Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Documentaire van Loweprofessionals Ateles Films op wereldwijde tv

De film 'Return of the Spider Monkeys' van onze Loweprofessionals Ateles Films (Michael Sanderson en Ana Luisa) is zondag 7 mei om 18:00 uur te zien op de wereldwijde televisie, bij Nat Geo Wild. In de film gaat Michael op zoek naar de slingeraap Infinity. Nadat ze als baby gestolen was om een huisdier te worden, keert zij nu samen met haar pasgeboren baby terug naar de jungle van Guatemala. De stem van Hollywood-actrice Hayley Atwell vertelt Sanderson’s verhaal over de 7-jarige revalidatie van een groep zwarthandslingerapen. Maar waar de meeste films over herintroductie van dieren in de natuur eindigen, begint de film van Sanderson pas. Diep in het oerwoud klimt hij zelf de bomen in, om midden in de wereld van de slingerapen te zien of ze hun terugkeer écht overleven.

Natuurfilmer Michael Sanderson is het meest bekend als cameraman van de BBC super-hit Planet Earth 2, De Wilde Stad en Nederlands grootste natuurfilm ooit: De Nieuwe Wildernis. In Planet Earth 2 draaide hij de drone-beelden van de recent ontdekte rivierdolfijnen in Brazilië, uitgebreid te zien in de making-of Planet Earth 2 Diaries. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de slingeraap scene in de Jungles aflevering. Dat was dezelfde soort als in zijn nieuwe film.

In Return of the Spider Monkeys, vertelt Sanderson het verhaal van de illegaal verhandelde aap Infinity en haar baby. Infinity’s moeder werd vermoord door stropers en zij werd uit de jungle gestolen, om verkocht te worden als exotisch huisdier. Gelukkig werd ze gered en kreeg ze een tweede kans. Na 7 jaar revalidatie gaat ze eindelijk terug naar huis, in de jungle van Guatemala. Zal ze het redden?

In Return of the Spider Monkeys, vertelt Sanderson het verhaal van de illegaal verhandelde aap Infinity en haar baby.

In Return of the Spider Monkeys, vertelt Sanderson het verhaal van de illegaal verhandelde aap Infinity en haar baby.

Michael Sanderson: "Het is voor het eerst dat iemand kijkt of de aapjes het echt overleven na hun uitzetting. Daarom wilde ik met mijn camera laten zien hoe vernietigend de vraag naar exotische huisdieren kan zijn. Maar dan ook zo mooi mogelijk gefilmd."

De slingerapen moeten opnieuw leren om in de boomtoppen te klimmen, eten te vinden en met roofdieren zoals poema’s, krokodillen en jaguars te leven. Tijdens het filmen van Return of the Spider Monkeys, heeft Sanderson veel te maken gehad met de barre omstandigheden van de jungle. Hij moest heel specifieke boomklim-technieken aanleren om in het wereldje van de slingerapen te komen en ze op ooghoogte te kunnen filmen.

Nadat zijn adembenebende beelden van slingerapen in BBC's Planet Earth 2 te zien waren met de stem van Sir David Attenborough, krijgen de slingerapen hun eigen verhaal dat wereldwijd uitgezonden wordt, op 7 mei 2017 om 18:00 op National Geographic Wild.

Geef een reactie