Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

B+W Filters: MRC of MRC Nano Coating?

Filters van B+W zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Met F-Pro of XS-Pro vatting, en met 'gewone' coating, MRC coating of MRC Nano coating. Hoe weet je nu welk filter het beste past bij jouw behoefte, of die van je klanten?

De standaard B+W filters (met aanduiding 'E') hebben een F-Pro vatting en een enkelvoudige coating. Deze coating beschermt het filter tegen krassen. Deze filters voldoen prima voor de hobbyfotograaf. De XS-Pro vatting is iets dunner dan de F-Pro vatting. Hierdoor heb je minder last van vignettering. Dat is vooral van belang op bijvoorbeeld een groothoeklens.

MRC staat voor Multi Resistant Coating. De filters met MRC hebben aan beide kanten 8 lagen coating. Deze beschermt het filter niet alleen tegen krassen, maar zorgt er ook voor dat vuil en stof niet aan het filter hechten. Daarnaast vermindert deze coating de reflectie (tot 0,5%) en minimaliseert de coating strooilicht. De lichttransmissie van filters met deze coating is maar liefst 99,5%! Bij filters met een MRC Nano coating is de buitenste laag coating nog verder doorontwikkeld tot een super-hydrofobisch materiaal. Vet- en waterdruppels rollen hierdoor meteen van het filter af. Hierdoor is het filter nog gemakkelijker schoon te maken (en te houden), waardoor je krassen voorkomt.
Wil je echt het beste van het beste, kies dan voor een Käsemann filter. Deze filters worden met de hand verkit, exact vlakgeslepen en langs de rand verzegeld, zodat er écht geen vocht en vuil meer langs kan. Ideaal voor koude en natte winterdagen!

Lees hier meer over het beschermen van je lens met de filters van B+W

Geef een reactie