Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Frank Doorhof gedreven studiofotograaf

De ouders en grootouders van Loweprofessional Frank Doorhof (06-05-1971, Amsterdam) waren zeer actief met fotografie en film, dus kwam Frank al op zeer jonge leeftijd hiermee in contact. Vooral zijn grootvader had een diepe impact op hem en inspireerde hem om fotografie vanaf het begin op te pikken. Frank geniet nu internationale bekendheid, vooral als modelfotograaf. Dat heeft te maken met zijn populaire workshops modelfotografie. Frank Doorhof is namelijk een gedreven studiofotograaf die graag zijn kennis deelt. In de studio, op locatie en op papier.

Nelson modelshoot in september 2011, door Frank Doorhof

Nelson modelshoot in september 2011, door Frank Doorhof

De start van de carrière van Frank Doorhof

Op jonge leeftijd verhuisde de hele familie Doorhof naar de Noordoostpolder, nu onderdeel van Flevoland, een prachtige streek van Nederland met veel natuur en veel fotomogelijkheden. Aan het begin van zijn carrière waren natuur en sportfotografie de eerste fotografische interesses van Frank. Vooral dieren in beweging waren een onderwerp dat door hem met veel passie werd gefotografeerd. De passie voor beweging werd later een uitstekende onderwerp in zijn model fotografiewerk. Na vele jaren van analoog fotograferen als hobby schakelde Frank toen volledig over op de videokant van de beeldvorming. Op dat moment begon hij bovendien samen met zijn vrouw Annewiek een computerbedrijf in hun toenmalige woonplaats Zwolle. Dit bedrijf groeide groter en groter en na een verhuizing naar Espel (terug naar de Noordoostpolder) kwamen Annewiek en Frank Doorhof uiteindelijk terecht in Emmeloord. In Emmeloord kochten ze een huis met een aanbouwing voor het computerbedrijf. Binnen dit bedrijf begon Frank zijn eigen afdeling video- en fotobewerking en professionele kalibraties van home theater-installaties. Frank is een ISF/HAA opgeleid kalibrator en tot vandaag nog steeds combineert hij zijn fotografie met kalibraties van projectoren en displays. Toen Annewiek en Frank een zoon kregen, Brian, besefte Frank dat zijn grote passie ook nog steeds bij fotografie lag. Hij ging weer aan de slag met een aantal point & shoot camera’s die hij al snel verving voor een Canon 10D. Op dat moment begon hij ook met modelfotografie en als gevolg van zijn achtergrond in kalibraties en video maakte hij dan ook snel de overstap van analoog naar digitaal. Frank was een van de fotografen die de digitale revolutie zeer vroeg oppikte.

Frank Doorhof - Mastering the Model shoot

Frank Doorhof - Mastering the Model shoot

Workshops studiofotografie

Als organisator van workshops reist Frank Doorhof de hele wereld over. Bovendien is hij regelmatig op beurzen en evenementen te vinden met demo’s en presentaties, zoals tijdens het Nederlandse Professional Imaging, op de Photokina en bij Photoshopworld en onlangs heeft hij twee boeken geschreven. Over modelfotografie bracht hij, onder het toeziend oog van bestseller auteur Scott Kelby, het boek "Mastering the Modelshoot" uit, met als ondertitel "Everything a photographer needs to know before, during and after the shoot". Dit boek wordt wereldwijd verkocht en is in amper een half jaar tijd al een bestseller. Het ander boek "De Magie van de Kleine Flitser" is een Nederlands boek over de systeemflitser en gaat met name over het gebruik hiervan bij modelfotografie.

Frank Doorhof - Why fake it when you can create it?

Frank Doorhof - Why fake it when you can create it?

Storytelling met fotografie

Franks motto is: "Why Fake it When you Can Create it?" Om het licht te kunnen begrijpen moet je het kunnen zien en om het licht te kunnen zien moet je het begrijpen. Frank Doorhof is dan ook een groot voorstander van de lichtmeter, want meten is immers weten. Het is echter ook belangrijk welk verhaal de foto vertelt. Wat denkt de kijker dat er gebeurt in de foto? Dit en nog veel meer leer je dan ook tijdens de workshops. Die beginnen altijd met een Q&A (vraag en antwoord) sessie waarin de cursisten aangeven wat hun problemen zijn en welke moeilijkheden ze ervaren in een photoshoot. Elke workshop is dus maatwerk met een bepaald thema waarin ook (bijna) altijd zelf gefotografeerd kan worden met een professioneel model.

Elke workshop is maatwerk met een bepaald thema.

Elke workshop is maatwerk met een bepaald thema.

Onafscheidelijke Lowepro Rollercase

Veel reizen betekent dat je apparatuur veilig vervoerd dient te worden en daarbij komen de fototassen van Lowepro uitstekend van pas. Tijdens het vliegen over de wereld zijn Frank Doorhof en zijn LowePro Pro Roller x200 AW onafscheidelijk, deze rolkoffer past precies in het bagagevak van een vliegtuig en door de wieltjes is hij gemakkelijk mee te nemen, ook op roltrappen. Zijn laptop zit altijd bij de hand in het voorvak en kan dus elk moment gebruikt worden. In de koffer zit ook een kleine Lowepro Event messenger fototas. Die is ideaal voor op straat. Precies groot genoeg voor een paar objectieven een stapel visitekaartjes. Als Frank weet dat hij veel moet lopen met zijn apparatuur, zeker in een wat avontuurlijker omgeving, kiest hij liever voor de grote Lowepro Vertex 300AW fotorugzak die eveneens als handbagage in het vliegtuig mag. Een rolkoffer is tenslotte wat minder praktisch buiten de gebaande paden...

Alternatieve modelshoot van Frank Doorhof

Alternatieve modelshoot van Frank Doorhof

Bloggen, lesgeven, coachen

Frank Doorhof blogt dagelijks op zijn website www.frankdoorhof.com, maar is ook te vinden op diverse andere social media. Behalve lesgeven tijdens de workshops biedt Doorhof ook een nieuwe manier van coachen aan via "A Year with Frank Doorhof" en het goedkopere "Guidance" programma, waarbij deelnemers iedere maand een opdracht moeten uitvoeren. Momenteel reist Frank door heel Europa om workshops op locatie te geven, bijvoorbeeld in een oude leegstaande fabriek, maar ook in een kasteel.

Meer info op zijn website www.frankdoorhof.nl

Geef een reactie