Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Deze betrouwbare camerabackpack heb je nodig voor op reis

Elke fotograaf en/of filmmaker die de avontuurlijke kant van het vak opzoekt zal de waarde erkennen van een solide en betrouwbare camerabackpack. Eenmaal op pad wil je kunnen focussen op het werk en de garantie hebben dat jouw kostbare apparatuur veilig en snel opgeborgen kan worden. De afgelopen maand heb ik de Lowepro Powder BP 500 AW bijna elke dag op mijn rug gehad en ervaren tijdens intensieve bergtochten in de Alpen, maar ook als reizigersbackpack naar de tropische stranden van Thailand. Is dit de ultieme avontuurlijke camerabackpack?


foto van Ruben Klink

Geschreven door: Ruben Klink

Sinds Ruben zich kan herinneren is hij gefascineerd door uitzichten. Vliegen met een camera geeft hem een ongekend gevoel van vrijheid. Landschappen worden kunstwerken die te zien zijn op Rubens website.


Op zoek naar een betrouwbare camerabackpack

Op reis moet niet alleen je kostbare apparatuur veilig zijn en snel opgeborgen kunnen worden in de camerarugzak. Ben je langer van huis dan wil je bovendien de mogelijkheid hebben om naast je technische kit ook de nodige spullen mee te kunnen nemen die de uitvoering van jouw avontuur kunnen vergemakkelijken. De Lowepro Powder 500 BP AW camerarugzak is het antwoord op deze vraag.

Goed ontworpen camerabackpack

Met een inhoud van 55 liter kun je er ongelofelijk veel in kwijt.

De uitstraling van de rugzak

De Powder BP is geen kleine tas, met een inhoud van 55 liter kun je er namelijk ongelofelijk veel in kwijt. Voor mij is dit een belangrijk punt, aangezien ik de mogelijkheid wil hebben om meerdere dagen met deze camerabackpack de natuur in te kunnen. Lowepro heeft gekozen voor een sportieve look en het valt gelijk op hoeveel mogelijkheden je hebt om van alles aan de buitenkant te bevestigen. Geen overbodige luxe als je bijvoorbeeld naast je statief ook nog ski’s of een snowboard kwijt wilt.

Geen overbodige luxe als je bijvoorbeeld naast je statief ook nog ski’s of een snowboard kwijt wilt.

- Ruben Klink
Tip
Naast de oranje uitvoering die wordt getoond in de afbeeldingen is er van de Lowepro Powder BP 500 AW camerabackpack ook uitvoering in het blauw beschikbaar.
Het ontwerp van de camerarugzak

Welke mogelijkheden bieden de verschillende compartimenten en wat kan je allemaal in de tas kwijt?

Het ontwerp van de backpack

Het ontwerp van de Powder BP 500 AW backpack is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Welke mogelijkheden bieden de verschillende compartimenten, hoe is het draagcomfort en wat kan je allemaal in de tas kwijt? Wanneer je de backpack van dichtbij bekijkt en een paar ritsen opent is direct duidelijk dat over alles is nagedacht. Om te beginnen is het onderste deel van de tas volledig gewijd aan het herbergen van je waardevolle gear.

De compartimenten zijn makkelijk te customizen naar jouw set-up, aangezien de tussenwanden verplaatst kunnen worden. Erg handig als hetgeen je mee wilt nemen nogal eens kan verschillen. Ik ben een groot fan van het “backloader” systeem waarbij elk item binnen enkele seconden gepakt kan worden via de grote rits aan de rugzijde.

Bekijk de Lowepro Powder BP 500 Backpack

De kracht van deze tas zit in mijn ogen in de mogelijkheid om alle extra’s mee te nemen die nodig zijn voor een langere tocht. In de bovenste helft is dan ook meer dan genoeg ruimte voor kleding, eten en andere grotere items. De straps die de bovenkant van de tas op zijn plek houden kunnen behoorlijk lang worden uitgeschoven, waardoor je flink in de hoogte kunt stapelen.

Draagcomfort van de Poweder 500 BP

Het materiaal van de backloader is behoorlijk dik en voelt comfortabel op de rug.

Het draagcomfort

Bij het afleggen van grote afstanden met een volgeladen backpack is het draagcomfort een belangrijk punt. De tas is op drie verschillende plekken naar jouw lichaam te stellen. Via de heupbanden, de shoulder straps op borsthoogte en het is mogelijk om de tas dichter tegen je rug te dragen. Het materiaal van de backloader is behoorlijk dik en voelt comfortabel op de rug. Bij langdurige maximale belasting moet ik erkennen dat de support niet helemaal op kan tegen dat van een reguliere backpack, maar het biedt voldoende comfort.

Liever een camerarugzak met minder uitbundige kleuren? Bekijk de Pro Trekker II-Serie van Lowepro.

Powder camerabackpack in Thailand

Een switch van winterse naar tropische omstandigheden is voor de Powder 500 BP geen probleem.

Niet alleen voor in de poeder

Dit stapelen kwam goed van pas toen ik de switch moest maken van de winterse omstandigheden in de Alpen naar het tropische Thailand. De uitdaging zou gaan zitten in het feit of ik naast alle cameraspullen en 15” laptop ook kleding voor tien dagen (inclusief een bruiloft) in de tas kon krijgen. Na alles te hebben uitgestald had ik er een hard hoofd in. Maar door elke ruimte goed te benutten is het goed gelukt. Om een idee te krijgen van wat er allemaal in deze backpack past volgt hier een paklijst.

Paklijst reis naar Thailand

 • Sony A6500 incl. 2 lenzen, 2 filters, accu’s en kabels
 • Mavic 2 Pro incl. controler, 3 accu’s, charging hub en kabels
 • Macbook Pro 15” incl. (dikke) Thule sleeve en lader
 • GoPro Hero 7 incl. pole en 3 accu’s
 • Joby Tripod
 • Grote powerbank en 2 oplaadblokjes
 • Dopper waterfles
 • Ondergoed en sokken voor 11 dagen
 • 7 t-shirts, 4 tanktops, 1 dunne trui, 1 longsleeve, 1 nette broek en blouse (bruiloft)
 • Zwembroek, slippers en dunne strandhanddoek
 • Nette schoenen (Gestrikt aan de zijkanten)
 • Overige kleine items zoals geldzaken, snacks, paspoort, leesvoer etc.
Fotowerk Ruben Klink

Voorbeelden van Ruben's fotowerk tijdens zijn trip naar de Alpen en Thailand.

Mijn conclusie

Na ruim een maand van intensief gebruik tijdens verschillende opdrachten en onder gevarieerde omstandigheden durf ik de backpack een kritisch oordeel te geven. Het is een camerabackpack die je moet leren kennen. Maar waar je na verloop van tijd steeds meer de waarde van gaat inzien. Na enkele weken van gebruik zul je merken dat het ontwerp klopt en dat er goed is gekeken naar de behoefte van de avontuurlijke creatieveling. Hieronder nog een aantal punten die mij zijn opgevallen.

 • Via de backloader is je gehele kit toegankelijk. Fijn als je snel wilt wisselen van lens of van handheld naar drone.
 • Zelfs bij maximale vulling schuift een laptop met sleeve er zonder problemen aan de voorkant in.
 • Je statief kan geen kant op door een dunne houder in combinatie met de clip aan de zijkant. Gebruik je geen statief dan kan je de houder makkelijk wegristen.
 • Het aantal opbergmogelijkheden is enorm en met de juiste indeling sta je versteld van wat je allemaal mee kan nemen.
 • De ritsen van de zakjes op de heupbanden kunnen handig zijn, maar mijn ervaring is dat deze vrij snel vanzelf open gaan. Mijn advies is om hier geen kleine waardevolle spullen in te bewaren. Zak –of lensdoekjes zou je hier wel in kwijt kunnen.

Onder de streep ben ik onder de indruk van de Lowepro Powder BP 500 AW. Het is in mijn ogen de perfecte combinatie tussen een cameratas en een reizigers backpack. Of je nu diep de besneeuwde bergen intrekt, een verre reis wilt maken of af en toe dichter bij huis op pad gaat. Met deze tas hoef je in elk geval weinig concessies te doen als het gaat om wat je mee kan nemen op jouw avontuur.

Bekijk de Lowepro Powder BP 500 Backpack

Lowepro Powder 500 BP camerabackpack in de sneeuw

De Powder 500 BP AW is de perfecte combinatie tussen een cameratas en een reizigers backpack.