Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 handige accessoires voor je Nikon D5 of D500

Wanneer je een Nikon D5 of D500 in je bezit hebt, dan mag je jezelf gerust een professionele fotograaf noemen. Deze spiegelreflexcamera’s zijn niet zomaar een camera, maar zijn echt professionele camera’s die dus ook een professionele uitrusting verdienen. Een Nikon D5 of een Nikon D500 is een perfecte camera voor bijvoorbeeld bruidsfotografie. Deze camera’s bieden vele mogelijkheden voor de perfecte shoot op de perfecte dag. Welke 3 accessoires mogen daarbij echt niet ontbreken?

  • Een stevige, ruime camera trolley van Lowepro
  • Kraswerende filters met sterke MRC Nano-coating van B+W
  • Een stevige en comfortabele camerariem van Carry Speed

Welke cameratas is geschikt voor een Nikon D5 of D500 camera?

Tijdens het fotograferen van een bruiloft sta je niet stil. De dag vindt meestal plaats op verschillende locaties, wat betekent dat je je volledige uitrusting ook steeds mee moet nemen. Een handige tas die goede bescherming en veel ruimte biedt is dan essentieel. Je komt dan al snel uit bij een PRO-serie van Lowepro. De Pro Roller serie bestaat uit 3 camera trolleys die ideaal zijn voor bruidsfotografie! Doordat de rolkoffers wieltjes hebben, hoef je ze niet te dragen; wel zo handig als je steeds je gehele uitrusting van locatie naar locatie moet verplaatsen! De serie bestaat uit 3 maten koffers, waarvan de kleinste, de Lowepro Pro Roller x100 AW, ruimte biedt aan je Nikon D5 of D500 met battery grip, 4-6 lenzen of flitsers, extra accessoires en persoonlijke spullen. De Pro Roller x200 AW biedt ruimte aan één of twee professionele camerabody’s met batterygrip, 6-8 lenzen en accessoires en de grootste Pro Roller, de x300 AW, heeft genoeg ruimte voor je Nikon D5 én D500 (of andere extra body), 8-10 lenzen en/of flitsers en een groot aantal accessoires. De gehele camerakoffer is naar wens in te richten dankzij het Lowepro MaxFit systeem. Alle trolleys hebben een CradleFit vak voor een laptop of tablet en aan de buitenkant kun je een statief bevestigen. De meegeleverde AW regenhoes beschermt de koffer tegen regen.

De Lowepro Pro Roller Camera Trolley is de perfecte cameratas voor je Nikon D5 of D500.

De Lowepro Pro Roller Camera Trolley is de perfecte cameratas voor je Nikon D5 of D500.

B+W MRC Nano filters voor een prachtige bruidsreportage

Een belangrijk onderdeel van bruidsfotografie is de fotoreportage. Deze vindt meestal buiten plaats. Dat betekent dat je rekening moet houden met weersomstandigheden; niet alleen regen, maar ook zon! Met de B+W MRC Nano filters ben je voorbereid op diverse weertypes en omgevingen. Zo is het altijd aan te raden om een polarisatiefilter mee te nemen om de kleurverzadiging van de lucht te regelen en reflecties weg te nemen. Ook een ND-filter is handig om bijvoorbeeld creatieve foto’s te maken, zeker op heldere dagen! Welk filter je ook meeneemt, kies in ieder geval voor een high-end filter met beschermende MRC Nano coating. Deze coating bestaat uit meerdere lagen die ervoor zorgen dat het filter kraswerend is. Bovendien voorkomt de MRC nano coating dat vuil en vocht aan het filter hechten, zodat het filter altijd helder en schoon is, en de foto’s dus ook! De stevige XS-pro messing vatting zorgt er bovendien voor dat het schroefdraad van de lens van je Nikon D500 of D5 niet beschadigt raakt, mocht je het filter er een keer scheef op draaien.

Collega Martin Hendrikx licht de verschillen tussen de diverse B+W filters toe.

Carry Speed ‘sling’ camerariem verlaagt het draaggewicht van je Nikon D5 of D500

Eenmaal op de bruilofts- of feestlocatie aangekomen, maak je meestal aan de lopende band foto’s. Het is dan handig om jouw Nikon D5 of D500 camera altijd binnen handbereik te hebben, en niet in een tas of koffer. Een Carry Speed draagriem is daarom onmisbaar! De Carry Speed FS-Pro Prime Mark III is de ultieme camerariem voor een Nikon D5 of D500 camera. Het ‘sling’ systeem zorgt ervoor dat je de riem over je schouder draagt in plaats van in je nek, waardoor deze niet irriteert. Het systeem is echter zo soepel uitgevoerd dat je de camera in één beweging naar je oog kan brengen. Het neopreen schouderstuk zorgt voor goede grip op je schouder en vermindert het draaggewicht van je camera; wel zo comfortabel! Bovendien heeft de FS-Pro camerastrap een extra riempje dat je aan je lens kunt bevestigen, wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een telelens. Zo draag je je camera op een veilige én comfortabele manier en zorg je dat je geen fotomoment mist tijdens de ceremonie!

De Carry Speed FS-Pro Prime Mark III camerariem zorgt ervoor dat je je camera comfortabel en gemakkelijk kunt dragen.

De Carry Speed FS-Pro Prime Mark III camerariem zorgt ervoor dat je je camera comfortabel en gemakkelijk kunt dragen.

Goed voorbereid naar een bruidsreportage

Met deze 3 accessoires voor je Nikon D500 of D5 camera ben je goed voorbereid voor het vastleggen van een bruiloft! De Lowepro Pro Roller biedt goede bescherming voor je apparatuur en zorgt ervoor dat je je gehele uitrusting eenvoudig mee kunt nemen. De B+W MRC nano filters zorgen voor het beste resultaat tijdens een fotoshoot en maken creatieve foto’s mogelijk. De Carry Speed FS-Pro Prime Mark III camerariem is het ideale accessoire tijdens de ceremonie en het feest. Deze sling strap zorgt ervoor dat je je camera comfortabel kunt dragen en altijd binnen handbereik hebt!

Geef een reactie