Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Even voorstellen: Onze Loweprofessionals!

Apr 5

Gorillapod.nl

We stellen je graag voor aan onze Loweprofessionals: een netwerk van professionele fotografen in uiteenlopende disciplines, van natuur- tot oorlogsfotograaf en van sport- tot luchtfotograaf! Ze hebben, naast hun passie voor fotografie, één ding gemeen: ze maken gebruiken van Lowepro tassen en koffers om hun foto-uitrusting te vervoeren. Wij werken nauw met hen samen zodat we jou de beste fototassen kunnen bieden: onze Loweprofessionals testen en gebruiken de Lowepro cameratassen namelijk in de praktijk en geven hierover hun ongezouten mening! Zo helpen ze jou bij het kiezen van de juiste tas voor je apparatuur en ons bij het aanbieden van de optimale cameratas voor elke situatie!

Jasper Doest

Loweprofessional Jasper DoestLoweprofessional Jasper Doest is gespecialiseerd in wildlife fotografie, natuurbescherming en reisfotografie. Zijn verhalende fotowerk draait altijd om emotie: een foto moet je raken. Dat die benadering zijn vruchten afwerpt moge duidelijk worden uit de lange reeks onderscheidingen en prijzen die Jasper Doest met zijn bijzondere beelden gewonnen heeft. Hij is zowel in het binnen- als buitenland te vinden, gewapend met zijn camera, om de mooiste beelden vast te leggen. Zijn fotografie draait om eenvoud, emotie en rust. Bovendien wil Jasper met zijn fotografie de kwetsbaarheid van de natuur laten zien. Hij maakte zo onder andere een reportage over Rottumeroog, die verscheen in National Geographic Magazine. Ook legde hij voor National Geographic de uitgestrekte vlaktes met vuilnisbelten vast in Zuid-Spanje, om te laten zien hoeveel afval we ongemerkt met zijn allen produceren. Jasper Doest won vele prijzen met zijn werk, waaronder de Wildlife Photographer of the Year in 2013 en de Zilveren Camera Natuur & Milieu in 2016.

Robin Utrecht

Loweprofessional Robin UtrechtLoweprofessional Robin Utrecht is misschien wel de bekendste Nederlandse nieuwsfotograaf van de afgelopen 15 jaar. De foto van een neergeschoten Pim Fortuyn, het Goud van Epke Zonderland in Londen en Koningin Beatrix met hoofddoek: Robin Utrecht was erbij en legde het vast. Op een prijswinnende manier. Robin werkte jarenlang als vaste fotograaf voor het ANP, en won op deze manier de Zilveren Camera in 2002 voor zijn foto van een neergeschoten Pim Fortuyn. Naast royalty- en nieuwsfotograaf, is Robin ook actief in de sportfotografie, commerciële fotografie en portretfotografie. Tegenwoordigis hij freelancer, waardoor het voor hem mogelijk is om zich verder te ontwikkelen als fotograaf en diverse projecten aan te pakken. Zo won hij prijzen in zowel China als Zuid-Korea!

Kamil Tamiola

Loweprofessional Kamil TamiolaLoweProfessional Kamil Tamiola woont in Aosta, Italië, maar is afkomstig uit het zuid-Poolse Starachowice en heeft ook nog Schotse roots. Hij studeerde natuurkunde aan de universiteiten van Wrocław en Cambridge voordat hij afstudeerde in NMR Spectroscopie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Spectroscopie is de wetenschap van het licht; hoe toepasselijk voor een fotograaf! Kamil Tamiola brengt met flitsers een nieuwe en avontuurlijk dimensie aan alpine fotografie. Door de toevoeging van flitslicht in zijn werk, op locaties waar je het niet zou verwachten, ontstaan de prachtigste heldere en kleurrijke beelden. Kamil is een typisch geval van een selfmade fotograaf die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Zijn succes is hem niet komen aanwaaien maar ontstaan door creatief denken en fotograferen in een zeer specialistische discipline: bergsport.

Michael Sanderson en Ana Luisa

Loweprofessionals Michael Sanderson en Ana LuisaLoweprofessionals Michael Sanderson en Ana Luisa zijn professionele filmmakers, gespecialiseerd in natuurfilms en documentaires, voor bioscoop en televisie. Samen filmen ze, als Ateles Films, exotische en verre wildernissen over de hele wereld voor zenders als BBC, NHK Japan en National Geographic. Reizend door diepe regenwouden, hoge bergen en woestijnen nemen ze hun gespecialiseerde camera-apparatuur mee om verhalen te vertellen in en over deze buitengewone locaties. Dit betekent dat Michael en Ana veel apparatuur moeten transporteren en tegelijkertijd het gewicht laag moeten houden, voor de moeilijk begaanbare locaties. Hun Lowepro tassen geven veel comfort en bieden voldoende bescherming om ervoor te zorgen dat de ingewikkelde apparatuur, die per project en shoot wordt ontwikkeld, heel blijft.

Edwin Giesbers

Loweprofessional Edwin GiesbersLoweprofessional Edwin Giesbers woont in Nijmegen, maar zijn website is geheel in het Engels geschreven. Niet voor niets, want deze bekroonde allround natuurfotograaf beschouwt de wereld als zijn werkterrein. En dat levert publicaties op in een uitgebreide reeks magazines, samen met onderscheidingen en awards in wedstrijden als BG/BBC Wildlife Photographer of the Year en European Nature Photographer of the Year. Edwin is sinds 2005 fulltime freelance fotograaf. Hij is al vanaf zijn tienerjaren bezig met fotografie en geniet zowel van het fotograferen dicht bij huis, als aan de andere kant van de wereld. Hij is geïnteresseerd in een breed scala aan onderwerpen. Insecten, planten, landschappen of grootwild; als je er maar creatieve beelden van kunt produceren heeft ieder onderdeel van de natuur zijn aandacht, want voor creatieve fotografie hoef je niet noodzakelijk een exotische diersoort of een wonderbaarlijk landschap voor de lens te hebben.

Frank Doorhof

Loweprofessional Frank DoorhofFrank Doorhof geniet internationale bekendheid, vooral als modelfotograaf. Dat heeft te maken met zijn populaire workshops modelfotografie. Frank Doorhof is namelijk een gedreven studiofotograaf die graag zijn kennis deelt. In de studio, op locatie en op papier. Waarschijnlijk komt deze passie bij zijn ouders en grootouders vandaan, die ook zeer actief waren met fotografie en film waardoor Frank al op zeer jonge leeftijd in contact kwam met een camera. Als organisator van workshops reist Frank Doorhof de hele wereld over. Over modelfotografie bracht hij het boek "Mastering the Modelshoot" uit, met als ondertitel "Everything a photographer needs to know before, during and after the shoot". Dit boek wordt wereldwijd verkocht en is in amper een half jaar tijd al een bestseller. Zijn andere boek, "De Magie van de Kleine Flitser", is een Nederlands boek over de systeemflitser en gaat met name over het gebruik hiervan bij modelfotografie.

Frits Meyst

Loweprofessional Frits MeystLoweprofessional Frits Meyst studeert in 1992 af aan de KABK in Den Haag als documentair fotograaf, nadat hij al in 1991 als aanstormend talent de Zilveren Camera wint voor een reportage over Koerdische vluchtelingen in het Irak van na de golfoorlog. Als freelance fotojournalist zwerft hij vervolgens van brandhaard naar brandhaard en zijn werk verschijnt internationaal in kranten en tijdschriften. Echter, na meer dan 12 jaar verslaggeving van menselijke ellende en problemen besluit Frits dat het tijd wordt voor iets anders. Vanaf dan houdt hij zich fulltime bezig met juist de mooie plekken op de wereld in de vorm van reisreportages, outdoorfotografie en avontuur. Frits Meyst ziet de wereld als zijn kantoor: de digitale technologie geeft hem de vrijheid om overal ter wereld in contact te blijven met klanten.

Jurgen Sloots

Loweprofessional Jurgen SlootsJurgen Sloots (Eindhoven, 1964) is sinds zijn jeugd bezig met natuurbeleving en fotografie hetgeen heeft geleid tot zijn levenslange passie: natuurfotografie. Binnen natuurfotografie hebben vogels en zoogdieren zijn grootste interesse, maar verder is hij toch ook wel een echte ‘alleseter’. Sloots is geen echte wereldreiziger, maar fotografisch gezien zijn er voldoende inspirerende projecten en opdrachten close to home. Natuurfotografie is over het algemeen een solitaire ‘sport’, maar naast dat hij veel fotografeert, enthousiasmeert Sloots graag anderen. Hij was onder andere betrokken bij de oprichting van de VNFE en de NVN, en organiseerde met die laatste het gerenommeerde tweejaarlijkse NVN Internationaal Natuurfoto Festival met vele aansprekende fotografen. Daarnaast ontwikkelt Jurgen Sloots accessoires voor natuurfotografen.

Pedro Salgado

Loweprofessional Pedro SalgadoLoweprofessional Pedro Salgado wordt in 1990 geboren in Lissabon, Portugal en reist sindsdien de wereld over. Hij heeft een passie voor fotografie. Al van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de kracht die een foto kan hebben. Pedro's motto is dan ook 'Uma imagem vale mais que mil palavras', wat betekent: 'Eén foto is meer waar dan duizend woorden.' Hij zorgt er dan ook altijd voor dat hij zijn camera en zijn Lowepro cameratas bij zich heeft, klaar om alles wat hij interessant vindt vast te leggen. Hij maakt foto's van 'het leven', wat alles omvat wat daarmee te maken heeft, van mensen tot landschappen. Pedro's tweede passie is Parkour Freerunning. Hij reist hiervoor de hele wereld over en heeft al heel wat internationale titels op zijn naam staan. Door zijn twee passies, fotografie en freerunning, te combineren, ontstaan vaak prachtige foto's vanuit ongebruikelijke perspectieven.

Tom van der Leij

Loweprofessional Tom van der LeijLoweprofessional Tom van der Leij is reisfotograaf en schrijver. Hij reist de hele wereld over voor publicaties in magazines, reisgidsen, kranten en op websites. Maar hij is bovendien Amsterdammer. Reden waarom Van der Leij ook bijzondere toeristentrips gidst in zijn eigen Amsterdam. Verrassing, contact met de lokale bevolking en een eigen visie zijn in beide vakgebieden zijn handelsmerk. Tom organiseert ook fototrips in en rond Amsterdam. Om beter te leren fotograferen, maar vooral om meer te ontdekken dan de geijkte onderwerpen en de gebaande paden. Tom is altijd op zoek naar contact met de lokale bevolking en geeft een blik op de wereld zoals hij die meemaakt. Dat levert vaak bijzondere projecten op!

Marielle van Uitert

Loweprofessional Marielle van UitertLoweprofessional Marielle van Uitert (1973), documentairefotografe, studeerde af aan de Fotovakschool in Amsterdam en Boxtel. Van Uitert maakte een brede reeks foto's in Afghanistan, zowel onder de hoede van het leger als als onafhankelijke fotografe, en in Irak, Syrië, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, El Salvador, de Balkan, Kiev/Oekraïne, Bangladesh, Rwanda, Rusland, de Turks-Syrische grens, Libanon, Afrika, etc. Marielle won een groot aantal prijzen met haar indrukwekkende foto's, waaronder de Zilveren Camera 2015 in de categorie documentaire fotografie, maar ook in het buitenland bijvoorbeeld de Italiaanse IntimaLente/Visual Ethnography 2015 wedstrijd in de categorie Phototales. Marielle werkt zowel privé als voor diverse NGO's en publiceert boeken met haar werk.

John Gundlach

Loweprofessional John GundlachLoweprofessional John Gundlach is een bijzondere fotograaf. Hij is namelijk de man achter Flying Holland, dat gespecialiseerd is in fotografie vanuit de lucht. Gundlach neemt dus de wereld van bovenaf in ogenschouw. En dat doet hij op een zeer eigen manier. John produceert luchtfotografie met net dat beetje extra. Waar de traditionele aerial fotografie doorgaans bedoeld is voor registratie, controle en cartografische doeleinden, levert Flying Holland aan zijn opdrachtgevers fotowerk "voor aan de muur". Of het nou om een kantoorflat in aanbouw gaat, een jachthaven, een bollenveld of een verkeersknooppunt, iedere foto is zorgvuldig voorbereid en uitgewerkt. De start van Flying Holland komt voort uit de nieuwsgierigheid van John Gundlach naar hoe Nederland zich ontwikkelt. Van boven is dat pas echt goed te zien!

Geurt Besselink

Loweprofessional Geurt BesselinkAls hij niet over zijn geliefde Veluwe zwerft, is LoweProfessional Geurt Besselink wel te vinden in Noorwegen, op Spitsbergen of ergens anders waar de natuur stil en indrukwekkend is. Of hij staat ergens in een zaal met een beamer een lezing te geven. Geurt Besselink is fotograaf en docent en al 30 jaar actief als natuurfotograaf. Hij woont op de Veluwe en heeft als achtertuin letterlijk zijn werkterrein. Hij werkt in opdracht voor onder andere Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, maar geeft ook veel workshops en cursussen en begeleidt fotoreizen. Geurt Besselink is altijd op zoek naar vernieuwend beeld. Hij maakt daarom tegenwoordig ook luchtopnamen met een radiografisch bestuurbare helikoptercamera.

Geef een reactie