Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 tips voor de gevorderde drone piloot

Heb jij al een tijdje een drone, zoals een DJI Phantom, in je bezit? Dan merk je vast dat je drone prachtige opnames maakt vanuit een uniek perspectief, maar dat de beelden soms over- of onderbelicht zijn. En hoe neem jij je kwetsbare drone gemakkelijk mee? Met de groeiende populariteit van drones worden ook de oplossingen voor betere beelden en meer draagcomfort steeds uitgebreider. Wij geven je in deze blog 3 tips!

Hoe neem jij jouw drone mee op reis?

Een drone is erg kwetsbaar en neemt veel ruimte in beslag. Het is daarmee een onhandig ding om te vervoeren, want je stopt hem niet zomaar even in je rugzak. Of toch wel? Lowepro bedacht namelijk de DroneGuard serie; een reeks die inmiddels bestaat uit maar liefst 5 verschillende dronetassen! Veruit de populairste is de DroneGuard CS 400. In deze hardshell case berg je veilig je DJI Phantom 3 of 4 of 3DR Solo drone op, samen met een groot aantal accessoires zoals extra propellers, accu’s en je afstandsbediening. De Lowepro DroneGuard is ontworpen als lichtgewicht koffer, maar je kunt hem ook op je rug dragen. Wil je liever een echte rugtas met meer draagcomfort? Kies dan voor de DroneGuard BP 450 AW. Ook in deze rugzak berg je moeiteloos je drone met accessoires op en dan past er nog met gemak een tablet bij. En dat mag allemaal gewoon mee in de handbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen!

De Lowepro DroneGuard BP 450 AW is een comfortabele drone rugzak met veel ruimte!

De Lowepro DroneGuard BP 450 AW is een comfortabele drone rugzak met veel ruimte!

Je neemt de Lowepro DroneGuard BP 450 AW dronetas gemakkelijk overal mee naartoe!

Je neemt de Lowepro DroneGuard BP 450 AW dronetas gemakkelijk overal mee naartoe!

Lowepro DroneGuard serie dronetassen en koffers

De Lowepro DroneGuard BP 450 AW biedt het meeste draagcomfort van alle tassen uit de DroneGuard serie, onder andere door zijn ActivZone rugpand. Bovendien heeft de dronerugzak een AW regenhoes, waarmee je drone beschermd blijft tegen vocht, stof en zand. Ideaal wanneer je veel reist met je drone. Vind je het vooral belangrijk dat je je drone gemakkelijk op kan bergen samen met alle bijbehorende accessoires en deze, wanneer je hem wilt gebruiken, eenvoudig kunt oppakken en in de kofferbak van je auto kunt zetten? Kies dan voor de DroneGuard Kit. Heb je een kleine drone, zoals een Parrot Bebop 2, die je veilig wilt vervoeren? Dan is de DroneGuard CS 200 dronekoffer de beste optie! Ten slotte is er de Lowepro DroneGuard CS 300, voor wie een kleine drone heeft maar wel de optie wil hebben om deze op de rug te dragen.

De Lowepro DroneGuard CS 400 is de populairste drone koffer uit de serie, voor DJI Phantom 3 en 4 én 3DR Solo drones!

De Lowepro DroneGuard CS 400 is de populairste drone koffer uit de serie, voor DJI Phantom 3 en 4 én 3DR Solo drones!

De voordelen van de Lowepro DroneGuard koffers op een rijtje

 • Goede bescherming door FormShell
 • Veel ruimte voor drone + accessoires
 • Eenvoudig te dragen als koffer én als rugzak
 • Met SlipLock lussen om extra accessoires aan te hangen
 • Veel losse vakken, uitneembare pouches en uitneembare dekselinsert

Hoe voorkom je onder- of overbelichting van je drone opnames?

Met name wanneer het helder weer is, kunnen de opnames van je drone snel overbelicht raken. Door het gebruiken van filters, kun je dit voorkomen. Zo nemen grijsfilters een gedeelte van het licht weg. Dit zorgt ervoor dat je kunt spelen met je diafragma en framerate en zo je opnames kunt optimaliseren. Maak je vaak opnames waarbij de horizon in het midden van je beeld ligt en is dan de lucht vaak over- en de grond onderbelicht? Kies dan voor een graduated (kleurverloop) filter. Ten slotte zijn er polarisatiefilters verkrijgbaar. Deze verminderen schitteringen op grote oppervlakken zoals water en zand, die vaak duidelijk aanwezig zijn bij opnames vanuit de lucht, en verhogen de kleurverzadiging.

Met een Polar Pro filter zorg je voor een juiste belichting van je drone beelden.

Met een Polar Pro filter zorg je voor een juiste belichting van je drone beelden.

Filters van Polar Pro voor DJI Phantom, Inspire en Yuneec Typhoon drones

Het merk Polar Pro is gespecialiseerd in filters voor drones en action cams. Voor zowel de DJI Phantom 3 als de DJI Phantom 4 én Inspire 1 als voor Yuneec Typhoon drones is er een groot aantal verschillende filters en filter sets beschikbaar. De filters zijn speciaal ontwikkeld voor drones. Er is daarom rekening gehouden met het gewicht; de vattingen van de filters zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium, zodat de gimbal nog steeds vrij en moeiteloos kan bewegen. De filters zelf zijn gemaakt van HD-optisch glas voor haarscherp beeld. De unieke Cinema Series filters van Polar Pro zijn zelfs gemaakt van Ultra High Definition glas met meerdere coatings. Naast een haarscherp beeld met hoge lichttransmissie zorgen deze coatings ervoor dat het filter niet snel beschadigd of bekrast raakt.

De voordelen van Polar Pro filters op een rijtje

 • Voor DJI Phantom, DJI Inspire én Yuneec Typhoon drones
 • HD-optisch glas voor haarscherp beeld
 • Lichtgewicht met stevige aluminium vatting
 • Meer vrijheid in instellen van framerate en sluitertijd
 • Schitteringen en weerspiegelingen verminderen met polarisatiefilters

Hoe zorg je voor goed belichte dronebeelden in een donkere omgeving?

Wanneer je met je drone in een donkere ruimte of tijdens de ochtend- of avondschemer vliegt, zijn de beelden vaak donkerder dan je verwacht. Vanaf de grond is het lastig om de juiste plek voldoende bij te lichten, dus zul je een lamp aan je drone moeten bevestigen. Echter, een gewone zaklamp of videolamp is al snel te zwaar en een lichtgewicht fietslampje geeft niet voldoende licht om de omgeving goed te verlichten. Daarom komt Lume Cube met een oplossing: een kleine kubus van 4x4x4 cm die ongeveer 110 gram weegt, met een lichtsterkte van maar liefst 1500 lumen!

De Lume Cubes zorgen voor een goede belichting van drone opnames zonder veel gewicht toe te voegen.

De Lume Cubes zorgen voor een goede belichting van drone opnames zonder veel gewicht toe te voegen.

Belicht de omgeving met Lume Cube

Natuurlijk heeft Lume Cube ook gedacht aan een manier om de lampjes aan je DJI Phantom 3 of 4 of aan je Yuneec Typhoon H drone te bevestigen. Voor alle drie deze drones zijn er mounting bars beschikbaar die je veilig en eenvoudig aan de drone vastmaakt. Vervolgens schroef je hieraan 2 Lume Cubes. Gebruik altijd beide Cubes, anders raakt je drone uit balans! Er is, naast de losse mounts, een kit verkrijgbaar met de mounting bars én twee Lume Cubes in 1 pakket.
De lichtsterkte van de Lume Cubes is in 10 stappen instelbaar. Je kunt deze zelfs op afstand regelen via Bluetooth met een app op je smartphone! De krachtige Lume Cubes geven voldoende licht om een donkere ruimte volledig te belichten, of om in de schemer de omgeving goed zichtbaar te maken. Bovendien verlies je je drone niet zo gemakkelijk uit het oog wanneer de lampjes aan zijn!

De voordelen van Lume Cube op een rijtje

 • 2x 1500 Lumen, genoeg om omgeving te verlichten
 • Lichtgewicht, slechts 110 gram per Lume Cube
 • Eenvoudig aan je DJI Phantom of Yuneec Typhoon drone te bevestigen
 • Te besturen via je smartphone
 • Lichtsterkte instelbaar in 10 stappen

Geef een reactie