Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 accessoires voor je Nikon D3300 of Canon EOS 1300D camera

Er komt een moment dat foto’s van je smartphone of compact camera niet meer voldoen aan je eisen. Een moment dat je graag iets meer wilt, mooiere beelden van hogere kwaliteit. Een moment dat je een camera zoekt met meer mogelijkheden, die beter om kan gaan met verschillende weersomstandigheden en lichtniveaus. Bijvoorbeeld om die speciale vakantie écht goed vast te leggen, of om eens mooie foto’s van je gezin te maken. Dát is het moment om een spiegelreflexcamera aan te schaffen, bijvoorbeeld een Canon EOS 1300D of een Nikon D3300.

Welke accessoires moet ik hebben voor mij Canon 1300D of Nikon D3300?

Met alleen een camera ben je er natuurlijk nog niet. Je wilt je camera ten eerste veilig kunnen vervoeren. Daarvoor heb je een cameratas nodig, waar het liefst ook nog een paar accessoires in passen. Ook is het érg leuk om een statief aan te schaffen, zodat je bijvoorbeeld kunt werken met langere sluitertijden, óf je gezin inclusief jezelf op de foto te zetten! Wil je nog een stapje verder gaan in het experimenteren met je nieuwe spiegelreflex camera, schaf dan vooral een (losse) flitser aan. Deze licht je onderwerp veel beter uit dan de ingebouwde flitser, heeft meer opties en instelmogelijkheden én biedt de mogelijkheid om te flitsen vanuit een andere hoek.

Wat is de beste cameratas voor mijn Nikon D3300 of Canon EOS 1300D?

Je wilt je nieuwe instap spiegelreflex camera natuurlijk niet los in je tas vervoeren, want dan beschadigt hij en dat is zonde. Maar je wilt ook geen enorm grote tas mee hoeven te sjouwen elke keer wanneer je je camera meeneemt. Daarom heeft Lowepro de Adventura cameratassen ontwikkeld. Deze serie bestaat uit een aantal compacte schoudertassen met een flexibel interieur. Voor een compacte spiegelreflex als de Canon 1300D of Nikon D3300, zijn de Lowepro Adventura SH 140 II en de Adventura SH 160 II cameratassen de beste opties. In de Adventura SH 140 II kun je eenvoudig je camera kwijt en heb je ruimte voor extra kleine accessoires, zoals geheugenkaartjes. Wil je ook ruimte hebben voor een extra objectief of flitser, kies dan voor de Adventura SH 160 II cameratas.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de Lowepro Adventura tassen

 • Flexibel in te richten interieur met gepolsterde dividers
 • Compact van buiten, maar ruim van binnen
 • Verstelbare en afneembare schouderriem
 • Rubberen bodemplaat voor extra bescherming
 • Gemaakt van waterafstotend nylon
De Lowepro Adventura SH 160 en SH 140 II zijn de ideale schoudertassen voor instap spiegelreflexcamera's.

De Lowepro Adventura SH 160 en SH 140 II zijn de ideale schoudertassen voor instap spiegelreflexcamera's.

Welk statief kan ik het beste gebruiken voor mijn Canon EOS 1300D of Nikon D3300?

Een statief is echt onmisbaar wanneer je een spiegelreflexcamera in je bezit hebt. Hiermee kun je namelijk niet alleen je camera goed neerzetten wanneer je zelf op de foto wilt, bijvoorbeeld in een landschap óf met je hele gezin, maar het statief zorgt ook voor onbewogen foto’s. Met je spiegelreflex camera kan je namelijk werken met langere sluitertijden, bijvoorbeeld wanneer je in het donker wilt fotograferen zonder flits. Wanneer je uit de hand fotografeert, zijn je foto’s dan vrijwel altijd bewogen. Met een statief staat je camera stabiel. Nu hoef je niet meteen een groot statief aan te schaffen, want Joby heeft hiervoor de GorillaPod statieven uitgevonden! De GorillaPod is een klein, flexibel statief dat je overal neer kunt zetten, ook op onvlakke ondergrond, maar ook bijvoorbeeld in een boom kunt hangen of om een paal kunt draaien. Zo kan je fotograferen vanuit vrijwel ieder standpunt! Voor je Canon EOS 1300D of Nikon D3300 camera heb je de Joby GorillaPod SLR-Zoom nodig; dit compacte statiefje kan tot 3 kilo dragen, maar weegt slechts 400 gram! Kleine moeite om mee te nemen dus.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het Joby GorillaPod SLR-Zoom statief

 • Flexibele poten, overal aan te bevestigen
 • Compact en lichtgewicht
 • Kan tot 3 kilo dragen
 • Met balhoofd om je camera goed te kunnen richten
De Joby GorillaPod SLR-Zoom is een handig statief om overal neer te zetten!

De Joby GorillaPod SLR-Zoom is een handig statief om overal neer te zetten!

Een stapje verder: wat is de beste flitser voor mijn Nikon D3300 of Canon 1300D camera?

Als je eenmaal aan het experimenteren bent geslagen met je spiegelreflex, dan wil je steeds een stapje verder (geloof ons maar). De aankoop van een flitser is dan de volgende stap. Je camera heeft wel een ingebouwde flitser, maar de mogelijkheden hiervan zijn beperkt. Met een externe flitser, zoals de Nissin Di700A, kun je je onderwerp veel beter uitlichten! Je kunt de flitser bijvoorbeeld TTL gebruiken (hij bepaalt dan zelf de lichtsterkte), als slave flitser (hij reageert op het licht van andere flitsers), je kunt hem los van de camera gebruiken (om het licht vanuit een andere richting te laten komen, bijvoorbeeld van achter je onderwerp) en je kunt meerdere flitsers tegelijk gebruiken. De Nissin Di700A is een uitstekende flitser voor camera’s als de Nikon D3300 en Canon EOS 1300D. De bediening van deze flitser is erg intuïtief (dus geen hogere wiskunde), en de flitser ondersteunt het NAS-systeem. Dat houdt in dat je de flitser draadloos kunt aansturen tot een afstand van 30 meter. Voor de gevorderde gebruiker wordt het nog leuker: met het NAS systeem kun je namelijk tot 24 flitsers tegelijk aansturen! De Nissin Di700A flitser is dus ook bruikbaar op je volgende, meer geavanceerde camera!

Wil je je camera op afstand aansturen? Kies dan voor de Nissin Di700A kit. Deze kit bevat, naast de flitser, een Commander Air 1. Deze Commander kun je op de flitsschoen van de camera bevestigen, en heb je nodig om je flitser op afstand aan te sturen. De Commander is overigens ook los verkrijgbaar.

Dit zijn de voordelen van de Nissin Di700A flitser

 • Diverse functies, waaronder TTL en slave
 • Draadloos aan te sturen tot een afstand van 30 meter
 • Eenvoudige, intuïtieve bediening
 • Uitgerust met NAS, mogelijkheid om tot 24 flitsers te koppelen
De Nissin Di700A is de perfecte flitser om een stap verder te gaan met het fotograferen met je Canon EOS 1300D of Nikon D3300 camera.

De Nissin Di700A is de perfecte flitser om een stap verder te gaan met het fotograferen met je Canon EOS 1300D of Nikon D3300 camera.

Geef een reactie