Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Loweprofessionals Michael Sanderson en Ana Luisa filmmakers

Loweprofessionals Michael Sanderson en Ana Luisa zijn professionele filmmakers, gespecialiseerd in natuurfilms en documentaires, voor bioscoop en televisie. Samen filmen ze, als Ateles Films, exotische en verre wildernissen over de hele wereld voor zenders als BBC, NHK Japan en National Geographic. Reizend door diepe regenwouden, hoge bergen en woestijnen nemen ze hun gespecialiseerde camera-apparatuur mee om verhalen te vertellen in en over deze buitengewone locaties.

Even voorstellen: Michael Sanderson

Michael is een van de top natuurfilmmakers van Nederland. Hij begon zijn carrière bij de BBC-productie ‘Smalltalk Diaries’, waarna hij producent werd van een film over wolven in Chernobyl voor ORF/NDR/PBS/BBC. Hij maakte als eerste gebruik van de RED One camera voor het filmen van natuurfilms en documentaires. Hij was een van de eersten die in 4K filmde in 2008. Daarnaast bouwde hij in hetzelfde jaar video drones en filmde hij hiermee nieuwe perspectieven vanuit de lucht. De resultaten zijn te zien in ‘De Nieuwe Wildernis’, de beste Nederlandse natuurfilm ooit, die een kaskraker werd in 2013 en een Gouden Kalf én een Rembrandt won. Bij deze film was Michael de eerste cameraman. Michael heeft sindsdien veel in Latijns Amerika gefilmd voor BBC One Planet, BBC Natural World en voor zijn eigen Ateles Films productie ‘Saving Infinity’ voor Offthefence. In 2014 produceerde hij met Ateles Films ‘Atlas Mountain’ voor NHK Japan, over de Berberaap in Marokko. Voor de opvolger van ‘De Nieuwe Wildernis’, ‘Holland: Natuur in de delta’, heeft Michael de slotscène gefilmd en met zijn zelfgebouwde macrolens gespecialiseerde macrobeelden gemaakt.

Even voorstellen: Ana Luisa

Ana Luisa is afgestudeerd als ingenieur, en ze runt als filmmaker, samen met Michael J. Sanderson, Ateles Films. Samen reizen Ana en Michael de hele wereld over, op zoek naar verhalen die ze kunnen vertellen op prachtige cinematische wijze. Samen met Michael werkte Ana aan de films ‘Saving Infinity’ voor Offthefence en ‘Atlas Mountain’ voor NHK Japan. Daarnaast assisteerde ze Michael met een aantal belangrijke scènes in de recente bioscoopfilm ‘Holland: Natuur in de delta’, de opvolger van ‘De Nieuwe Wildernis'. Ze gebruikt haar technische achtergrond om met nieuwe perspectieven verhalen te vertellen voor de producties van Ateles Films.

Ana Luisa

Ana Luisa van Ateles Films.

Ateles Films

Michael en Ana werken met Ateles Films voor grote klanten als BBC (UK), NHK (Japan) en National Geographic. Samen hebben ze werkervaring in meer dan 50 landen wereldwijd en beheersen ze meer dan vijf talen. Ze spenderen veel tijd filmend in verre oorden. Daarnaast ontwikkelen ze gespecialiseerde camera-apparatuur om verhalen te kunnen vertellen over de natuur, gezien vanuit verschillende perspectieven, zoals nooit eerder vertoond. Dit betekent dat Michael en Ana veel apparatuur moeten transporteren en tegelijkertijd het gewicht laag moeten houden, voor de moeilijk begaanbare locaties. Hun Lowepro tassen geven veel comfort en bieden voldoende bescherming om ervoor te zorgen dat de ingewikkelde apparatuur, die per project en shoot wordt ontwikkeld, heel blijft.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Ateles Films:

8 actiefoto's van deze Loweprofessionals

Ateles Films Michael Sanderson aan het werk

Michael met de Lowepro Vertex 200 AW cameratas.

Ateles Films Michael Sanderson aan het werk

Ateles Films Michael Sanderson aan het werk.

Ateles Films Michael Sanderson aan het werk

Michael in actie met het Lowepro Street & Field-systeem.

Ateles Films Michael Sanderson onderweg

Lowepro's Lens Trekker 600 AW III biedt plaats aan de Red Epic camera met Sigma-lens die wordt gebruikt door Ateles Films.

Ateles Films Michael Sanderson aan het werk

Ateles Films aan het werk.

Waaghals Michael Sanderson aan het werk

Michael gebruikt Lowepro Lens Cases om zijn lenzen te organiseren, zelfs in ongebruikelijke situaties.

Michael Sanderson van Ateles Films geniet van het uitzicht

In de foto: lowepro Lens Trekker 600 AW.

Ateles Films Michael Sanderson aan het werk

Filmen met de Red Epic camera.

Geef een reactie