Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Frits Meyst - De wereld is mijn kantoor

Loweprofessional Frits Meyst

Loweprofessional Frits Meyst studeert in 1992 af aan de KABK in Den Haag als documentair fotograaf, nadat hij al in 1991 als aanstormend talent de Zilveren Camera won voor een reportage over Koerdische vluchtelingen in het Irak van na de golfoorlog. Als freelance fotojournalist zwerft hij vervolgens van brandhaard naar brandhaard en zijn werk verschijnt internationaal in kranten en tijdschriften. Tot hij er een punt achter zet...

Frits Meyst Loweprofessional

Fulltime bezighouden met de mooie plekken op de wereld

Mensen waardig portretteren

Zelf zegt hij over deze periode op zijn website: "Mijn doel was om mensen waardig te portretteren om hun lijden aan de rest van de wereld te laten zien en de publieke opinie en de politiek in actie te krijgen. Tijdens mijn werk in oorlogsgebied was ik altijd diep onder de indruk hoe mensen in staat zijn te overleven en hoe flexibel we ons aanpassen aan een vijandige omgeving." Maar na meer dan twaalf jaar verslaggeving van menselijke ellende en problemen besluit Meyst dat het tijd wordt voor een ommekeer in zijn carrière. Hij gaat zich vanaf nu juist fulltime bezighouden met de mooie plekken op de wereld in de vorm van reisreportages, outdoorfotografie en avontuur.

Frits Meyst Loweprofessional

Zodra ik meerdaagse trektochten doe, gebruik ik het Lowepro Street & Field Harness en Pouches

"De wereld is mijn kantoor"

Met Advenrture4live produceerde Frits Meyst samen met echtgenote en reisredacteur Jillian Macdonald avonturenverhalen, outdoorartikelen, reisverhalen en duikreportages die zowel fotografie en tekst als nuttige info en kaarten omvatten. Het idee ontstaat al in 1999 als Meyst en Macdonald naar Turkije verhuizen. Van daaruit zwerven ze over de wereld op jacht naar avontuur. Vanaf 2004 is de website daadwerkelijk online omdat de stand van de techniek op dat moment zover is dat: "...de digitale technologie ons de vrijheid geeft overal ter wereld met klanten in contact te blijven. De wereld is daardoor mijn kantoor geworden." In de jaren '90 van de vorige eeuw was dit domweg nog niet mogelijk maar vandaag de dag leveren Meyst en Macdonald vanaf de meest vreemde plaatsen content voor hun klanten. En met enthousiasme, want: "Trekking, bergbeklimmen, paragliding, kajakken en canyoning zorgen ervoor dat ik mijn limieten verken. Door mijn buitensportavonturen ben ik me bewust van de kracht van de natuur, wat me nederig maakt. Als ik een berg beklim of extreme weersomstandigheden trotseer voel ik me helemaal springlevend."

Frits Meyst Loweprofessional

Trekking, bergbeklimmen, paragliding, kajakken en canyoning zorgen ervoor dat ik mijn limieten verken

Voordelen van Lowepro cameratassen

Als Loweprofessional gebruikt en test Frits Meyst uiteraard ook Lowepro fototassen. Tenslotte is het wel de bedoeling dat de apparatuur die de hele wereld overgaat ook heel blijft. De omstandigheden kunnen daarbij soms extreem zijn, want de ene keer is het "kantoor" een driemaster bark voor de Ierse kust, de andere keer een bergtop in de Alpen of een oerwoud in centraal Afrika. Zo testte Meyst de Lowepro Flipside Sport 20L AW in Zweeds Lapland. Hij was daar voor een hondensledetocht in de winter. De voordelen van de Flipside werden duidelijk toen Meyst zijn rugzak niet meer in de sneeuw hoefde te leggen om hem open te ritsen, maar snel bij zijn fotospullen kon via de zijtoegang. En ook de andere kwaliteiten van deze Flipside weet hij te waarderen: "Als reis- en adventurefotograaf sta ik nog wel eens bloot aan de grillen van de natuur. Bij watervallen en wolkbreuken en in een natte jungle is de Lowepro AW-regenhoes een goede bescherming voor je apparatuur. De draagbanden van de fotorugzak zijn comfortabel en zelfs met een bevestigd statief geeft hij nog steeds een goed gevoel." Kortom, Meyst is zeer tevreden over Lowepro. "De Flipside Sport 20L AW is een multi-inzetbare rugzak voor dagtochten en goed voor elke situatie waarbij ik niet teveel andere buitensport spullen hoef mee te dragen. Zodra ik meerdaagse trektochten doe, gebruik ik het Lowepro Street & Field Harness en Pouches met daaroverheen een grote expeditierugzak voor de tent, slaapzak, kookgerei, etc."

Frits Meyst Loweprofessional

De Flipside Sport 20L AW is een multi-inzetbare rugzak

Meer informatie over Loweprofessional Frits Meyst: www.MeystPhoto.com

Geef een reactie