Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hahnel Extreme camera accu beter dan origineel

Het is knap koud op de Noorse hoogvlakte zo tegen het begin van de winter en je prijst jezelf gelukkig dat je een dikke parka en een thermoskan met warme koffie bij je hebt. Je bent de hele dag buiten geweest en het is tijd voor de laatste beelden van de dag. De rendieren in de verte vormen een prachtige compositie met de bergen op de achtergrond, de zon staat laag en de dunne sneeuwdrift zorgt voor sfeer. Perfect! De vele uren wachten waren niet voor niets! Of wel?

Je kijkt door de zoeker, ziet het perfecte plaatje en drukt af. Veel gebeurt er niet. De camera waarschuwt dat de accu leeg is... Weg unieke fotokans... Een half jaar later stuiven de eerste renners voorbij in de Tour de France. Je wisselt snel je accu, want die is leeg en je wilt de actie niet missen. In de haast glipt je verse accu uit je handen. Pats... op het asfalt, barst erin. Even proberen in de camera, maar nee... overleden. Daar sta je dan. Zonder stroom.

Betere camera accu's dan originele Canon en Nikon accu's

Kou is funest voor camera accu's. De gemiddelde capaciteit van een geladen camera accu neemt razendsnel af zodra de temperatuur beneden het vriespunt komt. En stuiteren is ook niet het aanbevolen gebruik van een batterij als je er lang plezier van wilt hebben. Kortom: een accu die niet opgeeft bij -10; een accu die niet uiteenspat als je 'm per ongeluk laat vallen en een accu die lang en stabiel zijn stroom afgeeft is best wel fijn om te hebben. Maar de meeste fabrikanten hebben hier geen antwoord op. Hähnel heeft dat antwoord wel en het heet Hähnel Extreme. De Hähnel Extreme HLX-E6 is geschikt voor Canon dslr-camera's zoals de Canon EOS 5DMk III, de Canon EOS 7D en de Canon EOS 70D. Hij vervangt de originele Canon LP-E6 batterij. De HLX-E8 is er o.a. voor de Canon EOS 550D, de Canon EOS 650D en de Canon EOS 700D en vervangt de Canon LP-E8. Voor Nikon is er de Hähnel Extreme HLX-EL14 die past in dslr's zoals de Nikon D3300, de Nikon D5300 en die de Nikon EN-EL14 vervangt. De HLX-EL15 is er voor gebruik in bijvoorbeeld de Nikon D7100, de Nikon D610 en de Nikon D810. Deze robuuste, koude- en schokbestendige camera accu is een uitstekende vervanger voor de originele Nikon EN-EL15 batterij.

Alleen de allerbeste Li-Ion accucellen

Deze unieke camera accu’s worden gemaakt voor gebruik onder zware omstandigheden zoals kou en ruig terrein. Ze hebben een langere levensduur dan normaal en leveren langer stroom omdat er alleen de allerbeste accucellen gebruikt worden. Die kunnen dus meer laadcycli aan en hebben minder last van zelfontlading en lekstroom. Bovendien is elke lege ruimte in de behuizing opgevuld met siliconen en is de buitenkant beleed met een dun, knaloranje rubberlaagje. Deze combi maakt Hähnel Extreme camera-accu's kou- en schokbestendig en gemakkelijk te vinden in je fototas. Verder is het elektrische circuit in deze unieke accu’s beter geïsoleerd en dat levert degelijke accu’s op die geschikt zijn voor het zware werk.

Dat blijkt wel uit tests. Hähnel Extreme accu's kunnen heel veel hebben. Een verse HLX-E6 accu levert in een Canon EOS 5D mk III volgeladen 1611 opnamen of 121 minuten live-view. Na maar liefst 1550 keer opladen levert de accu nog ruim 60% van zijn oorspronkelijke capaciteit, wat nog steeds minimaal 900 opnamen betekent. Veel alternatieve en originele accu's halen dat cijfer niet eens als ze vers zijn. Pikant detail: 1550 laadcycli houdt in normale mensentermen ongeveer 10 jaar gebruik in en meer dan 2 miljoen opnamen...

Hahnel Extreme Test Results

Beter betaalbaar dan een originele accu en daarom "Great Value

Niet alleen Hähnel zelf heeft uitgebreid getest met de Extreme accu's, ook bladen en websites hebben de accu's door de mangel gehaald. Het blad Digital Photo vond behalve de lange levenduur (in vergelijking met een Nikon EN-EL15 was geen noemenswaardig verschil in levensduur te ontdekken) ook de oranje kleur wel handig als je in je fototas aan het rommelen bent naar een reserveaccu. Hähnel claimt bovendien een valbestendigheid tot en met 3 meter hoogte en ook daarin kon Digital Photo zich vinden. "Great value with drop-proof armour" was hun oordeel. Ze voegden er de opmerking aan toe dat Extreme accu's vaak beter betaalbaar zijn dan een originele accu. Het Poolse ww.fotopolis.pl was enthousiast over de geringe zelfontlading; "Na anderhalve maand konden er nog steeds 836 foto's gemaakt worden waar dat met andere accu's slechts 650 foto's waren". En: "een hele dag fotograferen op een enkele lading levert 1300 beelden op terwijl we met een vergelijkbare accu maar tot 1000 kwamen". Ook hier wordt de oranje kleur handig gevonden.

Kortom: ga je er op uit en wil je zeker zijn van een goede en betrouwbare stroomvoorziening, dan is een Hähnel Extreme camera-accu eigenlijk gewoon een must.

Meer informatie kan je hier vinden: Hahnel Extreme Camera acu's

Geef een reactie