Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Draadloos fotograferen met Hähnel

Een afstandsbediening is een item waar niet iedere fotograaf direct aan denkt als hij op pad gaat. Toch is een elektronische ontspanner of een setje draadloze triggers geen overbodige luxe in veel situaties. Je kunt er namelijk meer mee dan alleen je camera ontspannen zonder 'm aan te raken. Denk maar eens aan intervalopnamen, timelapse-fotografie of draadloos flitsen. Daarom levert Hähnel diverse afstandsbedieningen voor Canon, Nikon, Sony of Samsung om draadloos fotograferen mogelijk te maken.

Klassieke kabelafstandsbediening met Hähnel HR 280

Je camera op een statief zetten en de zelfontspanner gebruiken bij een lange sluitertijd is een goede methode om beweging te voorkomen, maar een afstandsbediening geeft nog meer rust. Je hoeft dan niet overhaast bij je camera weg te lopen als het zelfontspannerlampje gaat knipperen. De Hähnel HR 280 is een klassieke elektronische kabelafstandsbediening waarmee dit mogelijk is. Die bestaat uit een handgreep met ontspanknop en een losse kabel met cameraspecifieke aansluiting. De standaard kabellengte is 0,8 meter, maar je kunt ook een verlengkabel van 2 meter gebruiken en net even wat verder van je camera af gaan staan.

Hahnel HR-280 afstandsbediening

Hahnel HR-280 afstandsbediening

Draadloos fotograferen vanaf 100 meter met de Hähnel Giga T Pro II

Een stapje verder is het gebruik van een draadloze afstandsbediening. Voor het draadloos fotograferen van wild bijvoorbeeld. Je zet je camera neer op de gewenste plek en trekt je vervolgens terug om schuwe dieren de gelegenheid te geven dichterbij te komen. Zodra de situatie zich voordoet die je wilt vastleggen druk je op de afstandbediening en tientallen meters verderop maakt je camera de gewenste plaat. Zo'n afstandsbediening is bijvoorbeeld de Hähnel Giga T Pro II. Die werkt stabiel en betrouwbaar over een afstand van maar liefst 100 meter. Bovendien kun je hem ook gebruiken voor tijdsopnamen, intervalopnamen, continu-opnamen en time-lapse fotografie omdat er een timer ingebouwd is. Heel handig voor bijvoorbeeld astrofotografie!

Hahnel Giga T Pro II draadloos fotograferen

Hahnel Giga T Pro II draadloze afstandsbediening

Hähnel Captur voor onbegrensde creativiteit

En dan is er natuurlijk het Hähnel Captur systeem om draadloos te fotograferen. Met deze afstandsbedieningen en triggers kun je niet alleen op afstand je camera ontspannen, maar ook je flitser(s) aansturen. Uiteraard TTL. Met een setje triggers kun je zeer creatief flitsen omdat je dan je flitser (of meerdere!) los van de camera gebruikt. Een opstelling met een camera en meerdere losse flitsers is bovendien niet alleen handig in de studio, maar geeft ook op locatie een perfecte belichting. En dankzij draadloze triggers heb je geen gezeur met kabels waar mensen over struikelen. Bovendien kun je met de Captur je camera aansturen. Bijvoorbeeld voor intervalopnamen of tijdsopnamen.

Trigger trap met bewegingssensor

Wil je nog professioneler draadloos fotograferen, dan schaf je de Pro Module aan, die een ingebouwde bewegings-, geluids- en lichtsensor heeft. Zo bouw je een triggertrap waarmee je camera afgaat als de module een beweging, geluid of lichtveranderingen detecteert. Last but not least is het systeem uit te breiden met een IR-module die een infrarood lichtbundel uitzendt. Hiermee realiseer je in een handomdraai een klassieke triggertrap waardoor je bijvoorbeeld probleemloos zeer schuwe dieren kunt fotograferen, maar ook op het juiste moment een langslopend of rijdend onderwerp kunt "vangen".

Hahnel Captur voor het draadloos fotograferen

Hahnel Captur draadloze afstandsbediening met infrarood sensor

Hähnel Tuff voor het ruige werk

En wil je echt een betrouwbare trigger voor het ruige werk dan is er de Hähnel Tuff. Die is schokbestendig en waterdicht en voldoet dus perfect om te gebruiken onder moeilijke omstandigheden. Setje flitsers met Tuff-triggers opstellen in het bos, camera op statief, afstandbediening instellen en ondertussen in je schuilhut koffie drinken terwijl het buiten sneeuwt, regent, waait of anderszins guur is. Of je gebruikt ze om een actieshoot te doen op de skipiste of aan het strand. Een Tuff kan er tegen!

Hahnel Tuff TTL flash trigger

Hahnel Tuff TTL flash trigger

Kortom: een afstandsbediening is zo gek nog niet. Zowel voor werken vanaf statief als voor creatieve flitsfotografie kan het geen kwaad om te investeren in wat apparatuur voor het draadloos fotograferen. Van Hähnel uiteraard.

Meer informatie kan je vinden op de Hahnel afstandsbediening pagina's.

Geef een reactie