Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 extreem goede accessoires voor de Canon EOS 5D Mark IV

Na een paar uur lopen zet je je Lowepro Pro Trekker AW II fotorugzak neer. De beren in de verte zijn bezig met vissen. Een perfect beeld. Rustig zet je het Jobu Algonquin carbonstatief neer en je pakt de EF 500mm f/4, schroeft hem op de schommelkop en koppelt je Canon EOS 5D mk IV's op de lichtsterke supertele. De combinatie is nu perfect in balans om de vissende beren te kunnen fotograferen. Maar dat wist je al, anders had je deze fotoset niet meegenomen. Kwaliteit gecombineerd met betrouwbaarheid in alle situaties! Canon heeft de EOS 5D Mark IV niet voor niets ontwikkeld voor de veeleisende proffotograaf die topkwaliteit beeld wil. Dankzij de mix van een 30 megapixel beeldsensor met een zeer precieze autofocus en een relatief laag gewicht in combinatie met een vocht- en stofbestendige body is de Canon EOS 5D mk IV ideaal voor natuurfotografie onder extreme omstandigheden. Diep in de wildernis, bij slecht weer, of juist onder woestijnomstandigheden. Uiteraard is het daarbij wel van belang dat je apparatuur goed beschermd wordt, vandaar de Lowepro Pro Trekker AWII fototas. En natuurlijk gebruik je B+W MRC Nano filters op je objectieven.

Wat is een goede rugzak voor de Canon EOS 5D camera?

De Lowepro Pro Trekker 450AW II en 650AW II zijn hoogwaardige camerarugzakken die geschikt zijn voor extreem werk. Ze zijn ontwikkeld voor wildlife- en natuurfotografen die regelmatig onderweg zijn met lange telelenzen. De Pro Trekker 450AW II is geschikt voor een of twee professionele dslr-camera´s, een 400mm f/2.8 teleobjectief, 4 tot 6 extra objectieven, 2 flitsers, een statief of monopod, volop accessoires en een 15-inch laptop. In de 650AW II past zelfs een 600mm f/4. Dankzij het MaxFit dividersysteem kun je het interieur helemaal naar wens aanpassen zodat al je apparatuur veilig en stabiel opgeborgen is. De grote vakken worden gesloten met waterdichte heavy-duty ritssluitingen en de AW-hoes beschermt je kostbare fotospullen nog eens extra tegen de elementen.

De Lowepro Pro Trekker camerarugzak is een ideale tas om wildlife mee te fotograferen.

De Lowepro Pro Trekker camerarugzak is een ideale tas om wildlife mee te fotograferen.

Lowepro Pro Trekker Fotorugzak met Activ Lift draagharnas

De ruime, lichtgewicht Pro Trekker AW II camerarugzakken hebben het Lowepro ActivLift System draagharnas, dat een verbetering is van de voorgaande draagsystemen van Lowepro. De draagconstructie is perfect verstelbaar en volgt de natuurlijke S-lijn van de menselijke ruggengraat. Doordat het draaggewicht afgeleid wordt van de rug naar de heupen vormt deze fototas geen belasting voor je schouders, borst of onderrug. De Lowepro AW II modellen zijn daarnaast verstelbaar op maar liefst 10 punten en daardoor perfect op maat te maken voor zowel lange als kleine mensen, wat het draagcomfort bijzonder groot maakt. Perfecte rugzakken voor een stevige fototocht naar afgelegen locaties. De heupriem is multifunctioneel met Lowepro SlipLock lussen voor extra lenspouches of een waterfles en kan bovendien verwijderd worden. Daardoor kunnen deze camerarugzakken compacter worden gemaakt, bijvoorbeeld om mee te nemen in een vliegtuig. De ideale reisgenoot!

  • Ruimte voor teleobjectief + 4-7 extra objectieven
  • Draagcomfort door verstelbaar Activ Lift harnas
  • Volledig aanpasbaar MaxFit interieur

Welke B+W filters passen bij mijn Canon 5D camera?

Bescherming van je apparatuur met een Lowepro camerarugzak is logisch, dus dan is het ook logisch dat je op je objectieven de beste filters gebruikt voor een maximale bescherming tegen de elementen. Een Canon EOS 5D Mark IV is vocht en stofbestendig, en de EF-L objectieven zijn dat ook, maar om je frontlens vrij van vuil en krassen te houden, heb je B+W MRC Nano filters nodig. B+W UV010 of Clear 007 beschermingsfilters met MRC Nano-coating voor algemene bescherming en een circulair polarisatiefilter om reflecties tegen te gaan en de kleuren te verdiepen. MRC-Nano coating is de overtreffende trap als het gaat om coatings. Deze coating is nog verder doorontwikkeld dan een gewone MRC-coating en verhoogt de vuilafstotendheid van het filter. Vet en nattigheid op het filter glijden er gemakkelijk in druppels vanaf en laten geen kringen achter. Dit wordt ook wel het pearl-effect genoemd. De MRC-Nano coating beschermt het filter bovendien tegen krassen omdat aan beide zijden van het filter een 7-laagse coating is aangebracht die de hardheid van het filter verhoogt. B+W filters zijn gemaakt van hoogwaardig Schott optisch glas en ze zijn leverbaar in alle gangbare maten van 25,5mm tot en met 122mm.

  • Stof en vocht hechten niet door meerlaagse coating
  • Leverbaar in diverse maten
  • UV-, bescherm-, ND- en polarisatiefilters
B+W filter met MRC Nano coating zijn stof-, vet- en krasbestendig!

B+W filter met MRC Nano coating zijn stof-, vet- en krasbestendig!

Welk statief is geschikt voor mijn Canon EOS 5D Mark IV?

We noemden in de inleiding al even de Jobu Design Algonquin Tripod. Dit is een bijzonder carbon driepootstatief van een van 's werelds bekendste fabrikanten van schommelkoppen, ook wel swing heads of gimbal heads genoemd. De Algonquin Tripod is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De Algonquin tripod heeft een robuuste basis van carbon statiefpoten met drie secties en een degelijke statiefplaat van aluminium. Daardoor ontstaat een enorme stevigheid maar ook een laag gewicht. Jobu Design heeft maximaal ingezet op degelijkheid, wat geresulteerd heeft in het gebruik van 100% carbon voor de maximaal 36mm dikke pootsecties, in plaats van de gangbare sandwichconstructie van carbon met opvulmateriaal. Ook heeft Jobu bewust geen stikkers of graveringen toegepast op de pootsecties om de stijfheid niet aan te tasten. Door gebruik van warmtebehandeld massief aluminium zijn de statiefbody, de basisplaat en de vergrendelingen stijver en solider dan die van veel andere statieven, wat ongewenste trillingen voorkomt. Er is bewust geen middenkolom toegepast om de stabiliteit niet te beïnvloeden en de robuuste 3/8-inch statiefschroef garandeert een perfecte bevestiging van een Jobu Design schommelkop of een klassieke statiefkop.

Het Algonquin Carbon statief van Jobu Design is een degelijk, robuust statief.

Het Algonquin Carbon statief van Jobu Design is een degelijk, robuust statief.

Een soepel te bedienen Carbon statief

De Jobu Design Algonquin driepoot is super soepel te bedienen door een perfecte passing en afwerking van de poten en de vergrendelingen. De gegroefde aluminium twist lock pootvergrendelingen maken de bediening prettig in gebruik, waardoor dit statief onder alle omstandigheden gemakkelijk te gebruiken valt, ook met handschoenen aan! Voor extra stabiliteit kunnen de rubber voetjes van de poten verwijderd worden, waardoor de onderliggende spikes vrij komen voor een optimale grip op iedere ondergrond. De Algonquin Tripod is daarbij belastbaar tot een gewicht van maar liefst ruim 25 kilo, dus er is haast geen camera/lenscombinatie die niet op dit superdegelijke statief geplaatst kan worden. Het eigen gewicht is slechts 1.900 gram en de maximale werkhoogte is 1,57 meter. Ingeklapt is het statief slechts 68cm lang waardoor je het perfect aan een Lowepro Pro Trekker AW II kunt bevestigen.

  • Belastbaar tot 25 kilo
  • Soepel en eenvoudig te verstellen
  • Makkelijk mee te nemen door laag gewicht, ingeklapt 68cm lang

Geef een reactie