Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 praktische camera accessoires voor de wandelvakantie

Jij gaat op vakantie om dingen te ontdekken, en dat gaat het beste te voet. Lopend zie je namelijk het meeste en heb je alle tijd om rustig om je heen te kijken. Je hebt alle tijd van de wereld – het is immers vakantie – en dus alle tijd om mooie foto’s te maken. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je de juiste accessoires bij de hand hebt tijdens je wandelvakantie. Daar helpen we je natuurlijk graag bij!

Welke cameratas neem je mee op wandelvakantie?

Wanneer je een (lange) wandelroute gaat lopen, moet je keuzes maken: je kunt niet al je apparatuur meenemen, want dat is te zwaar, maar je wilt wel voldoende apparatuur meenemen om onder alle omstandigheden mooie foto’s te kunnen maken. De belangrijkste keuze die je maakt is: welke tas neem ik mee? Een rugzak ligt voor de hand, want die verdeelt het gewicht veel beter dan een schoudertas. De volgende stap is het kiezen van een fotorugzak waar de apparatuur die je mee wilt nemen in past, maar die wel licht van gewicht en compact is. Deze tas hebben wij voor je gevonden!

Een compacte en lichtgewicht fotorugzak voor op vakantie

Het is een Lowepro cameratas zonder veel poespas. De fotorugzak biedt ruimte aan een spiegelreflexcamera met 1 extra lens en flitser en kleine accessoires zoals accu’s en filters. Bovenin de cameratas bevindt zich een ritsvak voor persoonlijke spullen. Doordat het interieur volledig verstelbaar is, kun je vrijwel elke compacte uitrusting erin kwijt. Je kunt het bovenste schot zelfs verstellen om minder of juist meer ruimte te krijgen voor je camera uitrustig. Ook kun je de dividers volledig verwijderen om de fotorugzak om te toveren in een gewone rugzak (daypack). Aan de zijkant van de tas kun je een klein (Joby) statief kwijt. En het mooiste is: de gehele tas weegt slechts 800 gram! We hebben het natuurlijk over de Lowepro Tahoe BP 150, verkrijgbaar in zwart, blauw én rood.

De Lowepro Tahoe BP 150 is de ideale tas voor een wandelvakantie.

De Lowepro Tahoe BP 150 is de ideale tas voor een wandelvakantie.

Hoe maak je op vakantie stabiele foto’s zonder een groot statief mee te nemen?

Soms is een landschap, uitzicht of toeristische attractie zo mooi, dat je écht de tijd wil nemen om er een mooie foto van te maken. Dat kan natuurlijk vanuit de losse pols, maar er zijn situaties waarin je een statief nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van stromende watervallen, bewegende wolken of wuivende bomen. Je wilt echter geen groot en zwaar statief meesjouwen tijdens een wandeling. Wellicht ken je de oplossing al: een flexibel GorillaPod statief van Joby!

De Joby GorillaPod Focus (links) en SLR-Zoom (rechts) zijn de twee grootste GorillaPod statieven.

De Joby GorillaPod Focus (links) en SLR-Zoom (rechts) zijn de twee grootste GorillaPod statieven.

Foto’s maken vanuit elke hoek met een compact GorillaPod statief van Joby

De GorillaPods van Joby zijn verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen: van mini-statiefjes voor smartphones tot statieven voor camera’s tot maar liefst 5 kilo (de Joby GorillaPod Focus)! De populairste GorillaPod is echter de Joby GorillaPod SLR-Zoom met ballhead, die geschikt is voor camera’s tot 3 kilo; ideaal voor de uitrusting die je mee kunt nemen in je Lowepro Tahoe cameratas dus. Het lijkt misschien alsof je de kleine GorillaPod SLR-zoom alleen voor opnames laag bij de grond kunt gebruiken, maar niets is minder waar! De poten zijn namelijk in alle richtingen te buigen, waardoor het statief vrijwel overal aan bevestigd kan worden: denk aan takken, paaltjes en hekken. Zo kun je op wandelvakantie met de Joby GorillaPod SLR-Zoom professionele foto’s maken vanuit vrijwel iedere hoek! Het statief bevestig je overigens eenvoudig aan je Lowepro Tahoe backpack door de poten in het gaasnetvak te zetten en de bovenkant vast te zetten met het statiefriempje aan de zijkant van de tas.

Tip: Toch liever een volwaardig statief meenemen op wandelvakantie? Kijk dan eens naar de Velbon UT serie!

De Joby GorillaPod SLR-Zoom past perfect in de Lowepro Tahoe backpack!

De Joby GorillaPod SLR-Zoom past perfect in de Lowepro Tahoe backpack!

Vogel- en wild spotten tijdens je wandelvakantie

Hoef jij niet je gehele vakantie vast te leggen op foto, maar bekijk je de wereld liever ter plekke in detail? Neem dan een verrekijker mee op vakantie! Natuurlijk zijn er verrekijkers die specifiek geschikt zijn voor een bepaalde situatie (kijk maar eens naar ons Steiner assortiment), maar voor een wandelvakantie kun je het beste kiezen voor een compacte all-round verrekijker. Daarom hebben we voor jou een Steiner verrekijker van hoge kwaliteit geselecteerd, die niet al te duur is!

De Steiner Safari UltraSharp 10x26 verrekijker is geschikt voor iedere situatie.

De Steiner Safari UltraSharp 10x26 verrekijker is geschikt voor iedere situatie.

Steiner Safari Ultrasharp: all-round compacte verrekijker

De Steiner Safari Ultrasharp 10x26 ‘special edition’ verrekijker is onze bestverkochte verrekijker, en dat is niet voor niets. Met een vergroting van maar liefst 10x is dit namelijk de ultieme verrekijker om mee te nemen op wandelvakantie! De verrekijker weegt bovendien maar 300 gram en is 11,6 cm breed en 12 cm lang en de glasdiameter is 26mm. Hij past dus gewoon in het bovenste vak van je Lowepro Tahoe 150 camera rugzak! Met een verkoopprijs van ongeveer €119,- heb je een goede verrekijker voor weinig geld! De Steiner Safari Ultrasharp 10x26 is namelijk, zoals je van Steiner gewend bent, voorzien van een stevige Makrolon behuizing, glas met UV-coating en Fast Close Focus, en de kijker is waterdicht! Daarmee kun je de Steiner Safari Ultrasharp gebruiken om bijvoorbeeld wild te observeren of vergezichten te bekijken, ook op het water!

De Steiner Safari UltraSharp 10x26 is een zeer compacte verrekijker voor iedere wandelvakantie!

De Steiner Safari UltraSharp 10x26 is een zeer compacte verrekijker voor iedere wandelvakantie!

Geef een reactie