Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Edwin Giesbers natuurfotograaf en loweprofessional

Enthousiast over de natuur om je heen

Loweprofessional Edwin Giesbers woont in Nijmegen, maar zijn website is geheel in het Engels geschreven. Niet voor niets, want deze bekroonde allround natuurfotograaf beschouwt de wereld als zijn werkterrein. En dat levert publicaties op in een uitgebreide reeks magazines, samen met onderscheidingen en awards in wedstrijden als BG/BBC Wildlife Photographer of the Year en European Nature Photographer of the Year.

Zwerven over de aardbol

Als freelance natuurfotograaf zwerft Edwin Giesbers regelmatig over de aardbol. Hij vindt zijn onderwerpen dicht bij huis, maar ook letterlijk aan het einde van de wereld. Van de Veluwe tot Antarctica en van Costa Rica tot Indonesië: Giesbers zoekt wildlife en ongereptheid echt op de meest uiteenlopende plaatsen. Zoals zoveel fotografen is ook Edwin Giesbers al vanaf zijn tienerjaren bezig met fotografie. Als kind is hij gegrepen door alles wat natuur is en op zijn 16e besluit hij die liefde te combineren met de fotografie.

loweprofessional Edwin Giesbers

Als kind is hij gegrepen door alles wat natuur is

Edwin Giesbers een fulltime natuurfotograaf

Sinds 2005 is Edwin Giesbers fulltime aan het werk als freelance fotograaf. Een moedige stap, want tegenwoordig moet je heel hard werken om je te onderscheiden van de gemiddelde hobbyist. Maar voor Edwin Giesbers is het een roeping. Zelf zegt hij hierover: "Wat kon ik anders? Als jonge jongen kroop ik al op mijn knieën door de omgeving en had ik spannende ontmoetingen met vreemde insecten en vriendelijk kwakende kikkers. Er is niets mooiers dan dat! Tegenwoordig is natuurfotografie nog steeds een heerlijk excuus om rond te kruipen in gebieden met prachtige bloemen en kleine dieren. Net als in mijn vroege jeugd, maar nu met een camera in mijn handen."

loweprofessional Edwin Giesbers

Tegenwoordig is natuurfotografie nog steeds een heerlijk excuus om rond te kruipen in gebieden met prachtige bloemen en kleine dieren.

Een breed scala aan onderwerpen

Edwin Giesbers is geïnteresseerd in een breed scala aan onderwerpen. Insecten, planten, landschappen of grootwild; als je er maar creatieve beelden van kunt produceren heeft ieder onderdeel van de natuur zijn aandacht. Want voor creatieve fotografie hoef je niet noodzakelijk een exotische diersoort of een wonderbaarlijk landschap voor de lens te hebben. Dat bewijzen zijn publicaties in onder andere "Grasduinen" en "National Geographic". Voor het laatste blad bracht hij onlangs nog bedreigde botanische tuinen in Nederland en België in beeld. Want ook de bewustmaking van de kwetsbaarheid van de natuur om ons heen is een van de drijfveren van Giesbers. Hij fotografeert de natuur om te tonen hoe mooi, maar ook hoe fragiel die is. Daarom is hij onder andere betrokken bij de IEPA (International Environment Photographers Association) en ondersteunt hij het werk van Orangutan Outreach Netherlands met beeld en presentaties.

loweprofessional Edwin Giesbers

Betrokken bij de IEPA (International Environment Photographers Association)

Lowepro camerarugzakken

Wie veel rondzwerft in ongerepte gebieden heeft een oplossing nodig om zijn apparatuur gemakkelijk en veilig mee te kunnen nemen. Daarom gebruikt Edwin Giesbers Lowepro camerarugzakken. "Ik maak gebruik van twee fotorugzakken van Lowepro, namelijk de Pro Runner 450 AW en de Pro Trekker 300 AW." Allebei rugzakken van stevig formaat waar hij zijn Nikons probleemloos in kwijt kan. De compacte Pro Trekker 300AW is lichtgewicht en de Pro Runner 350AW is een perfecte reistas waar je behalve een uitbreide cameraset ook een laptop in kwijt kunt. Ideaal voor lange trektochten.

De website van Edwin Giesbers is een bezoek meer dan waard: Edwin Giesbers

Geef een reactie