Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 3 beste accessoires voor videobellen en thuiswerken

Mar 26

Gorillapod.nl

Vanwege de huidige omstandigheden werken veel mensen thuis. Dit is een situatie die nog wel een tijdje gaat duren. Om toch contact te houden met je collega’s wordt er veel gebruik gemaakt van beeldbellen. FaceTime, Skype en Microsoft Teams zijn voorbeelden van software die veel worden gebruikt om te vergaderen met video. Ook het live streamen of opnemen van bijvoorbeeld sportlessen is populair. Als je eenmaal bezig bent zou je wat praktische problemen kunnen tegenkomen.

Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je goed zichtbaar bent, en dat zonder rare schaduwen? Of hoe houd je je handen vrij tijdens het beeldbellen? Hierbij de 3 beste accessoires die het videobellen met collega’s en het opnemen van bijvoorbeeld sportlessen een stuk makkelijker en professioneler maken.

videobellen en video's opnemen accessoire voor thuiswerken met Joby GorillaPod

De statieven van Joby zijn handig om je telefoon stabiel neer te zetten.

1. Hoe zet ik mijn smartphone stabiel neer?

Accessoire voor stabiel beeldbellen

Met een smartphonehouder zet je een smartphone op een eenvoudige manier rechtop neer op je bureau. Dat is handig als je wilt videobellen zonder dat je de telefoon de hele tijd moet vasthouden. Zo blijft je beeld mooi stil en houd je je handen vrij om bijvoorbeeld te kunnen typen. Een goede keuze is de Joby GripTight ONE GorillaPod Stand. De GripTight One is een universele smartphonehouder op een GorillaPod met flexibele pootjes. Zo kun je de smartphone stabiel positioneren op praktisch elke ondergrond. Het is ook mogelijk om de pootjes te buigen, om hem bijvoorbeeld over de bovenkant van je beeldscherm te plaatsen.

Bekijk de Joby GripTight ONE GorillaPod Stand

Door je smartphone in de GorillaPod Stand te plaatsen en goed te positioneren, blijft je gezicht in beeld zonder dat je rare toeren hoeft uit te halen. Met zijn zachte maar sterke rubberen klauwen kan de GripTight klem smartphones vasthouden met breedte van 56mm tot en met 91mm. Dat betekent dat vrijwel alle smartphones in deze houder passen, zoals de iPhone 11 en de Samsung S10. Maar ook bijvoorbeeld oudere Sony Xperia en HTC One smartphones passen in deze smartphone houder.

Tip
De Joby GripTight One GorillaPod stand is er ook in een variant met magnetische voetjes. De GripTight One Magnetic Impulse kun je magnetisch vastzetten op metalen ondergronden. En er zit een Bluetooth afstandsbediening bij om de opname van bijvoorbeeld je sport-instructievideo te starten en stoppen.

Accessoire voor het opnemen van lessen

Wil je iets meer controle over de hoogte tijdens het positioneren van je smartphone, dan is de Joby TelePod Mobile de beste keuze. Dit statief heeft dezelfde smartphone holder als de bovengenoemde GripTight ONE Stand maar is gecombineerd met een in de lengte instelbare monopod. Je kunt eenvoudig de hoogte van 19 tot 61 centimeter instellen. Dit is perfect voor het opnemen van een video van bijvoorbeeld een zumba workout, een bootcamp of andere specifieke lessen.

Bekijk de Joby TelePod Mobile

Meer accessoire inspiratie nodig? Bekijk dan deze handige smartphonehouders voor het opnemen van videolessen.

Lume Cube Air voor goed zichtbaar thuiswerken videobellen beeldbellen

Met extra verlichting ben je goed zichtbaar voor jouw gesprekspartner.

2. Hoe maak ik mijzelf beter zichtbaar tijdens het videobellen?

De conference call is begonnen en jouw beeld is zo donker dat je gezicht bijna niet te zien is. Je baas vraagt of je een lampje aan kunt doen. Ondanks dat alle lampen aan zijn, is jouw gezicht tijdens het beeldbellen nog steeds onderbelicht. Tijd om je belichting up te graden met de praktische Lume Cube Air Video Conferencing kit.

De Lume Cume Air Video Conferencing kit bestaat uit een Lume Cube Air LED lamp, een Suction Cup Mount voor eenvoudige bevestiging op laptops, tablets, smartphones en andere gladde oppervlakken, een Micro USB laadkabel en twee lichtdiffusors. De kleurtemperatuur van de Lume Cube Air is 5600° Kelvin, wat mooi helder daglicht oplevert. De twee verschilende lichtdiffusors in deze kit maken de schaduwen op bijvoorbeeld je gezicht minder hard.

Het is ook fijn als je zichtbaar bent tijdens het videobellen met je moeder, vader of opa en oma.

Extra verlichting is niet alleen perfect voor beeldbellen voor je werk; het is ook fijn als je zichtbaar bent tijdens het videobellen met je moeder, vader, opa en oma of andere dierbare. Dan wil je elkaar toch bijvoorbeeld ook ’s avonds goed kunnen zien. Met deze Lume Cube kit zorg je ervoor dat je op ieder moment en in iedere situatie goed zichtbaar bent als je aan het skypen of faceTimen bent met je oma. Door meer licht te maken is het probleem dat je niet goed zichtbaar bent tijdens het videobellen eenvoudig opgelost!

Bekijk de Lume Cube Air Video Conferencing kit

Tip
Heb je al een Lume Cube Air of andere lichtbron met ¼-inch schroefgat? De Lume Cube Suction cup mount uit de Conferencing kit is ook los beschikbaar.
Tablet iPad thuiswerken als beeldcherm en extra monitor tablethouder

De GripTight GorillaPod Stand Pro tablet is multifunctioneel.

3. Hoe gebruik je een tablet gemakkelijk tijdens het thuiswerken?

Sommige mensen krijgen een tablet van het werk om thuis te kunnen werken. Je zult merken dat het niet heel praktisch is als je hem plat op je bureau of op je schoot legt. Je zult ongetwijfeld snel kramp in je nek krijgen. Ook is het scherm te klein om voor een lange tijd als beeldscherm en toetsenbord te gelijk te dienen. Om een lange tijd prettig thuis te kunnen werken is een setup maken een goed idee. Dit is ook aan te bevelen als je je tablet als tweede scherm gebruikt.

De Joby GripTight GorillaPod Stand PRO tablet kan tablets vasthouden die tussen de 128 en 192mm breed zijn. De meest gangbare tablets tot ongeveer 11-inch passen in deze tablethouder. Dit kan bijvoorbeeld een iPad (Air) of een Samsung Galaxy Tab zijn, maar ook een Nexus 9 en Lenovo Tab tablet passen in de houder. De tablet fungeert op deze manier als monitor. Met een draadloos toetsenbord en muis maak je de setup compleet en ben jij klaar voor de thuiswerk marathon. Als je een laptop en een tablet hebt, kun je de tablet natuurlijk ook los handig naast je laptop zetten.

Bekijk de Joby GripTight GorillaPod Stand PRO tablet

En als we weer naar buiten mogen dan is de GripTight Stand PRO voor de tablet ook handig op reis. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig de flexibele poten van de GorillaPod om de hoofdsteun vouwen zodat je kinderen op de achterbank rustig een filmpje op Netflix kunnen kijken!

Geen praktische maar technische problemen?

Zo heb je de drie veelvoorkomende praktische problemen opgelost die eenvoudig zijn te verhelpen met verschillende accessoires. Maar heb je een technisch probleem zoals een slechte verbinding? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de ICT-afdeling van jouw bedrijf!