Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 3 beste accessoires voor de Canon EOS 750D en de Nikon D3400

Ben je op zoek naar een statief, tas, of ander accessoire voor je Canon of Nikon camera? We helpen je graag een eindje op weg. De Canon EOS 750D en de Nikon D3400 zijn soortgelijke camera's van verschillende fabrikanten. Kwalitatief leveren ze een vergelijkbaar beeld dankzij de 24 megapixel beeldsensors en de geavanceerde lichtmeet- en AF-systemen. De Canon EOS 750D is wat forser dan de Nikon D3400, maar beide modellen zijn geavanceerde instap-DSLR's die bedoeld zijn voor de startende hobbyfotograaf. Ook op het gebied van bijpassende accessoires hebben deze twee camera's veel overlap.

Nikon D3400 en Canon 750D accessoires

Je kunt volledig vertrouwen op de automatiek van de camera’s, maar ook handmatig fotograferen met behulp van de creatieve functies. De EOS 750D geeft daarbij volop creatieve vrijheid met een geavanceerd hybride AF-systeem met 19 kruis sensoren. De handige leerfunctie van de Nikon D3400 zorgt er op zijn beurt voor dat je constant je fotografie verbetert.

Nikon D3400 en Canon 750D

Nikon D3400 en de Canon 750D

Beide modellen zijn ideaal voor het vastleggen van de leukste herinneringen van je familie en tijdens vakanties. Welke van de twee ook je voorkeur heeft, om het beste uit jouw camera te halen heb je meer nodig dan slechts een body en een lens. Wat je nog meer nodig hebt? In deze blog lichten we de beste Nikon D3400 en Canon 750D accessoires uit.

Wat is de beste tas voor mijn Canon EOS 750D of Nikon D3400?

Een cameratas is onmisbaar in jouw set van accessoires. Je hebt geïnvesteerd in een mooie camera en het zou toch zonde zijn als deze beschadigt. Wanneer we het over cameratassen hebben, kijken we vooral naar de compactheid, veiligheid en degelijkheid van de tas. Een fototas die te groot is draagt niet prettig en een niet stevige tas beschermt niet genoeg. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel verschillende cameratassen op de markt zijn.

Lowepro Adventura SH II Serie

Lowepro Adventura SH II

In de Lowepro Adventura SH II series neem je jouw camera overal mee naartoe!

Lowepro biedt een perfecte oplossing voor Nikon D3400 en de Canon EOS 750D: de Adventura SH II-serie. Deze tassenserie bestaat uit vijf cameratassen in verschillende uitvoeringen en loopt van formaat ‘compactcamera’ tot ‘serieuze spiegelreflex’.
Voor een camera als de 750D of D3400 zijn de Adventura SH120 II en SH 140 II uitermate geschikt; in de 120 SH II is er ruimte voor een camera met standaard zoomobjectief en voor een camera met een iets forser zoomobjectief is de 140 SH II perfect.
Als je een uitgebreidere set met DSLR en telezoom of flitser mee wilt nemen, doe je verstandig aan de Lowepro Adventura 160 SH II.

Van alle gemakken voorzien

De Lowepro cameratassen in de Adventura SH II serie zijn voorzien van uitstekende innovatieve designelementen: De verstel- en afneembare schouderriem valt perfect over je lichaam en schouder waardoor hij heerlijk draagt. Je pakt de tas snel even op aan de stevige Quick-handgreep en aan de achterzijde van de tassen zijn lussen aangebracht voor een heupriem, waardoor je schouder minder belast wordt.
De Adventura SH II cameratassen hebben als unieke eigenschap een bodem die is voorzien van een gegoten rubberen beschermplaat. Dit beschermt jouw Canon 750D of Nikon D3400 optimaal tegen harde klappen en stoten.
De Lowepro Adventura tassen zijn gemaakt van waterafstotend nylon materiaal dat een buitje tegenhoudt. Dankzij de handige klep heb je een snelle toegang tot je camera, terwijl je spullen tijdens het dragen beschermd zijn tegen grijpgrage vingers van anderen. In het deksel vind je een handig vakje waar je extra geheugenkaartjes en andere benodigdheden in kwijt kunt.

  • Stevige rubberen bodem
  • Interieur volledig naar wens aan te passen
  • Snelle toegang tot apparatuur

Welk statief heb ik nodig voor mijn Nikon D3400 of Canon EOS 750D?

De keuze voor het juiste statief is misschien nog wel lastiger dan de zoektocht naar de juiste tas. Want, wat is een goed statief? Goede vraag!

Wat is een goed statief

Wat is een goed statief?

Een goed statief houdt jouw cameracombinatie stabiel onder de omstandigheden waarbij jij wilt werken. Die omstandigheden zijn erg belangrijk, want stel je voor dat je een lichtgewicht aluminium statief met een compactcamera bij windkracht 8 op een dijk zet.. Juist, dan waait je hele set weg. Een dergelijk licht statiefje is wél weer geschikt wanneer je binnen op een familiefeestje gaat fotograferen, of als vakantiestatief voor een leuke selfie in de zon. Kortgezegd: Lichtgewicht = minder stabiel, zwaargewicht = stabiel.
Toch raden we je niet aan om blindelings voor het meest zware statief te gaan. Niemand vindt het leuk om op vakantie in de felle zon een statief van een paar kilo mee te moeten sjouwen. Joby heeft hiervoor de perfecte oplossing!

Joby Gorillapod flexibel statief

De GorillaPod is het ideale accessoire voor jou Nikon D3400 of Canon 750D wanneer je een actieve fotograaf bent die er graag op uit trekt. Je stopt het statief zo in je fototas of rugzak en bent klaar voor avontuur!
Gorillapods komen van pas in vrijwel elke situatie waarin je een compact en lichtgewicht camerastatief nodig hebt en ze zijn er in verschillende soorten en formaten. Ze hebben allemaal gemeen dat je er razendsnel en heel stabiel een camera mee kunt bevestigen aan een boomtak, hek, lantaarnpaal of fietsstuur.

Gorillapod 3K Kit voor compacte DSLR-camera’s

De GorillaPod 3K Kit is perfect voor een compacte spiegelreflexen zoals jouw 750D of D3400. Deze opvolger van het populaire Joby GorillaPod SLR-Zoom statief is universeel bruikbaar en heeft een maximaal draaggewicht van 3 kilogram. De 3K Kit bestaat uit de 3K Stand en het 3K Ballhead. De stevige, buigzame poten van dit compacte statief zorgen voor stabiliteit. Ook als er een zoomlens is gekoppeld aan de camera. Het meegeleverde, degelijke Joby 3K balhoofd kan 90 graden kantelen en is voorzien van een handige snelkoppeling met ingebouwde waterpas.

Joby Gorillapod 3K Kit

De Joby Gorillapod 3K Kit is te gebruiken op elk oppervlak!

Dankzij de dertig flexibele gewrichten die kunnen buigen en draaien, is jouw camera op elk oppervlak te bevestigen. Deze GorillaPod 3K kit weegt inclusief balhoofd slechts 393 gram en is maximaal 30,5 cm hoog, waardoor je hem heel gemakkelijk mee op reis neemt.

  • Compact en licht in gewicht
  • Op elk oppervlak te bevestigen dankzij buigbare poten
  • Inclusief balhoofd

Velbon EX-series Camerastatieven

Aan het andere eind van het statievenspectrum staat de klassieke driepoot: Het statief ‘zoals-een-statief-eruit-ziet’. De aluminium Velbon EX-modellen zijn laaggeprijsde instap-statieven, speciaal voor de startende fotograaf. Deze serie biedt degelijkheid voor een uitstekende prijs en is makkelijk mee te nemen dankzij het gebruik van lichtgewicht aluminium. De middenzuil is in hoogte verstelbaar en de maximale werkhoogte van de twaalf verschillende modellen loopt van 41 cm voor de Velbon EX-Mini - die niet voor niets ‘Mini’ heet-, tot een mooie 170 centimeter bij de Velbon EX-640.

Eenvoudig draaien en kantelen

Alle Velbon EX-modellen, behalve de Mini, zijn voorzien van een vaste statiefkop met kantel- en draaimogelijkheid. Met één simpele beweging aan ontkoppel je de vergrendeling van de statiefkop, die vervolgens kan draaien en kantelen. Deze kop is voorzien van een standaard snelkoppelingsplaatje met anti-slip rubber en een vaste statiefmoer voor de bevestiging van een foto- of videocamera.

Velbon EX-series

Velbon EX-serie statieven

De Velbon EX statieven hebben rechthoekige statiefpoten die bestaan uit drie of vier soepel uit te schuiven secties en ze staan sterk op rubberen voetjes die zorgen voor een goede en stabiele grip. Uiteraard zijn de poten in iedere gewenste hoogte te vergrendelen met de degelijke kunststof clipsluitingen.
De Velbon EX-serie is ideaal voor als je af en toe een driepoot nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een familiefeestje zijn, maar ook bij een mooie stadswandeling met jouw D3400 of 750D komt het driepootstatief van pas. Op vakantie zijn driepootstatieven wat minder praktisch, omdat de ingeschoven lengte al gauw meer dan 40 centimeter bedraagt. Geen probleem natuurlijk, want op vakantie neem je de Joby Gorillapod mee!

  • Eenvoudig te draaien en kantelen
  • Degelijke statieven voor een uitstekende prijs
  • Stabiel en licht in gewicht

Geef een reactie