Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De beste accessoires voor MoJo (Mobiele Journalistiek)

Als Mobiele Journalist (MoJo) wil je snel ter plaatse zijn met een compleet werkende set-up. We zetten een aantal onmisbare MoJo accessoires op een rij. De digitalisering en de opkomst en populariteit van social media hebben onze wereld een stuk kleiner gemaakt. Tegenwoordig zijn we binnen no-time op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen in de wereld, ongeacht waar ze plaatsvinden. Om dit nieuws zo snel mogelijk te verspreiden worden steeds meer journalisten ingezet als MoJo. Deze Mobiele Journalisten zijn razendsnel ter plaatse en maken met behulp van hun smartphone complete nieuwsitems die in een mum van tijd gedeeld kunnen worden.
Je smartphone zit immers altijd in je broekzak en -zoals de eeuwenoude uitspraak luidt- de beste camera is de camera die je bij je hebt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze ‘beste camera’, is het natuurlijk belangrijk deze te ondersteunen met ‘de beste accessoires’. Essentiële eigenschappen voor geschikte MoJo accessoires zijn snelheid, gebruiksvriendelijkheid en compactheid.

MoJo Rig statief

Een statief zorgt voor meer rust en stabiliteit in je beeld en is daarom van grote toegevoegde waarde tijdens het filmen. Het is als mobiele journalist echter niet handig om een flinke tripod mee te sjouwen, die je dan ter plaatse nog helemaal uit moet klappen, voordat je kunt beginnen met het vastleggen van je item. Nee, een MoJo statief moet zorgen voor snelheid en mobiliteit. Bovendien moet je het statief net als je smartphone(camera) makkelijk mee kunnen nemen, zodat je het altijd bij je hebt.

De beste MoJo Accessoires

Met de Mobile Rig van Joby heb je een complete MoJo kit in één hand!

Gorillapod Mobile Rig als basis voor je MoJo kit

Met behulp van de Joby Mobile Rig heb je jouw complete MoJo set-up in één hand en kun je beginnen met filmen zodra je ter plaatse bent. Dit compacte flexibele ministatief is voorzien van een soepele, kantelbare smartphone grip en twee buigbare accessoire-armen om LEDs of microfoons op te plaatsen. De statiefpootjes bestaan uit dertig gewrichten, waardoor ze in iedere gewenste positie te buigen zijn. Met een gewicht van 362 gram en een lengte van 30 centimeter is de Gorillapod Mobile Rig makkelijk mee te nemen. In de klauwen van de meegeleverde GripTight Pro klem je je smartphone (met een breedte van 56 tot 91 mm) stevig vast en dankzij de ¼ inch schroefdraad op de accessoire armen en de dubbele cold shoe is een groot scala aan accessoires toe te voegen aan je set.

MoJo verlichting

Om zeker te zijn van een mooie, heldere beeldkwaliteit in elke situatie is het aan te raden om video verlichting toe te voegen aan je MoJo kit. Smartphone camera’s presteren nou eenmaal aanzienlijk minder bij slechte lichtsituaties en zeker bij journalistiek is het van belang dat de kijker goed kan zien wat er in beeld gebeurt.

De beste MoJo accessoires

Ondanks hun compacte formaat, fungeren de Lume Cubes als een uitstekende lichtbron!

Lume Cubes

Een perfecte verlichtingsoptie voor je mobiele journalistiek kit is de Lume Cube; een compact en stevig blokje dat ondanks zijn formaat fungeert als een flinke lichtbron.
LumeCubes zijn volledig dimbaar in 10 stappen en in combinatie de additionele Light House Diffusors wordt het licht mooi verspreid voor een nog zachtere belichting. De standaard LumeCube kleurtemperatuur is zo’n 6000 graden Kelvin, wat goed is voor helder, wit licht. Wil je de kleurtemperatuur aanpassen? Dat kan heel makkelijk door gebruik te maken van de CTO 4 Pack kleurenfilters.

MoJo microfoon

Hetzelfde dat geldt voor het beeld, geldt ook voor de audio. Kijkers moeten kunnen zien wat er gebeurt, maar misschien nog wel belangrijker is dat je duidelijk te verstaan bent. De audiokwaliteit van smartphones laat nog wat te wensen over. Zorg daarom voor een goede externe microfoon. Je kunt kiezen voor een microfoon die je op je Rig bevestigt, maar er is een nóg compactere optie.

Smart Mike Pro MoJo Microfoon

We stellen je graag voor aan Smart Mike Pro, een ultra compacte, slimme audio recorder die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Deze kleine smartrecorder zorgt voor een heldere geluidskwaliteit in je beeld.
De Smart Mike past makkelijk in je broekzak en biedt verschillende functies op het gebied van audio. Dankzij de Multi Level Noise Cancellation techniek heb je geen last van omgevingsgeluiden. Deze recorder kan volledig zelfstandig opnemen dankzij zijn interne geheugen, maar hij werkt ook perfect samen met je smartphone.

Smart Mike Pro MoJo Microfoon

De Smart Mike Pro is klein, eenvoudig in gebruik en zorgt voor perfecte audio!

MoJo Tas

Ook als MoJo journalist wil je natuurlijk zuinig omgaan met je spullen. Het is makkelijk als je al je spullen veilig kunt opbergen in één tas en ze hierdoor zo compact mogelijk mee kunt nemen. De Lowepro ViewPoint CS80 biedt genoeg ruimte voor je Rig, Lume Cubes, Microfoon en accessoires. Het interieur van deze MoJo tas is geheel naar wens aan te passen dankzij de losse tussenschotjes. De Viewpoint CS80 is gemaakt van dik, met nylon en polyester bekleed schuimrubber dat perfect beschermt tegen vocht, krassen en slijtage, maar toch bijzonder licht is.

De beste mojo accessoires

In de Lowepro Viewpoint CS80 berg je de complete MoJo kit eenvoudig op!

Smartphone Lenzen

Met bovengenoemde tools kunnen we zeggen dat je MoJo kit aardig compleet is. Wil je nog meer uit het filmen met je smartphone halen? Dan kun je nog kijken naar eventuele smartphone lenzen. Je kunt bijvoorbeeld een groothoeklens op je smartphone klikken, zodat je meer in beeld krijgt van een bepaalde gebeurtenis!

Geef een reactie