Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

5 eigenschappen van Lowepro: Bescherming en Draagcomfort

Jan 18

Gorillapod.nl

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe cameratas, moet je op veel dingen letten. De belangrijkste vraag is wellicht: ‘Past mijn camera in deze tas?’ Om daarachter te komen heeft Lowepro een mooie bagfinder ontworpen! Natuurlijk is ook de uitstraling van de tas belangrijk: vind je de tas mooi of niet? Echter, naast het formaat en de look, zijn ook de eigenschappen van de tas zeer belangrijk.
Wanneer je bijvoorbeeld graag op water fotografeert, zal de tas waterdicht moeten zijn. Ben je veel buiten, ook wanneer het regent? Dan zoek je een tas met een regenhoes. Moet je veel en vaak met zware apparatuur slepen? Dan is een tas met extra draagcomfort gewenst!

10 symbolen van Lowepro

Lowepro heeft daarom 10 symbolen ontwikkeld die weergeven wat de belangrijkste eigenschappen van de tas zijn. De symbolen geven informatie over de bescherming die de tas biedt, over het draagcomfort van de tas en over de indeling van de tas. Hieronder lees je alles over de 5 symbolen van Lowepro die informatie geven over het draagcomfort of de bescherming!

All Weather Cover™

AW CoverZie je dit symbool op je Lowepro tas staan (en die kans is groot), dan betekent dat dat de tas een All Weather Cover heeft. Deze AW Cover is een soort poncho voor jouw cameratas. Hij zit verstopt in een klein vakje in de tas en past precies over de tas heen. Ideaal wanneer het (onverwacht) begint te regenen dus. De All Weather Cover biedt bovendien bescherming tegen sneeuw, stof en zand. En wanneer hij niet meer nodig is, vouw je hem weer op en stop je hem weg. Onder andere de Photo Sport serie en de Pro Roller x serie hebben een AW Cover.

De Whistler en de Pro Roller met hun AW covers

De Whistler en de Pro Roller met hun AW covers

Formshell™

FormShellDe Formshell is een lichtgewicht maar stevig ‘schild’ om de cameratas heen. De Lowepro tassen met FormShell zijn eenvoudig te herkennen aan de harde buitenkant; deze is niet eenvoudig in te duwen en biedt hiermee betere bescherming tegen stoten dan een zachte tas. Handig voor fotografen die veel en actief met een cameratas lopen. Onder andere de ProTactic serie en de Dashpoint AVC hebben een Formshell constructie.

DryZone™

DryZoneDe tassen met het DryZone logo bieden goede bescherming tegen water. Deze tassen zijn gemaakt van high-performance materialen die een rating van IPX6 of zelfs IPX7 hebben! IPX6 betekent dat je apparatuur in de tas beschermd blijft op de open zee. IPX7 biedt zelfs een 100% waterdichte bescherming! Een tas met het DryZone logo is daarom zeer geschikt voor fotografie op open water. De Dryzone serie van Lowepro biedt IPX6 bescherming.

Een ideale toepassing voor de Lowepro Dryzone Backpack

Een ideale toepassing voor de Lowepro Dryzone Backpack

ActivLift™

ActivLiftIs jouw cameratas vaak zwaar door de grote uitrusting die je meeneemt? Kies dan voor een cameratas met het ActivLift logo! Tassen met dit logo hebben namelijk een harnas ontwerp die de natuurlijk S-curve van het lichaam volgt. Hierdoor wordt het gewicht van de tas verplaatst van je middel naar je heupen. Ook zorgt het ActivLift systeem ervoor dat de lucht tussen je tas en je rug zich beter kan verplaatsen. Onder andere de Pro Trekker serie en de Lens Trekker hebben dit ActivLift systeem.

ActivZone™

ActivZoneNaast het ActivLift systeem, zorgt ook het ActivZone systeem voor meer draagcomfort. Tassen met het ActivZone logo zijn uitgerust met een harnas dat zorgt voor extra ondersteuning bij de schouderbladen, onderrug en middel. Hierdoor voelt de cameratas lichter en comfortabeler. Onder andere de ProTactic tassen zijn uitgerust met het ActivZone systeem.

Wanneer je hebt bepaald aan welke eigenschappen jouw nieuwe cameratas moet voldoen, maakt dit de zoektocht naar de ideale tas een stuk eenvoudiger! Mochten we je toch nog ergens mee kunnen helpen, dan staan wij uiteraard altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden!
Wil je meer weten over de 5 eigenschappen met betrekking tot interieur en flexibiliteit? Lees dan ons volgende blog!

De Lowepro Pro Trekker in gebruik

De Lowepro Pro Trekker in gebruik

Geef een reactie