Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 sportieve accessoires voor de Canon EOS 7D Mark II

Wanneer je met enige regelmaat sporters fotografeert, heb je behoefte aan een camera die snel reageert en snel kan focussen. De Canon EOS 7D Mark II spiegelreflexcamera is dan jouw ideale compagnon! Echter, wanneer je groeit in je sportfotografie, zul je merken dat je aan alleen deze camera niet genoeg hebt. Daarom lichten wij hier een drietal accessoires aan die het fotograferen met je Canon EOS 7D Mark II gemakkelijk maken en je foto's naar een hoger niveau tillen.

Hoe positioneer ik mijn Canon EOS 7D Mark II stevig?

Wanneer je langdurig fotografeert tijdens een sportwedstrijd of -evenement, voel je dat de camera naar verloop van tijd zwaar gaat aanvoelen. Om een goede focus te blijven houden, is het daarom van belang dat je camera stabiel staat. Een logische oplossing hiervoor is het gebruiken van een statief, maar een nadeel hiervan is dat een statief vaak groot en onhandig is, en daardoor niet snel te verplaatsen. Wanneer jij nog bezig bent met het verplaatsen of inklappen van je statief, heb je de actie al gemist. Daar moet toch een oplossing voor zijn?

De Joby GorillaPod Focus kan zowel hoog als laag gepositioneerd worden.

De Joby GorillaPod Focus kan zowel hoog als laag gepositioneerd worden.

Joby GorillaPod Focus - Flexibel en Compact Statief

Jazeker, die is er! De statieven van Joby staan erom bekend dat ze compact en lichtgewicht zijn; ook handig mee te nemen tijdens een groot sportevenement dus! Het grootste statief van Joby, de GorillaPod Focus met balhoofd, weegt slechts 739 gram en kan toch een belasting dragen van maar liefst 5 kilo! Genoeg voor jouw Canon EOS 7D Mark II met flinke zoomlens dus. Je kunt de GorillaPod overal aan bevestigen, bijvoorbeeld aan een hekje langs de lijn of de reling van een tribune, en haalt hem net zo snel weer los. Met het balhoofd kan je de camera goed richten en eenvoudig van links naar rechts en van boven naar beneden bewegen. En wil je van plek wisselen, dan haal je de GorillaPod snel los en neem je hem mee naar een volgende locatie, zonder dat je hem in hoeft te klappen.

Dit zijn de voordelen van de Joby GorillaPod Focus

 • Lichtgewicht en compact
 • Tot 5 kilo te belasten
 • Eenvoudig overal te bevestigen en los te halen
 • Met balhoofd om goed te kunnen richten

Hoe wissel ik snel van lens of camera tijdens het fotograferen van sporters?

Tijdens een sportevenement gebeurt er vaak veel. Per definitie beweegt je onderwerp snel en veel, en is deze soms dichtbij en soms verder weg. Daarom zul je soms van lens moeten wisselen, want het ene moment komt beter uit de verf met een zoomlens, terwijl je het volgende moment juist weer je groothoeklens wilt gebruiken. Veruit de snelste en veiligste manier om van lens te wisselen, is het meenemen van 2 camera's, elk met een andere lens erop bevestigd. Om snel actie te kunnen ondernemen, is het belangrijk dat je camera's binnen handbereik zijn en je deze niet eerst nog uit je tas moet halen. De eenvoudigste oplossing hiervoor is het om je nek hangen van beide camera's. Carry Speed maakt dat een stuk comfortabeler!

Carry Speed Double MK II: Dubbele sling strap voor snelle actie

Het om je nek dragen van een camera aan een gewone camera strap is vaak al niet comfortabel, en zeker niet wanneer het om 2 camera's gaat. Het gebruik van schouderriem maakt het langdurig dragen van je camera al een stuk comfortabeler. Bijkomende voordeel van zo'n sling strap is dat je je camera snel binnen handbereik hebt: met één beweging verplaats je hem van je heup naar je gezicht. Voor wie met regelmaat 2 camera's gebruikt, heeft Carry Speed nu zelfs een dubbele sling strap: de Double MK II! Deze harnasconstructie is gemaakt van neopreen, wat het draaggewicht vermindert en draagcomfort verhoogt. Aan beide schouderstukken kan een camerariem gekoppeld worden, zodat je zowel links als rechts een camera zoals de Canon EOS 7D Mark II hebt hangen. Beide camera's breng je vervolgens met één handbeweging op ooghoogte. Doordat de camera's niet tegen elkaar aan hangen, is het dragen van 2 camera's op deze manier bovendien extra veilig, én je grijpt (bijna) nooit mis!

De voordelen van de Carry Speed Prime Double MK II camera strap

 • Neopreen voor verminderd draaggewicht
 • Beweeg je camera in één beweging van heup naar oog
 • Geschikt voor 2 spiegelreflexcamera's
 • Ook te gebruiken als enkele schouderriem
 • Met twee F2 Arca-Swiss compatibele snelkoppelingsplaten
Met de Carry Speed Double MK II Sling Strap heb je 2 camera's zoals de Canon EOS 7D Mark II binnen handbereik!

Met de Carry Speed Double MK II Sling Strap heb je 2 camera's zoals de Canon EOS 7D Mark II binnen handbereik!

Hoe neem je veilig je Canon EOS 7D Mark II mee naar een sportevenement?

Wanneer je veel apparatuur meeneemt, is het belangrijk om deze veilig te vervoeren. Met slechts één camera voldoet een compacte cameratas, maar wanneer je twee camera's en extra lenzen, accu's en andere accessoires meeneemt, is er al snel te weinig ruimte. Bovendien wil je niet met een kwetsbare tas vol dure apparatuur door een grote menigte sjouwen. Het vervoeren van je camera apparatuur in een stevige koffer heeft dan de voorkeur.

Peli Air koffers zijn naar wens in te richten om flink wat apparatuur veilig mee te nemen naar een sport evenement!

Peli Air koffers zijn naar wens in te richten om flink wat apparatuur veilig mee te nemen naar een sport evenement!

Peli Air camerakoffers: stootbestendig en waterdicht

Je hebt vast wel eens gehoord van Peli (of Pelican) cases: onverwoestbare koffers in allerlei soorten en maten, die naar wens in te richten zijn. Het voordeel van Peli cases is dat ze onverwoestbaar zijn: ze kunnen zeer goed tegen schokken en stoten, en ze zijn waterdicht. Het enige nadeel aan Peli cases: ze zijn vrij zwaar. Daarom zijn er nu ook de Peli Air cases: nét zo stevig, ook waterdicht, maar een stuk lichter! Er zijn 6 verschillende formaten beschikbaar, waardoor je altijd wel een geschikte koffer vindt voor jouw Canon EOS 7D Mark II en de extra apparatuur die je mee wilt nemen. In de Peli Air case is jouw camera beschermd wanneer het onverhoopt begint te regenen, en ook wanneer mensen in de drukte tegen jou en je koffer aanlopen of -stoten, is er met je apparatuur niets aan de hand. De kleinere Peli Air koffers hebben een uittrekbaar handvat en wieltjes, zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn. De inrichting van de Peli Air cases kun je zelf kiezen: foam dat precies op maat te maken is voor jouw apparatuur, dividers die je met klittenband eenvoudig kunt verplaatsen, of het nieuwe TrekPak systeem met op maat te maken foam dividers di met pinnen eenvoudig te verplaatsen zijn.

De voordelen van Peli Air cases

  • Schokbestendig, stootvast en waterdicht
  • Tot 40% lichter dan vergelijkbare (Peli) koffers
  • Volledig op maat te maken interieur
  • Verschillende maten met diverse interieurs
  • Veilig af te sluiten met hangsloten

Geef een reactie