Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 5 beste camera trolleys: je koffer als handbagage in het vliegtuig

Wanneer je op reis gaat, wil je natuurlijk je camera meenemen. Maar het liefst vlieg je ook zo licht mogelijk, want op al dat gesjouw met je bagage zit je natuurlijk niet te wachten.Het inchecken van (en wachten op) ruimbagage kost vaak ook nog eens meer tijd, en je kostbare spullen wil je sowieso het liefst veilig in het zicht houden. Voor extra comfort is het bovendien prettig om je zware spullen in een foto koffer achter je aan te rollen. Je wilt dus eigenlijk het liefst een trolley voor je fotografie spullen, zodat je al je camera's, lenzen en overig fotomateriaal makkelijk mee kunt nemen. Je komt dan snel en helemaal uitgerust aan op de plaats van bestemming en houdt meer tijd en energie over voor datgene wat je graag doet: fotograferen!

Welke camera koffer mag mee als handbagage?

De eerste vraag is dus: welke rolkoffer mag je eigenlijk meenemen als handbagage? Daarop is het antwoord helaas niet zo eenduidig en het verschilt per vliegmaatschappij. Controleer dus vooraf altijd goed de maximaal toegestane afmetingen van de handbagage en het gewicht. Toch kunnen we grofweg wel een indeling maken. Ten eerste heeft de IATA (International Air Transport Association) normen opgesteld voor de maximale afmetingen van handbagage. Die norm stelt dat wanneer je hoogte, breedte en dikte bij elkaar optelt, je niet boven de 115 cm mag uitkomen.

Handbagage afmetingen: wat is toegestaan?

Maar veel vliegmaatschappijen stellen ook hun eigen voorwaarden. Bij prijsvechters zoals Ryanair moet je haast overal extra voor betalen. Een klein tasje van 40 x 25 x 20 cm mag nog gratis mee, maar voor een extra stuk handbagage van 55 x 40 x 20 cm betaal je extra. Dan is er een grote groep vliegmaatschappijen waarbij de maximaal toegestane hoogte 55 of 56 centimeter is, de maximale breedte tussen de 35 en 40 cm ligt en de dikte tussen de 20 en 25 centimeter.

Hoeveel kilo mag je koffer wegen?

Het maximaal toegestane gewicht varieert meestal tussen de 7 en 12 kilogram. Sommige maatschappijen, zoals KLM, SAS en British Airways, staan nog een extra tasje toe, bijvoorbeeld een kleine handtas of een laptoptas. Nogmaals: controleer dit altijd vooraf bij je vliegmaatschappij! Zo voorkom je dat je moet bijbetalen omdat je een te grote fototas hebt ingepakt, of dat je foto trolley moet verhuizen naar de ruimbagage.

De beste camera koffers met wieltjes voor de handbagage

Nu je weet hoe groot en zwaar je handbagage mag zijn, kun je een foto trolley gaan uitkiezen. Het liefst wil je er eentje die leeg niet te zwaar is, zodat je meer gewicht overhoudt voor je dure apparatuur. Bovendien moet hij comfortabel rollen en liefst ook wat ruimte bieden voor wat kleding en een tandenborstel. Met de volgende 5 trolleys voor fotomateriaal zit je hoe dan ook goed.


 

1. Lowepro Pro Runner RL x450 AW II Fotorugzak / Trolley

LowePro-Pro-Runner-RL_x450-AW-II

De grote en ruime Lowepro Pro Runner x450AW II Fotorugzak / Trolley is geen gewone camerarugzak. Hij heeft handige transportwieltjes aan de achterzijde en een uittrekbaar handvat. De Pro Runner x450AW II is daarmee erg praktisch door bijvoorbeeld een vliegveld te rollen. De Pro Runner x450AW II kan bovendien bij vrijwel alle vliegmaatschappijen mee als handbagage in het vliegtuig, want de afmetingen van de fototas zijn met 22,9 x 35 x 52,5 centimeter compact genoeg.

Je hoeft je kostbare fotospullen dus nooit meer uit het oog te verliezen! Deze grote fototrolley biedt plaats voor een professionele foto-uitrusting en een 13-inch laptop. Bovendien kun je hem ook als rugzak gebruiken. En met zijn gewicht van 4,3 kilo houd je nog genoeg laadgewicht over voor je camera, enkele lenzen en wat kleding.

 

2. LowePro PhotoStream RL 150 Camera Trolley

LowePro-PhotoStream-RL-150

De LowePro PhotoStream RL 150 Camera Trolley is een compacte, lichtgewicht rolkoffer van slechts 3,7 kilo en 55 x 37,5 x 18,5 cm. Daarmee voldoet hij aan de handbagagenormen van de meeste luchtvaartmaatschappijen. Deze cameratas tilt het begrip fototrolley naar een nieuw niveau en is de ideale transportoplossing voor hobbyfotografen én professionals op reis.

Hij biedt ruimte voor je camera, een flinke lens, accessoires en ook een 15 inch laptop past erin. Om ervoor te zorgen dat je de koffer simpel in de bagagelocker van het vliegtuig schuift, is het voorpaneel glad afgewerkt zodat er niets blijft haken.

 

3. Lowepro Pro Roller x100 AW Camera Trolley

Lowepro-ProRoller-x100

De Lowepro Pro Roller x100 AW Camera Trolley is een oersterke fototrolley die je foto-apparatuur uitstekend beschermt. De Pro Roller x100 AW is de kleinste in de Lowepro Pro Roller x-Series AW, maar de uitspraak 'klein maar fijn' gaat in dit geval zeker op. Hij meet slechts 49 x 35,5 x 22,9 centimeter en kan dus bij de meeste maatschappijen mee als handbagage.

Hij weegt 4,6 kilo en je kan er 1 tot 2 professionele camera body's in kwijt, samen met meerdere lenzen, flitsers, accessoires en een laptop tot een grootte van 15 inch. Voor extra veiligheid zijn de ritsen af te sluiten met een TSA-approved slot. Mocht je trolley om wat voor reden dan ook alsnog naar de ruimbagage moeten, dan weet je in ieder geval zeker dat niemand zomaar bij je dure spullen kan.

 

4. Peli 1535 Air Black Waterdichte camerakoffer met TrekPak interieur en wieltjes

Voor het echt stevige werk is de Peli 1535 Air Black TrekPak een ultralichte en superdegelijke camera koffer. In deze speciale koffer kun je kostbare zaken zoals foto- en videoapparatuur vocht-, stof- en schokbestendig vervoeren. Met zijn buitenmaten van 55,8 x 30,4 x 22,8 cm kan hij bijna overal mee als handbagage. Inclusief de wielen en het handvat weegt hij bovendien maar 4,3 kilo.

De indeling in de fotokoffer kun je naar wens indelen, zodat je je apparatuur perfect erin kunt opbergen. Deze koffer is zo stevig dat je hem zelfs met een gerust hart in het bagageruim kunt laten vervoeren. De fabrikant heeft zelfs zo'n rotsvast vertrouwen in deze koffer dat je er levenslang garantie op hebt.

 

5. Lowepro Pro Roller x200 AW Camera Trolley

Lowepro-ProRoller-x200-aw

De Lowepro Pro Roller x200 AW Camera Trolley voldoet met zijn afmetingen van 55,9 x 35,6 x 22,8 cm aan de IATA-normen voor handbagage. Hij is bovendien een paar centimeter hoger dan de eerder genoemde Lowepro Pro Roller x100 AW en daardoor kun je er ook net wat meer camera apparatuur in kwijt.

Naast 1 tot 2 grote camera body's en meerdere lenzen, flitsers en andere accessoires kun je er zelfs een 600mm-lens in kwijt. Ook een 17 inch laptop past er nog in. De trolley is verder voorzien van een TSA-approved slot om grijpgrage vingers uit de koffer te houden.

Geef een reactie