Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 3 beste fotografie accessoires voor je iPhone

Een iPhone is een fijne smartphone voor dagelijks gebruik. En de camera’s van de nieuwe smartphones worden steeds beter en zijn ook bruikbaar als vervanger voor een eenvoudige compact camera. Wil je die smartphone echter optimaal gebruiken voor fotografie, dan is het handig om hem uit te breiden met een aantal slimme accessoires. In deze blog vertel ik je over een aantal van de beste accessoires voor je iPhone.

Aanvullend kun je ook nog mijn eerdere review van de Olloclip voor de iPhone lezen. Daarin vertel ik je meer over deze slimme lenzen die je op je iPhone kunt klikken voor nog meer fotografische of video mogelijkheden. Uiteraard kun je de Olloclip uitstekend combineren met de accessoires uit deze blog.

Hähnel Worldwide Duo Charger snelle lader voor je iPhone

Uiteraard heb je bij je iPhone zo’n handige kleine oplader gekregen van Apple. Die lader is instaat om 1 ampère te leveren. Voldoende om je iPhone in een aantal uur vol te laden, maar niet krachtig genoeg om je iPad binnen een redelijk tijd bij te laden. Gelukkig is er een oplossing: de Hähnel Worldwide Duo Charger. Deze heeft een heel aantal voordelen ten opzichte van je normale iPhone lader. Zo kun je met deze lader, zoals de Duo-naam al aangeeft, twee apparaten tegelijk opladen. De lader heeft namelijk een USB-C (zo’n moderne omkeerbare USB) poort en een USB-A aansluiting (een normale ouderwetse USB poort) die je tegelijk kunt gebruiken. De USB-C poort kun je bijvoorbeeld gebruiken om je Apple Macbook op te laden. Ook veel andere nieuwe apparaten zijn of worden in de toekomst uitgerust met een USB-C poort. USB-C is ook geschikt om apparatuur extra snel op te laden. De Hähnel Worldwide Duo Charger is daarmee al helemaal klaar voor de toekomst.

Zo ziet de Hähnel Worldwide Duo Charger eruit

Zo ziet de Hähnel Worldwide Duo Charger eruit

De andere USB-A poort kun je dan gewoon gebruiken voor je normale Apple Lightning kabel om je iPhone of iPad op te laden. Daarbij heeft deze lader nog een extra trucje: hij kan 3 ampère leveren op de USB-A poort. Dat zegt je misschien niet zo veel maar daardoor kun je iPhone vele malen sneller (tot wel dubbel zo snel) volladen dan met de normale lader. De lader werkt daarbij samen met je iPhone om de accu te beschermen, dus je loopt geen risico op een kapotte accu door het snellere opladen. Door het hoge vermogen is ook een iPad binnen de kortste keren weer helemaal vol. Ideaal!

Snelle lader, ook geschikt voor Android smartphones

Stel dat je een Android gebruiker bent, dan is het goed om te weten dat de USB-A poort van de lader ook compatibel is met Qualcomm Quickcharge. Een techniek die in een groot deel van de nieuwere Android telefoons zit en ervoor zorgt dat je telefoon met een bijzonder hoog vermogen opgeladen kan worden. Een Android telefoon met Quickcharge is daardoor met deze Worldwide Duo Charger in anderhalf uur helemaal volgeladen, en in 30 minuten heb je genoeg stroom om weer een aantal uren vooruit te kunnen. Als je al een Android toestel hebt met USB-C, dan ondersteunt deze sowieso al snel opladen via USB, dus ook die toestellen worden extra snel geladen.

De Hähnel Worldwide Duo Charger met iPhone

De Hähnel Worldwide Duo Charger met iPhone

Bijkomend voordeel van de Hähnel Worldwide Duo Charger is dat hij geschikt is om overal ter wereld te gebruiken. In de doos vind je namelijk standaard al stekkers voor Europese, Engels en Amerikaanse stopcontacten. Dus ook op vakantie kun je deze handige lader gewoon meenemen.

Joby GripTight GorillaPod Video PRO Stand

De Joby GripTight PRO Video GorillaPod Stand is een handig en klein statiefje voor je iPhone of andere smartphone. Zoals de naam al aangeeft is dit statief uitgerust met een flexibel Gorillapod statief, dat met zijn flexibele pootjes overal aan vast te klemmen is. Voor het monteren van je smartphone is het statief uitgerust met de oerdegelijke en stabiele GripTight Pro klem van Joby. Die is geschikt voor alle smartphones met een breedte van 56 tot maximaal 91 mm. Daarmee is de Joby GripTight PRO Video GorillaPod Stand geschikt voor alle recente iPhone modellen, van iPhone 4, 5, 5S en SE, tot iPhone 6, 6s, iPhone 7 en alle Plus modellen. Ook de meeste recente Android telefoons passen in de Joby GripTight GorillaPod PRO Video Stand. De klem zelf is stevig en houdt je toestel bijzonder stabiel vast. Je hoeft niet bang te zijn dat je iPhone hier per ongeluk uit zal vallen.

Stevige houder voor je iPhone en andere smartphones

Waar de Joby GripTight PRO Video GorillaPod Stand zich onderscheidt van de normale GripTight GorillaPod stand is dat deze uitstekend geschikt is voor video opnames. Een normaal statief is gemaakt om vast ingesteld te worden om zo stabiel een foto te kunnen nemen. Ideaal voor fotografie, maar ontzettend onhandig voor het filmen van actie. Dan wil je namelijk wel je smartphone stevig vastzetten in een goed statief voor een stabiel beeld, maar je wilt ook mee kunnen bewegen met de actie. Dat is gelukkig gewoon mogelijk met de Joby GripTight GorillaPod Video PRO Stand. De kop van dit statief kun je namelijk zo instellen dat je hem makkelijk kun bewegen middels het pookje dat je op de foto ziet. Daarmee wordt het kinderlijk eenvoudig om de actie te volgen met je smartphone terwijl de beelden er mooi strak uit blijven zien. De weerstand die het statief geeft bij het bewegen is goed in te stellen en zorgt ervoor dat je ook snelle actie goed kunt volgen.

De Joby GripTight GorillaPod PRO Video stand is écht overal te gebruiken.

De Joby GripTight GorillaPod PRO Video stand is écht overal te gebruiken.

Buiten de handige instelmogelijkheden voor video is de Joby GripTight PRO Video GorillaPod Stand een stabiel en handig statiefje dat je makkelijk mee kunt nemen. De pootjes laten zich makkelijk opvouwen waardoor het statief weinig plaats inneemt in je tas. Eenmaal op bestemming klem je het statief zo ongeveer overal aan vast. Een lantaarnpaal, een tak van een boom, de rand van een balkon, een deurklink, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt een GorillaPod eraan bevestigen. Ook een ongelijke ondergrond is geen enkel probleem, even de pootjes buigen en je maakt perfect horizontale opnamen.

Lume Cube LED flitser, LightHouse en diffusion filters

Bij het fotograferen met een smartphone kom je al snel wat licht tekort. De kleine sensor in een iPhone heeft behoorlijk wat licht nodig om een scherpe opname zonder al te veel ruis te kunnen maken. In het donker kun je dan gebruik maken van het ingebouwde flitsertje in je iPhone om een beetje bij te lichten. Die zijn echter maar beperkt in lichtopbrengst, worden bij lang filmen warm en trekken je accu snel leeg en ze zitten op een vaste plek ten opzichte van je lens. Daarmee belicht je je onderwerp altijd recht van voren, wat niet altijd even flatteus is. Daarnaast is het voor mensen ook nogal onprettig om recht in zo’n felle lamp te moeten kijken als ze gefilmd of gefotografeerd worden. Daarvoor is de Lume Cube een erg leuke oplossing.

In een eerdere review kon ik al kennismaken met de Lume Cube. Dat is een erg klein vierkant blokje waarin een ongelofelijk krachtige LED-lamp verwerkt zit. De Lume Cube is perfect om extra licht te leveren bij het fotograferen en filmen met een normale camera. Maar hij is bij uitstek geschikt om te combineren met een smartphone. Zo beschikt de Lume Cube over bluetooth voor koppeling met je smartphone, en kun je de bijgeleverde app gebruiken om de Cube te bedienen. Omdat de lamp niet vast hoeft te zitten aan je iPhone, kun je deze ook gebruiken om onderwerpen vanuit een andere positie te belichten. De Lume Cube is overigens geheel waterdicht, zoals je in onderstaande foto ziet. Handig voor creatieve belichting of werken in regen of sneeuw.

Wanneer de Lume Cube in een glas Spa Rood wordt gelegd, geeft dit een leuk effect!

Wanneer de Lume Cube in een glas Spa Rood wordt gelegd, geeft dit een leuk effect!

Het licht verspreiden of kleuren met de Lume Cube Light House

Bij mijn review viel één ding wel op. De Lume Cube is erg krachtig en biedt meer dan genoeg licht om vrijwel alle situaties bij te lichten. De lichtbundel van de kubus is voor een LED lamp behoorlijk breed, maar doordat hij zo krachtig is, voorkom je harde schaduwen bijna niet als je de lamp op vol vermogen gebruikt. Lume Cube heeft nu echter enkele accessoires op de markt gebracht waarmee je nog meer creatieve mogelijkheden krijgt met deze slimme LED lampjes. De basis van de nieuwe accessoires is het Lume Cube LightHouse. Dat is een metalen behuizing die je om je Lume Cube heen klemt. Deze is aan de voorkant voorzien van 4 kleine magneetjes die je kunt gebruiken om een groot aantal lichtfilters op je Cube te klikken. De filters klikken door de magneetjes in het Light House en de magneten in de filters makkelijk op hun plek en blijven stevig zitten. Standaard wordt het Light House geleverd met 3 platte diffusiefilters, die je los of gestapeld kun gebruiken voor een grotere verdeling van het licht. Lume Cube heeft de samenwerking gezocht met LEE filters voor het ontwikkelen van kwalitatief goede filters. Het filter zelf is wat dikker dan normaal en zorgt daardoor voor een mooie spreiding van het licht. De filters zijn echt een uitkomst voor filmen of fotograferen met de Lume Cube, je voorkomt hiermee dat je harde lelijke schaduwen krijgt, zeker als je mensen filmt. In onderstaande afbeelding zie je het verschil tussen de Lume Cube zonder en met de 3 filters. Zoals je ziet zorgen de filters voor een iets warmere kleurtint en voor zachtere schaduwen. Daardoor krijgt je beeld een prettigere uitstraling.

Lume Cube zonder filter
Lume Cube met filter

Er zijn nog enkele andere filter sets verkrijgbaar, zo is er een set met oranjefilters (om de kleurtemperatuur van je licht bij het filmen te balanceren met het omgevingslicht), een RGBY color filterpack, Honey Comb filters om het licht beter te richten en een set diffusion bulbs softboxes om het licht optimaal te verdelen. Met de filter packs is de bruikbaarheid van de Lume Cube nog beter geworden en daarmee een onmisbare accessoire voor iedereen die graag filmt of fotografeert met zijn iPhone, ook als de zon al onder is.

Conclusie: deze accessoires maken filmen en fotograferen met je iPhone nog leuker

Als je een fervent iPhone fotograaf of filmer bent dan zijn dit 3 onmisbare accessoires om het fotograferen of filmen nog leuker te maken. De Lume Cube en Joby GripTight GorillaPod stand maken het mogelijk om opnames te maken die met alleen je iPhone onmogelijk zijn. En met de slimme Hähnel WorldWide Duo lader zorg je dat je altijd genoeg stroom aan boord hebt voor uren filmen of fotograferen.

Over Rick Roeven

Gastblogger Rick Roeven is al 15 jaar fervent amateurfotograaf en een gadget-lover. Hij schrijft op onze blog over camera’s, lenzen en accessoires. Kenmerkend voor zijn schrijfstijl is zijn dagelijkse ervaring met de apparatuur. Op ricksreviews.org kun je zijn blogposts ook in het Engels lezen.

Geef een reactie