Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Billingham fototassen, een kijkje achter de schermen!

Heb jij je ooit afgevraagd hoe een relatief klein familiebedrijf als Billingham zo’n sterke reputatie heeft kunnen opbouwen, overal ter wereld? In deze blog nemen we een ‘kijkje achter de schermen’ bij Billingham om iets meer te laten zien over het leven van een Billingham tas. Van ontwerp en design tot het zorgvuldige fabricatieproces, tot de toegewijde klantenservice, maar ook over hoe de producten het vertrouwen van fotografen hebben gewonnen in de afgelopen 40 jaar.

Het hele Billingham team deelt een aantal belangrijke waarden: kwaliteit, excellentie en integriteit. De klanten verwachten niets minder, en al het personeel doet zijn best om deze principes elke dag waar te maken.

Wat betekent dit in de praktijk? Of dat nu het bedienen van één van de machines op de werkvloer is, het verbeteren van de klantenervaring op de website, of een nieuwe tas inpakken om te verzenden, deze beloftes staan voor de rode draad die door het hele bedrijf gedeeld wordt. Ze doen allemaal hun uiterste best om ze waar te maken, wat hun functie ook inhoudt. Dit is één van de dingen die een Billingham product zo speciaal maakt.

Billingham UI Label

Een Billingham UI label met 10-cijferig serienummer.

UI: Kwaliteit op peil houden

Er blijft gezocht worden naar manieren om de efficiëntie en kwaliteit te verbeteren. 10 jaar geleden viel het oog op een nieuw traceringssysteem. Dit systeem werd gebruikt om duizenden producten van grote merken te registreren en traceren, en om hun authenticiteit te controleren terwijl ze rond de wereld reizen. Op dat moment zag Billingham er waarde in om de producten te nummeren, om zo informatie te dragen voor de toekomst. Dit inspireerde hen om na te denken over hoe ze zoiets in de eigen producten konden integreren.

Op naar de 21e eeuw

Al 45 jaar lang registreerden ze de productie handmatig, maar het bedrijf was aan het groeien. Daarom vond Billingham dat het hoog tijd was om de papieren administratie een upgrade te geven naar een dynamischer systeem. Het Billingham UI (Unique Identifier) system was geboren!

Een geweven label met een serienummer met barcode wordt in elke tas genaaid aan het begin van het productieproces. Daarnaast wordt er door ieder label een gegraveerd Mylar stiksel geweven, zoals in een bankbiljet, door de leverancier. Deze systemen zorgen ervoor dat het label écht is. Door de familie ontwikkelde software traceert deze codes vervolgens op diverse inspectiemomenten. Verschillende systemen in de fabriek slaan gedetailleerde informatie op over de gebruikte onderdelen, de productiedatum, en de werknemers die de tas maken en in elkaar naaien. Het unieke, 10-cijferige serienummer is gekoppeld aan deze informatie en slaat deze centraal op.

Billingham UI serienummer

UI Serienummer label klaar om op een tas gestikt te worden.

Levenslang een geruststellende gedachte

Sinds de introductie van het digitale UI code systeem zijn duizenden Billingham tassen over de hele wereld geregistreerd en getraceerd.
De laser gravure op het mylar stiksel is alleen zichtbaar onder een sterk vergrootglas. De UI code kan op elk moment tijdens het leven van de tas gescand worden. Met dit nummer kunnen de levensjaren van de tas en zijn afkomst geïdentificeerd worden, tot op de specifieke productiepartij nauwkeurig.
Mocht er iets gebeuren met jouw tas, waar dan ook ter wereld, dan kan het geavanceerde UI systeem je registratie waarmerken. Bovendien kunnen ze bij Billingham, gedurende het hele leven van de tas, de onderdelen, hun kwaliteitstest en prestaties tijdens het gebruik traceren.

De toekomst zit in de tas

De visie op dit systeem stopt hier niet. Ze streven er altijd naar om hun producten en processen te verbeteren en dus blijven ze nieuwe technologieën toevoegen, software ontwikkelen of voeden vanuit de verkopers. Deze componenten worden verbonden in het centrale UI systeem.

Stel je echter eens voor dat je een bestelling bij Billingham plaatst en je kunt ‘live’ zien hoe deze gemaakt wordt door het team... Of dat je inlogt en foto’s of video’s ziet van jouw tas in de maak, van elke stap in het productieproces… Of dat je hem door een nauwkeurig reparatieproces ziet gaan, terwijl je updates ontvangt over de voortgang van één van de medewerkers..

Bij Billingham zullen ze nooit tevreden zijn met de status-quo. Er zijn eindeloze mogelijkheden om het klanttraject te verbeteren en ze zullen in de komende jaren doorgaan met ontwikkelen en uitbreiden.

Billingham UI Labels

Hoe de labels op de tassen genaaid worden

UI in actie

Omdat ze gemaakt zijn om te reizen, vind je Billingham tassen overal ter wereld. Elke week helpen de toegewijde teams klanten met geregistreerde producten over de hele wereld. Deze teams verifiëren of de producten echt zijn door de juiste accessoires, zoals gevoerde inserts voor een bepaalde tas te selecteren. Of door klanten met een tweedehands tas te helpen deze weer in de originele staat te krijgen.

Een systeem voor iedereen

Hoe zit het met Billingham accessoires, die geen plek hebben voor een UI label, zoals de shoulder pads, straps of kofferlabels? Zelfs deze kleine producten hebben een individueel productnummer, zodat je gerust kun zijn dat ze door hetzelfde secure proces heen zijn gegaan, en zijn getest op kwaliteit zoals elke Billingham tas.

Heb je vragen over ons assortiment? Neem gerust contact op met ons team. Of bekijk ons assortiment Billingham cameratassen!

Billingham cameratassen

De UI labels op tassen die bijna klaar zijn. Zoals alle Billingham tassen worden ze binnenstebuiten gemaakt en daarna omgedraaid. Restjes stof worden in dit stadium ook verwijderd. Op het eindproduct zal het UI label aan de binnenkant zitten.

Geef een reactie