Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 3 beste accessoires voor de Canon EOS 80D

Als je alles uit je Canon EOS 80D wilt halen, raden we je aan om eens te kijken naar passende accessoires. Met de Canon EOS 80D beschik je over een alleskunner: hoogwaardige prestaties dankzij de 24 Megapixel beeldsensor, een relatief laag gewicht en een razendsnelle beeldprocessor. Wat de EOS 80D bijzonder maakt is de unieke Dual Pixel cmos AF-technologie.
De pixels op de beeldsensor bestaan uit twee delen, waarvan er één wordt gebruikt voor fasedetectie autofocus bij live view. Dit maakt de Canon EOS 80D bij uitstek geschikt voor filmopnamen.

De camera kan op ieder punt in het beeld vloeiend en razendsnel scherpstellen, zeker in combinatie met een stil en snel Canon STM- of USM-objectief. Zelf raadt Canon aan om voor video-opnames de EOS 80D te gebruiken met de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM met Nano USM. Die zoom is te combineren met de optionele Power Zoom Adapter PZ-E1 voor een precieze, stille en vloeiende zoomregeling tijdens het opnemen van video's.
Een camera als de Canon 80D komt het beste tot zijn recht als je deze combineert met de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een stabiel Velbon Sherpa statief of een Nissin i60A systeemflitser met ingebouwde videolamp.
Om je apparatuur veilig te kunnen vervoeren is een compacte en stevige fototas ook van belang. Bij Lowepro ben je hiervoor aan het goede adres. In deze blog vertellen we je alles over de beste Canon EOS 80D accessoires.

Canon EOS 80D accessoires, welke flitser?

Op de juiste manier flitsen is één van de vele geheimen voor goede fotografie. Het is het mooiste als je niet in de beelden ziet dat je geflitst hebt. Tussen jouw ultieme EOS 80D accessoires hoort dus ook een flitser. Voor camera's als de Canon EOS 80D heeft Nissin de compacte i60A reportageflitser ontwikkeld. Deze hoogwaardige systeemflitser is een eenvoudig bruikbare TTL-flitser met richtgetal 60 en een zoomkop van 24mm tot 200mm. Nissin heeft de i60A opsteekflitser voorzien van het Nissin NAS (Nissin Air System) radiografische TTL-flitssysteem waarmee je, in combinatie met de los verkrijgbare Air 1 Commander, de flitser tot een afstand van 30 meter volledig TTL kunt aansturen. Off-camera werken is met de EOS 80D en de Nissin i60A flitser dus geen probleem. Uiteraard ondersteunt deze flitser ook high-speed flitssynchronisatie.

Nissin i60A flitser voor de Canon 80D

Nissin i60A flitser voor de Canon 80D

Filmen met de EOS 80D en de Nissin i60A

Uniek aan de Nissin i60A flitser is het ingebouwde LED videolicht, speciaal ontwikkeld voor het filmen. Hiermee licht je het onderwerp perfect uit tijdens het filmen met de EOS 80D. De LED lamp van de i60A is in 9 stappen te regelen op het gebied van de lichtintensiteit. Deze instelling verloopt van een beetje bijlichten tot vol vermogen.
De LED lamp werkt ook als je de flitser off-camera gebruikt, dus de uitlichtingshoek is volledig vrij en te positioneren naar eigen wensen. Op een verse set van 4 AA batterijen is het mogelijk om de LED videolamp tot maar liefst 3,5 uur te gebruiken. Indien gewenst is een extern Powerpack aan te sluiten voor nog meer stroom. Omdat de Nissin i60A cameraflitser ontworpen is met de nadruk compactheid heb je bovendien geen topzware cameracombinatie in je handen wanneer je filmt met de Canon 80D

  • In combinatie met de Air 1 Commander aan te sturen tot 30 meter
  • Compatible met alle spiegelreflexcamera’s van Canon
  • Voorzien van overzichtelijk display

Welke tassen zijn geschikt voor mijn Canon 80D?

Als je de Canon EOS 80D combineert met 18-135mm objectief en de Nissin i60A flitser, heb je een combinatie die relatief weinig weegt en zeer compact is. Je hebt dus geen enorme ‘hutkoffer’ nodig om alles in te vervoeren.
Lowepro’s Nova AW II serie is speciaal ontworpen voor foto- en videografen met zo’n compacte cameraset. Er zijn vier varianten in oplopende afmetingen: de Nova 140 AW II, de Nova 160 AW II, de Nova 170 AW II en de Nova 180 AW II.

Lowepro Nova AW II Series voor Canon EOS 80D

Lowepro Nova AW II Series

Lowepro Nova voor Canon EOS 80D

Voor de set waar we hier over praten, zijn de Lowepro Nova 160 AW II en de Nova 170 AW II uitermate geschikt. Hier past de camera met standaardobjectief in en daarnaast is er nog ruimte voor een of twee extra objectieven, of een systeemflitser.
De Nova 170 AW II van Lowepro is net wat dieper, waardoor je de genoemde 18-135mm op de 80D body kan laten zitten tijdens het vervoeren. Het interieur is volledig naar eigen wens in te delen met de gepolsterde dividers en dankzij de grote hoeveelheid opbergvakken kun je allerlei accessoires meenemen. Denk dan aan extra accu’s en geheugenkaarten, een set ND-filters om je belichting te corrigeren, een lader en een smartphone.
De binnenkant van het deksel is voorzien van speciale vakjes voor geheugenkaarten en aan de buitenzijde bevinden zich gaasnet vakken voor bijvoorbeeld een drinkfles.
De Nova AW II fototassen worden afgesloten met een dubbele sluiting die bestaat uit degelijke ritsen én een clipsluiting. Die clipsluiting is handig als je tussen twee opnamemomenten even snel je tas wilt afsluiten, maar geen zin hebt om alles dicht te ritsen. De Nova AW II serie heeft een verbeterde 360º All Weather regenhoes die maximale bescherming biedt tegen de elementen, maar waarmee je nog snel toegang hebt tot de inhoud, dus ook filmen of fotograferen bij slecht weer geeft geen problemen. De Lowepro Nova tassen zijn dus onmisbaar tussen jouw Canon EOS 80D accessoires!

  • Weerbestendig dankzij meegeleverde regenhoes
  • Interieur volledig naar wens aan te passen
  • Voorzien van snelle clipsluiting

Canon EOS 80D Statief

Wanneer je actief wilt filmen houd je de camera in je hand, maar als je rustige en stabiele filmopnamen wilt maken met bijvoorbeeld vloeiende panoramaviews is een statief onontbeerlijk. Ook wanneer je wilt fotograferen met lange sluitertijden heb je een statief nodig. Een stevig statief is een mooie toevoeging aan de EOS 80D accessoires. De Sherpa serie van Velbon is al jarenlang populair bij het gebruik in allerlei situaties. Deze stevige statievenserie is ontwikkeld om voor foto- en videografen om stabiliteit te garanderen onder elke omstandigheid.

Velbon Sherpa Statief voor Canon EOS 80D

Velbon Sherpa Statief

Velbon Sherpa Series

De Velbon Sherpa 200 en 300 statieven komen met een verwisselbaar PH-157QK balhoofd en een QB-157 snelkoppelingsplaatje. Dankzij de lange bedieningshendel maak je vloeiende filmopnamen. De statieven zijn gemaakt van aluminium, waardoor ze niet alleen lichtgewicht zijn, maar ook zeer stabiel en duurzaam. De minimale werkhoogte van de Sherpa 200 is 60 cm en de maximale werkhoogte is 167,5 cm. Dit Velbon statief weegt slechts 1,95 kilo.
De minimaal bruikbare hoogte van de Sherpa 300 is een spectaculaire 28,2 cm dankzij de low angle-mogelijkheid van de poten én de afschroefbare middenzuil. De maximale hoogte is 170 cm en dit statief weegt maar een fractie meer dan de Sherpa 200. Daardoor zijn ze allebei uitstekend mee te nemen.
Een klasse zwaarder is de Velbon Sherpa 400 met PHD-65D drieweg statiefkop. Dit is een echte allrounder met een minimale werkhoogte van 29,7 cm. De Sherpa 400 heeft een maximaal bruikbare hoogte van 161,5 cm en een gewicht van 2,27 kilo, wat op conto van de forsere statiefkop komt. Omdat je de genoemde Sherpa's kunt belasten van 4 (Sherpa 200) tot en met 6 kilo (Sherpa 400) zijn ze perfect bruikbaar voor de combinatie van een EOS 80D met 18-135mm en een Nissin i60A.

  • Stabiel onder elke omstandigheid
  • Geschikt voor foto en video
  • Licht in gewicht

Geef een reactie