het thuiswerken is een grafisch tekentablet. Dit is een accessoire waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Het is namelijk een heel ander type accessoire als een statief voor je telefoon of extra verlichting voor tijdens het beeldbellen.

Op kantoor zijn er allerlei maatregelen getroffen om een werkplek zo ergonomisch mogelijk te maken, zoals een speciale bureaustoel of een in hoogte verstelbare monitor. Dit soort dingen zijn via de arbowet geregeld en zou ook voor de werkplek thuis moeten gelden. Om de faciliteiten van kantoor naar huis te halen lijkt lastig, dus kun je kijken naar andere oplossingen. Een al oud probleem zijn RSI-klachten en het aantal mensen met RSI-klachten neemt volgens de RSI vereniging bij lang thuis werken drastisch toe. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ kun je een grafisch tekentablet zien als (tijdelijke) vervanging van de muis. Je hand gebruikt andere spieren om de pen van het grafische tablet te bedienen. Het gebruik van een pen kan in het begin even wennen zijn, maar op lange termijn zullen jouw arm, pols en handspieren hier profijt van hebben. Een tekentablet als RSI-oplossing hoeft zeker geen honderden euro’s te kosten. Als je voor tablet kiest zoals de Star G430S, de Star G640 of de Deco Mini 4 van XP-PEN, dan ben je al met €30 tot €40,- geholpen. Kwalitatief behoren ze tot de beste tekentablets die er verkrijgbaar zijn en je betaalt er niet de hoofdprijs voor. Dit geeft ook meer kans dat je baas wilt investeren!

wiskunde sommen opschrijven met tekentablet

Berekeningen maken op je scherm gaat makkelijker met een tekentablet.

Schrijven op je PowerPoint presentatie

Een grafisch tablet is trouwens ook een geweldige tool bij het geven online lessen volgen of geven. Als je gedeelde scherm fungeert als schoolbord dan gebruik je het tekentablet om op het bord te schrijven. Het geven van een wiskundeles is hier een goed voorbeeld van; hoe leg je gemakkelijk een rekensom uit als de wiskundige symbolen niet op je toetsenbord staan? Dan is het simpelweg eenvoudiger om live op je PowerPoint presentatie te kunnen schrijven. Dit is mogelijk met allerlei gangbare streamingsdiensten zoals Zoom, YouTube Xsplit en Twitch. Een tekentablet gebruiken is daarnaast niet erg moeilijk, het is een vrijwel een plug ‘n play oplossing. Het Star03 v2 tekentablet zou hier bijvoorbeeld een goede keuze zijn, dan heb je ook knopjes op het tablet om eenvoudig door je presentatie te navigeren!

streaming met XP-PEN

Bekijk meer tekentablets

Geen praktische maar technische problemen?

Zo heb je de meest veelvoorkomende praktische problemen opgelost die eenvoudig zijn te verhelpen met verschillende accessoires. Maar heb je een technisch probleem zoals een slechte verbinding? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de ICT-afdeling van jouw bedrijf!