Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De drie beste accessoires voor de Fujifilm X-T2 systeemcamera

Wie Fujifilm X-T2 zegt, zegt kwaliteitsfotografie in een aangenaam compact jasje. Dankzij de 24-Megapixel X-Trans III beeldsensor en de logische bedieningsknoppen is een Fuji X-T2 systeemcamera de ideale fotomachine voor fotografen die alles in de hand willen hebben. Tel daarbij het hoogwaardige objectievenpalet op en je hebt een sublieme mogelijkheid tot kwaliteitsfotografie in handen. Met name reportagefotografen weten de compacte Fuji X-T2 op waarde te schatten, mede vanwege die uitstekende objectieven. Met een 16mm f/1.4, een 23mm f/2 en een 56mm f/1.2 heb je een reportageset in handen waarmee je iedere straatsituatie aan kunt. Maar: het kan altijd nog beter! Op het gebied van accessoires zijn er namelijk zaken die je Fuji X-T2 zodanig aanvullen dat je je afvraagt waarom je dit niet eerder wist. Let dus even goed op de volgende drie accessoires.

Wat is de beste flitser voor de Fuji X-T2 systeemcamera?

De Fujifilm X-T2 is een prachtige compacte camera, maar het Fuji flitserassortiment is (nog) wat beperkt. De Fuji EF-X500 is weliswaar een zeer complete flitser, maar wel groot. Erg groot... Gelukkig is er Nissin! De compacte Nissin i60A reportageflitser is de (iets) grotere broer van de ultracompacte Nissin i40 en daarmee springt hij niet zo vreselijk in het oog. Deze hoogwaardige TTL-systeemflitser heeft een richtgetal van 60 en een zoomkop van 24mm tot 200mm. Nissin heeft de i60A opsteekflitser uitgerust met het Nissin NAS (Nissin Air System) radiografische TTL-systeem waarmee je, in combinatie met de los verkrijgbare Air 1 Commander, tot een afstand van 30 meter de flitser volledig TTL kunt aansturen. Wel zo lekker als je de flitser off-camera wilt gebruiken om een betere uitlichtingshoek te bereiken.

De Nissin i60A is de ideale flitser voor de Fuji X-T2 camera.

De Nissin i60A is de ideale flitser voor de Fuji X-T2 camera.

High-Speed synchronisatie met de Nissin i60A flitser voor Fuji

De Nissin i60A is volledig compatible met het Fuji camerasysteem en heeft behalve de NAS-functie nog een belangrijke troef voor straat- en reportagefotografen: High Speed Synchronisatie. Ideaal voor straatfotografie waarbij je net even een beetje extra licht wilt hebben in een schaduwpartij of een glimlichtje in de ogen van je onderwerp. Je hoeft niet dus meer bang te zijn voor overbelichting omdat de flitssynchronisatietijd te lang wordt. Je diafragma dichtdraaien (met een te grote scherptediepte tot gevolg) is eveneens verleden tijd. Je kunt met je Fuji-objectieven gewoon werken op volle opening en met een korte sluitertijd.
De Nissin i60A cameraflitser is geschikt voor het gebruik van groothoekobjectieven vanaf 16mm en je kunt indien gewenst de meegeleverde sofbox gebruiken of bounce-flitsen. Ideaal voor straatwerk en portretfotografie! Handiger dan de Nissin i60A wordt professioneel flitsen haast niet!

Waarom kiezen voor de Nissin i60A reportageflitser?

 • Richtgetal 60 (ISO 100, 200mm);
 • Compact en licht van gewicht (300 gram);
 • Werkt volledig TTL;
 • Ondersteunt HSS op de Fuji X-series camera's.

Welk statief past bij de Fuji X-T2 camera?

Wanneer je vooral op straat, in steden, fotografeert, is het onhandig om een groot statief mee te nemen. Echter, soms wil je tóch graag een statief gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je in het donker fotografeert, gebruik maakt van lange sluitertijden of wanneer je zelf op de foto wil. Ook in de natuur kan het soms handig zijn om je camera ergens neer te kunnen zetten. Is het dan nodig om een groot statief mee te nemen voor een compacte camera?

Joby GorillaPod 1K Kit ministatief voor compacte systeemcamera’s

Nee! De statieven van Joby zijn namelijk zo klein en flexibel, dat je ze gemakkelijk in je tas kunt stoppen en bijna niet merkt dat je een statief bij je hebt. Voor een compact camera als de Fuji X-T2, maar ook voor de andere camera's uit de Fuji X-serie en de systeemcamera's van Olympus voldoet de Joby GorillaPod 1K kit prima! Dit statief weegt slechts 197 gram, maar kan een gewicht van 1 kilo aan. Met de rubberen pootjes kan je hem overal neerzetten, de flexibele kogelgewrichten zorgen ervoor dat je de GorillaPod aan hekjes en paaltjes kunt bevestigen, en met het balhoofd kan je de camera goed richten en waterpas neerzetten. Je kunt het balhoofd zelfs 90 graden kantelen voor een portret oriëntatie! Met de GorillaPod 1K Kit is er dus geen excuus meer om geen statief mee te nemen.

De Joby GorillaPod 1K Kit is het ideale statief voor een Fuji X-T2 camera.

De Joby GorillaPod 1K Kit is het ideale statief voor een Fuji X-T2 camera.

De voordelen van de Joby GorillaPod 1K Kit

 • Compact en lichtgewicht
 • Draagvermogen: 1 kilo
 • Flexibele kogelgewrichten
 • Rubberen poten
 • Met balhoofd, 90 graden kantelbaar en 360 graden draaibaar

De Billingham Hadley One

Dankzij het handvat op de bovenkant van de klep kun je de Billingham Hadley One cameratas gemakkelijk optillen. Omdat de onderzijde van de tas een centimeter breder is dan de bovenzijde, kantelt deze fototas niet snel als je hem neerzet. Het oersterke Top Grain leder dat gebruikt is voor de sluitriemen en aan de zijkanten zorgt voor een lange levensduur. De Billingham Hadley heeft een uitneembare insert van 150mm x120mm x240mm. Deze insert neemt maar de helft van de binnenruimte is, wat betekent dat er behalve een Fuji X-T2/3 en diverse objectieven ook een waterfles o.i.d. meegenomen kan worden. Uiteraard kun je ook een tweede Hadley One insert plaatsen als je meer fotomateriaal mee wilt nemen. De twee diepe voorvakken zijn perfect geschikt voor zaken als flitsers, een lichtmeter of een smartphone. Die twee voorvakken worden ieder afgesloten met een aparte flap, terwijl het hoofdvak van de tas sluit met een grote klep die over de hele bovenkant en gedeeltelijk over de voorvakken valt. Zo krijgen de elementen geen kans en voorkom je dat iemand even snel in de tas graait. Uiteraard zet je de grote klep veilig vast met stevige leren riemen. De Billingham Hadley One wordt afgesloten met de bekende Billingham Clogball snelsluiting. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Khaki/Chocolate, Sage/Chocolate en Black/Black. Een ideale tas om in een drukkere stadsomgeving te gebruiken!

De Billingham Hadley One is verkrijgbaar in 3 kleurencombinaties.

De Billingham Hadley One is verkrijgbaar in 3 kleurencombinaties.

De voordelen van de Billingham Hadley One

 • Stevig, slijtvast en waterafstotend materiaal;
 • Uitneembare camera-insert, beslaat de helft van de tas;
 • Veilig af te sluiten, ideale stadstas;
 • Met vak voor 13-inch laptop of tablet.

Geef een reactie