Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De drie beste accessoires voor de Fujifilm X-T2 en X-T3 systeemcamera

Wie Fujifilm X-T2 of X-T3 zegt, zegt kwaliteitsfotografie in een aangenaam compact jasje. Wat zijn de beste accessoires voor deze camera's? Om optimaal gebruik te maken van deze kwaliteit, zijn er allerlei passende accessoires.

Dankzij de 24-Megapixel grote beeldsensor en de logische bedieningsknoppen is een Fuji X-T2/3 systeemcamera de ideale fotomachine voor fotografen die alles in de hand willen hebben. Tel daarbij het hoogwaardige objectievenpalet op en je hebt een sublieme mogelijkheid tot kwaliteitsfotografie in handen. Met name reportagefotografen weten de compacte Fuji X-T2 of 3 op waarde te schatten, mede vanwege die uitstekende objectieven. Met een 16mm f/1.4, een 23mm f/2 en een 56mm f/1.2 heb je een reportageset in handen waarmee je iedere straatsituatie aan kunt. Maar: het kan altijd nog beter! Op het gebied van accessoires zijn er namelijk zaken die je Fuji X-T2 of X-T3 zodanig aanvullen dat je je afvraagt waarom je dit niet eerder wist. Let dus even goed op de volgende drie accessoires.

Wat is de beste flitser voor de Fuji X-T2 of X-T3 systeemcamera?

De Fujifilm X-T2 is een prachtige compacte camera, maar het Fuji flitserassortiment is (nog) wat beperkt. De Fuji EF-X500 is weliswaar een zeer complete flitser, maar wel groot. Erg groot... Gelukkig is er Nissin! De compacte Nissin i60A reportageflitser is de (iets) grotere broer van de ultracompacte Nissin i40 en daarmee springt hij niet zo vreselijk in het oog. Deze hoogwaardige TTL-systeemflitser heeft een richtgetal van 60 en een zoomkop van 24mm tot 200mm. Nissin heeft de i60A opsteekflitser uitgerust met het Nissin NAS (Nissin Air System) radiografische TTL-systeem waarmee je, in combinatie met de los verkrijgbare Air 1 Commander, tot een afstand van 30 meter de flitser volledig TTL kunt aansturen. Wel zo lekker als je de flitser off-camera wilt gebruiken om een betere uitlichtingshoek te bereiken.

De Nissin i60A is de ideale flitser voor de Fuji X-T2 camera.

De Nissin i60A is de ideale flitser voor de Fuji X-T2 of X-T3 camera.

High-Speed synchronisatie met de Nissin i60A flitser voor Fuji

De Nissin i60A is volledig compatible met het Fuji camerasysteem en heeft behalve de NAS-functie nog een belangrijke troef voor straat- en reportagefotografen: High Speed Synchronisatie. Ideaal voor straatfotografie waarbij je net even een beetje extra licht wilt hebben in een schaduwpartij of een glimlichtje in de ogen van je onderwerp. Je hoeft niet dus meer bang te zijn voor overbelichting omdat de flitssynchronisatietijd te lang wordt. Je diafragma dichtdraaien (met een te grote scherptediepte tot gevolg) is eveneens verleden tijd. Je kunt met je Fuji-objectieven gewoon werken op volle opening en met een korte sluitertijd.

De Nissin i60A cameraflitser is geschikt voor het gebruik van groothoekobjectieven vanaf 16mm en je kunt indien gewenst de meegeleverde sofbox gebruiken of bounce-flitsen. Ideaal voor straatwerk en portretfotografie! Handiger dan de Nissin i60A wordt professioneel flitsen haast niet!

Waarom kiezen voor de Nissin i60A reportageflitser?

 • Richtgetal 60 (ISO 100, 200mm);
 • Compact en licht van gewicht (300 gram);
 • Werkt volledig TTL;
 • Ondersteunt HSS op de Fuji X-series camera's.

Wat is de snelste lader voor de Fuji X-T2 of X-T3 camera accu's?

Het tweede ideale accessoire voor de Fuji X-T2 en X-T3 is de Hähnel ProCube2. Het grote nadeel van een camera zoals de Fujifilm X-T2 en (ook wel, maar minder) X-T3 is namelijk de beperkte accuduur.

Ondanks de grote handmatige bedieningsknoppen blijft de X-T2 of X-T3 een compacte systeemcamera waarbij het zoekerbeeld gegenereerd wordt door de beeldsensor. En dat kost meer stroom dan bij een klassieke dslr. Extra accu's zijn dus een must. (Tip: koop direct een paar Hähnel HL-F126 accu's, die zijn kwalitatief hoogwaardig en gemaakt van de beste kwaliteit accucellen voor een lange en betrouwbare levensduur). Het opladen van meerdere accu's kost echter tijd. De oplossing daarvoor heet Hähnel ProCube2. Met de ProCube2 acculader voor Fujifilm is het mogelijk om twee camera-accu's tegelijkertijd op te laden.

procube2fujifilm

In de Hähnel ProCube2 laad je razendsnel 2 Fuji camera accu's op.

Waarin is de Hähnel ProCube2 lader uniek?

Deze compact vormgegeven, universele acculader wordt geleverd inclusief een EU stekker, een UK stekker en een USA stekker waardoor hij ook nog eens wereldwijd bruikbaar is. De professionele Hähnel ProCube is geschikt voor het tegelijkertijd opladen van twee camera-accu's, of die nou van Hähnel zijn of niet. De acculader is in staat om, afhankelijk van het type en de capaciteit van de camera-accu, in 1 tot 2 uur een lege batterij weer helemaal op te laden. De ProCube2 past zijn laadsnelheid en laadvermogen automatisch aan op basis van de camera-accu die in de lader geplaatst wordt.

Geavanceerde laadtechnologie met een microchip voorkomt het overladen en oververhitten van de accu's, waardoor je zeker bent van een veilig opgeladen accu. Om er voor te zorgen dat je precies weet waarmee deze acculader bezig is, heeft Hähnel een LCD-display aangebracht dat de laadstatus van de accu's individueel weergeeft. Wel zo prettig om te controleren hoeveel stroom er nog in je accu zit voor je hem oplaadt. Extra voordeel: in de ProCube2 lader kun je ook 4 AA-batterijen opladen, én de charger heeft een USB-aansluiting om apparatuur zoals een tablet of smartphone op te laden! Mocht dat je nog niet overtuigen, dan wellicht het design: de ProCube is één van de weinige laders die niet alleen functioneel, maar ook nog eens mooi is.

De voordelen van de Hähnel ProCube2 acculader

 • 2 accu's tegelijk opladen;
 • Universele lader voor Li-Ion accu's, AA-batterijen en USB-apparatuur;
 • LCD-indicatie laadstatus;
 • Wordt geleverd inclusief EU, UK en USA stekker.

Welke cameratas past het beste bij de Fuji X-T2 of X-T3 camera?

Als het gaat om onopvallend fotograferen op straat is het wel zo fijn als je een cameratas gebruikt die een beetje handig en veilig bruikbaar is. Laat dat maar over aan Billingham. De Billingham Hadley One fototas combineert het beste van twee werelden: volop opbergruimte binnenin en compactheid van buiten. Het FibreNyte materiaal is waterafstotend. De Billingham Hadley One heeft 8,75 liter inhoud en is geschikt voor een compacte systeemcamera met meerdere objectieven. Bovendien is er binnenin een speciaal vak aanwezig met ruimte voor een 13-inch laptop of een grote tablet.

De Billingham Hadley One Cameratas is perfect voor de Fuji X-T2 systeemcamera.

De Billingham Hadley One Cameratas is perfect voor de Fuji X-T2 of X-T3 systeemcamera.

De Billingham Hadley One

Dankzij het handvat op de bovenkant van de klep kun je de Billingham Hadley One cameratas gemakkelijk optillen. Omdat de onderzijde van de tas een centimeter breder is dan de bovenzijde, kantelt deze fototas niet snel als je hem neerzet. Het oersterke Top Grain leder dat gebruikt is voor de sluitriemen en aan de zijkanten zorgt voor een lange levensduur. De Billingham Hadley heeft een uitneembare insert van 150mm x120mm x240mm. Deze insert neemt maar de helft van de binnenruimte is, wat betekent dat er behalve een Fuji X-T2/3 en diverse objectieven ook een waterfles o.i.d. meegenomen kan worden.

Uiteraard kun je ook een tweede Hadley One insert plaatsen als je meer fotomateriaal mee wilt nemen. De twee diepe voorvakken zijn perfect geschikt voor zaken als flitsers, een lichtmeter of een smartphone. Die twee voorvakken worden ieder afgesloten met een aparte flap, terwijl het hoofdvak van de tas sluit met een grote klep die over de hele bovenkant en gedeeltelijk over de voorvakken valt. Zo krijgen de elementen geen kans en voorkom je dat iemand even snel in de tas graait. Uiteraard zet je de grote klep veilig vast met stevige leren riemen. Hij wordt afgesloten met de bekende Billingham Clogball snelsluiting. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Khaki/Chocolate, Sage/Chocolate en Black/Black. Een ideale tas om in een drukkere stadsomgeving te gebruiken!

De Billingham Hadley One is verkrijgbaar in 3 kleurencombinaties.

De Billingham Hadley One is verkrijgbaar in 3 kleurencombinaties.

De voordelen van de Billingham Hadley One

 • Stevig, slijtvast en waterafstotend materiaal;
 • Uitneembare camera-insert, beslaat de helft van de tas;
 • Veilig af te sluiten, ideale stadstas;
 • Met vak voor 13-inch laptop of tablet.

Geef een reactie