Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

3 onmisbare camera accessoires voor je backpack vakantie

Herken jij jezelf in bovenstaande foto? Dan ben jij een rasechte backpacker! We weten allemaal: een backpacker gaat het liefst zo licht mogelijk bepakt op vakantie. Jij moet tenslotte al genoeg spullen meesjouwen op je rug. Echter, je camera moet wel mee, want je wilt wél je vakantie vastleggen, zodat je hem later nog eens kunt nabeleven en aan je vrienden kunt showen welke prachtige plekken jij en je backpack hebben bezocht. Wij denken graag met je mee. Daarom hebben we 3 onmisbare camera accessoires voor je op een rijtje gezet die je backpack vakantie nóg beter maken!

Deze accessoires zijn echt onmisbaar voor de fotograferende backpacker!

Deze accessoires zijn echt onmisbaar voor de fotograferende backpacker!

Een lichtgewicht en waterafstotende fotorugzak

In jouw grote backpack neem je zoveel mogelijk spullen mee. Soms wil je er echter gewoon een dagje op uit trekken, en dan hoeft die backpack niet mee, maar je camera natuurlijk wel. Zorg daarom dat je ook een kleinere tas mee hebt op vakantie, die genoeg ruimte biedt aan jouw camera en enkele essentiële accessoires, plus wat te eten en drinken. De tas moet niet te zwaar zijn (je sleept hem wel de hele vakantie mee), hij moet tegen een regenbui kunnen en hij moet comfortabel dragen. Gelukkig heeft Lowepro een camera rugzak ontwikkeld die aan al deze eisen voldoet: de Photo Sport Backpack!

De Lowepro Photo Hatchback is een lichtgewicht cameratas, ideaal voor iedere backpacker!

De Lowepro Photo Sport Backpack is een lichtgewicht cameratas, ideaal voor iedere backpacker!

Waarom is de Photo Sport Backpack de ideale cameratas voor backpackers?

Allereerst: hij is licht. De kleinste rugzak, de Photo Sport BP 200 AW, weegt 2,7 kilo en de grotere versie, de BP 300 AW, weegt 3,2 kilo. Ook belangrijk: je camera apparatuur zit extra veilig opgeborgen in deze cameratas. Dit vak gaat namelijk niet aan de voorkant open, maar aan de zijkant. Bovendien kan je apparatuur goed vastgezet worden in de tas doordat het camera compartiment dichtgetrokken kan worden met een UltraCinch elastiek. Ook heeft de fotorugzak ruimte voor een waterzak van maar liefst 2 liter! Verder heeft de Lowepro Photo Sport Backpack bovenin een groot compartiment voor persoonlijke spullen en een heel aantal extra ritsvakjes, waaronder op de heupband. De schouderbanden en de heupriem zijn voorstelbaar voor extra draagcomfort. Ook beschikt de fotorugzak over een ActivZone rugpand, een harnas dat zorgt voor extra ondersteuning bij de schouderbladen, onderrug en middel. Alles bij elkaar genoeg ruimte voor een daguitrusting, terwijl je nauwelijks merkt dat je een volle tas op je rug hebt!

  • Een lichtgewicht daypack
  • Ruim cameravak voor spiegelreflex met 1-2 lenzen
  • Met regenhoes

Wil je nog net iets meer bescherming tegen de regen, ook wanneer je aan het fotograferen bent? Neem dan een Op/Tech Rain Sleeve mee. Weegt bijna niets, kost bijna niets, maar zorgt er wel voor dat je camera niet nat wordt wanneer je fotografeert tijdens een regenbui!

Een compacte flitser met veel functies

Als echte backpacker ga je natuurlijk niet om 21.00 uur naar bed. Je wilt je vakantiebestemming ook in het donker verkennen! Om ook in het donker mooie, heldere foto’s te maken, kan het handig zijn om te flitsen. Een flitser is overigens overdag ook erg handig: wanneer een felle zon zorgt voor harde slagschaduwen, kun je deze verminderen door in te flitsen. Een flitser neemt echter vaak veel ruimte in beslag, terwijl de ingebouwde flitser van je camera meestal niet afdoende is. Daar heeft de onafhankelijke Japanse flitserfabrikant Nissin een oplossing voor: de Nissin i40 reportageflitser!

De Nissin i40 is een compacte reportageflitser die nauwelijks ruimte inneemt in je backpack!

De Nissin i40 is een compacte reportageflitser die nauwelijks ruimte inneemt in je backpack!

Waarom moet elke backpacker een Nissin i40 flitser meenemen op vakantie?

De Nissin i40 flitser heeft een TIPA Award 2014 gewonnen voor Best Portable Lighting System. Mocht dat nog niet genoeg zeggen, dan leggen we graag nog even uit waarom. De i40 cameraflitser is extreem compact met zijn afmetingen van 85 x 61 x 85 mm, en licht van gewicht. Hij is verkrijgbaar voor spiegelreflexcamera’s van Nikon, Canon, Sony én Fuji, en voor systeemcamera’s uit het fourthirds systeem. Hij heeft een recycletijd van 0,1 tot 4 seconden en kan dus snel achter elkaar flitsen. De Nissin i40 reportageflitser heeft een ingebouwde, uitschuifbare diffusor om ook 16mm uit te kunnen lichten. De flitskop is 180 graden draaibaar en 90 graden kantelbaar. En met al deze eigenschappen blijft hij ontzettend eenvoudig, intuïtief te bedienen. Wat wil je op reis nog meer?

  • Zeer compacte flitser voor dagelijks gebruik
  • Winnaar TIPA Award 2014
  • Snel achter elkaar flitsen, ook groothoek

Extra energie voor je camera

Wanneer je als backpacker onderweg bent, heb je niet altijd stroom bij de hand. In het gemiddelde hostel kun je vaak je camera accu wel in het stopcontact pluggen, maar wanneer je met een tent op pad gaat, wordt het al een heel ander verhaal. En het is natuurlijk zonde als je nét dat ene spectaculaire fotomoment mist doordat je accu leeg is en je camera zonder stroom zit. Maar gelukkig, ook daar is een oplossing voor. Met Hähnel kun je namelijk energie meenemen!

In de Hähnel Unipal Extra Charger met ingebouwde powerbank laad je vrijwel iedere accu op!

In de Hähnel Unipal Extra Charger met ingebouwde powerbank laad je vrijwel iedere accu op!

Hoe zorg je er als backpacker voor dat je nooit zonder stroom zit?

Er zijn genoeg powerbanks op de markt voor verschillende apparaten, maar Hähnel heeft er eentje die extra handig is: met de Unipal Extra lader en powerbank kan je namelijk niet alleen vrijwel alle (camera) accu’s opladen, maar ook AA(A)-batterijen, je iPod, telefoon of ander apparaat met USB-aansluiting! Dit kan zowel via het stopcontact of 12V (auto)stekker als via de ingebouwde powerbank. Wanneer je dus thuis zorgt dat de powerbank volledig is opgeladen, kan je onderweg je camera accu opladen met de Unipal Charger, in 1,5 tot 2,5 uur, zonder dat je hiervoor een stopcontact nodig hebt. Tip: vergeet niet om een extra accu mee te nemen, zodat je kunt blijven fotograferen terwijl je accu aan het opladen is. Kijk hier welke accu geschikt is voor jouw camera.

  • Universele lader voor alle typen accu’s en USB-apparaten
  • Ingebouwde powerbank voor stroom onderweg
  • Op te laden via netstroom, autostekker of USB-aansluiting

Geef een reactie