Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De 3 beste vlog accessoires - Wat heb je nodig om te vloggen?

Wat heb je nodig om te vloggen? Vloggen is hot! Wil jij beginnen met vloggen, of wil je meer uit je video's halen? We helpen je op weg met een aantal tips en tools!

Een smartphone of camera, het liefst met opklapbaar scherm, een YouTube kanaal én volgers. Dit zijn de eerste, meest voor de hand liggende benodigdheden als we denken aan vloggen. Vloggen is populairder dan ooit. Er wordt zelfs gezegd dat vloggers en YouTubers de nieuwe ‘popsterren’ zijn! Ben jij zo’n popster? Of wil je graag beginnen met vloggen met je telefoon? Lees dan snel verder! Naast de juiste vlog camera, zijn er namelijk meer tools die je helpen jouw vlogs naar een hoger niveau te tillen. Denk eens aan een flexibel en lichtgewicht vlog statief, heldere LED verlichting en perfect geluid.

1. Een lichtgewicht vlogstatief

Als vlogger ben je vaak onderweg. Soms naar evenementen, maar ook als je een house tour doet bij jou thuis, loop je constant rond met de camera in je hand. Dit geeft echter vaak een wat onrustig en schokkerig beeld. Een statief kan je helpen om meer rust en stabiliteit te creëren in je beeld. Bovendien is het handig om de camera en het statief even neer te zetten, terwijl je jouw nieuwste tutorial of shoplog opneemt. Je hebt je handen dan gewoon vrij!

Gorrillapod vlog rigs - aan boomstammen

De Joby Gorillapod statieven zijn te buigen en daardoor te bevestigen aan bijvoorbeeld boomtakken.

Maak kennis met de Joby Gorillapods!

Joby produceert de succesvolle Gorillapods in principe voor de fotograaf, maar tegenwoordig is het assortiment flink uitgebreid met Gorillapods voor GoPro en andere action cams, smartphones en vloggers. Er zijn heel veel vloggers die inmiddels gebruik maken van deze vlog accessoires en er razendenthousiast over zijn. Waarom?

Met de Gorillapods van Joby kun je alle kanten op. Met hun poten trouwens ook, want die zijn in alle richtingen te buigen. Hierdoor kun je jouw Gorillapod heel eenvoudig en snel bevestigen aan bijvoorbeeld een boomtak, lantaarnpaal of een stang op je fiets. Bovendien zijn ze licht in gewicht en heel compact, dus je neemt ze overal mee naartoe.

De Joby Gorillapod statieven zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn zowel Gorillapods te verkrijgen voor je smartphone, als voor een professionele DSLR set, maar ook voor actioncams of kleinere video- en compactcamera’s.

Bekijk alle smartphone accessoires

Wat is dan de beste Gorillapod om mee te vloggen?

Dertig verschillende gewrichten die kunnen buigen, een soepel en kantelbaar balhoofd, extra draagarmen voor videolampen, flitsers of microfoons én oersterke betrouwbaarheid: de Joby Gorillapod Rig heeft het allemaal. Met deze vlog Rig heb je altijd en overal de mogelijkheid om razendsnel een complete video set-up bij de hand te hebben. Dit flexibele statief is op te hangen aan palen of buizen, maar staat ook sterk op ieder oppervlak. Je kunt het statief en de afneembare armen zodanig verbuigen dat je een complete vlog set in één hand hebt, waardoor je meer bewegingsvrijheid creëert.

Joby Gorillapod Rig Vlogstatief

Met Joby Gorillapod Rig heb je een complete video set-up in je hand!

Gorillapod Rig Vlog statieven

De Gorillapod Video Rig is met een draagcapaciteit van 5 kilogram geschikt voor vrijwel iedere DSLR- of kleine video camera. Het statief weegt 970 gram en is inclusief balhoofd zo’n 43 centimeter hoog. Vlog je liever met je smartphone? Dan kies je het beste voor zijn kleine broertje; de Gorillapod Mobile Rig, die voorzien is van een smartphone grip. Deze variant is 33 centimeter hoog en weegt slechts 362 gram.

  • Volledig buigbare pootjes en daardoor te bevestigen aan palen of stangen;
  • Afneembare armen voor flitsers, ledlampen en microfoons;
  • Dankzij de rubberen voetjes staat hij stevig op vrijwel elk oppervlak.

Meer informatie over vlog rigs? Bekijk dan de blog van CreatorTools over Gorillapods.

Lume Cube Vlog Verlichting

De Lume Cube is een super compacte LED-lamp die makkelijk tussen alle essentials in je tas past.

2. De beste vlogverlichting

Zoals eigenlijk bij elk beeld, is het ook bij het opnemen van vlogs belangrijk dat je de beelden voorziet van de juiste belichting. Dit kan een enorm verschil geven als het gaat om de beeldkwaliteit. Smartphone camera’s, maar ook digitale spiegelreflexcamera’s presteren namelijk aanzienlijk minder goed bij een slechte lichtsituatie. Een tool voor de juiste belichting mag daarom niet ontbreken tussen jouw vlog accessoires. Bij verlichting denk je al snel aan flinke LED-panelen of videolampen. Niet superhandig dus, als je actieve video’s op wilt nemen. Gelukkig hebben we hier ook een oplossing voor.

Lume Cube Air - perfecte LED-verlichting voor vloggen

Lume Cube Air vlog LED-lampje.

Lume Cube AIR - Mini LED-lamp voor smartphone

De Lume Cube Air is een extreem compacte videolamp en flitser in één. En dat in en nóg kleinere behuizing dan een originele Lume Cube! In dit kleine vierkante blokje huist een krachtige, flikkervrije LED-lamp voor extra licht waar je maar wilt, een krachtige flitser en een strobe-light. De Lume Cube Air is ontwikkeld voor gebruik met een smartphone, maar kan ook gebruikt worden met action cams of digitale fotocamera's. Ook kun je bijvoorbeeld een mini led-paneel gebruiken; zoals de Lume Cube Panel Mini.

Bekijk alle smartphone accessoires

Verlichting voor smartphone, videocamera én GoPro

Een Lume Cube Air is een hypercompact blokje met afmetingen van slechts 3,8cm x 3,8cm x 2,5cm. Dit waterdichte vierkantje kun je gebruiken als externe flitser of duurlichtbron voor je smartphone, je GoPro, je digitale (slr-)camera of willekeurig welke ander opnameapparaat, maar ook als handige continuverlichting tijdens het WhatsAppen of facetimen of vloggen. Bovendien is er een stroboscoop-functie aanwezig voor spectaculaire effecten. De Lume Cube AIR levert bij vol vermogen ongeveer 40 minuten licht en je kunt het vermogen dimmen in 4 stappen.

Lume Cube 2.0 - perfecte vlog accessoires LED-verlichting

Lume Cube 2.0 gebruiken als vloglamp.

Lume Cube 2.0 - LED Video-lampjes

Naast de Lume Cube AIR is er ook de Lume Cube 2.0 LED lamp. Dit is ‘s werelds meest compacte videolamp maar kan ook worden gebruikt als flitser en is bedoeld voor het gebruik met vrijwel elke opname apparatuur: van smartphones tot digitale camera’s en van GoPro actioncams tot drones. Een Lume Cube is een met silliconen bekleed blokje met een afmeting van slechts 4 x 4 x 4 centimeter, dat op vol vermogen zorgt voor een lichtsterkte van maar liefst 1500 lumen. Dat is natuurlijk wel erg fel, maar gelukkig zijn ze volledig dimbaar in 10 stappen.

Voor wie ze dan nog steeds te fel vindt, zijn er Light House Diffusors. Deze zorgen voor een mooie spreiding van het licht, waardoor er een zachtere belichting ontstaat. Ook qua kleurtemperatuur zit je goed, de 5600 graden Kelvin levert helder, wit licht op in je vlogs. Voor sommigen is dat iets té wit, maar dit is perfect op te lossen met de CTO 4 Pack kleurenfilters. Hiermee kun je zelf de kleurtemperatuur aanpassen naar eigen smaak.

Kleine krachtpatsers

Met de Lume Cube kun je op vol vermogen ongeveer 20 minuten belichten. In de praktijk gebruik je de Lume Cubes vrijwel nooit op vol vermogen. Bij ‘normaal’ gebruik, op half vermogen kun je er een uur mee vooruit. Daarna is ‘ie na anderhalf uur weer volledig opgeladen. Bonuspuntjes: de Lume Cubes zijn ook te gebruiken als flitser en je bevestigt ze eenvoudig op een de Joby Gorillapod Rig, omdat ze een standaard ¼-inch schroefdraad hebben!

Lume Cube App

Met de Lume Cube app heb je de mogelijkheid om tot 5 Lume Cubes tegelijk aan te sturen, maar ook om instellingen als helderheid en rode ogen reductie te regelen. Je verbindt jouw Lume Cube via Bluetooth met de app op je telefoon en kunt vervolgens meteen aan de slag. De Lume Cube app is namelijk erg gebruiksvriendelijk!

  • Supercompact: 3,8 x 3,8 centimeter
  • Eenvoudig te bevestigen op een statief
  • Onderweg op te laden met een micro-USB kabel
boya richtmicrofoon

De Boya richtmicrofoon is een goed voorbeeld van de perfecte vlogmicrofoon.

3. Perfect geluid met een vlog microfoon

Ten slotte, om jouw vlog accessoires compleet te maken: een goede microfoon is erg belangrijk. Op een vlog met krakend geluid zit namelijk niemand te wachten. Er zijn verschillende microfoons op de markt die je op de GorillaPod rig kunt monteren. De keuze gaat vooral uit naar een lichtgewicht microfoon zonder geïntegreerde batterij. Want je zult zien, een geïntegreerde batterij is altijd op het verkeerde moment leeg en kun je niet vervangen met een volle batterij.

Met een gewicht van 173 gram en voeding via de camera is de Boya Universele shotgun richtmicrofoon is een goed voorbeeld van de perfecte vlogmicrofoon. In de voet van deze microfoon zit een ¼-inch schroefgat waarmee je de microfoon op bijvoorbeeld een rig met een ¼-inch aansluiting plaatst. Deze voet past ook boven op je camera in de cold shoe aansluiting.

Heb je een rig en een microfoon nodig? Bekijk dan bijvoorbeeld combi's zoals de Joby GorillaPod Creator Kit. Combi's zijn vrijwel altijd goedkoper.

Complete vlogkit

Nu ben je op het gebied van vlog accessoires helemaal klaar om jouw vlogs naar een hoger niveau te tillen! Met de Gorillapod Rig zorg je voor meer stabiliteit en bewegingsvrijheid, de Lume Cubes zorgen voor een perfecte verlichting en de vlogmicrofoon gaat met je mee om te zorgen voor een heldere geluidskwaliteit. Succes en vlog-ze!

Geef een reactie