Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hoe wordt een Billingham fototas gemaakt?

Billingham fototassen zijn anders dan alle andere fototassen. De manier waarop ze worden ontworpen en geproduceerd is de sleutel tot hun unieke karakter. Er gaan vaak meer dan honderd afzonderlijke componenten in een Billingham fototas, waarvan de meeste speciaal door of voor Billingham gemaakt worden. En al die componenten worden met de hand verwerkt! Gaat u mee op een korte rondleiding door de fabriek?

Het juiste leer

De eerste stap in de fabricage van een Billingham fototas is de keuze van het juiste leer. Het zachte, met plantaardige verf gekleurde top grain leder wordt gebruikt op de hoeken van een tas, terwijl dikkere, hardere stukken leer verwerkt worden tot Quick Release-riempjes of handgrepen. Daartoe wordt het uitgesneden in de noodzakelijke vorm en waar nodig bedrukt met het logo. Tegelijk met het leer worden ook overige panelen nauwkeurig uit een lap StormBlock Canvas of FibreNyte gesneden. Vervolgens gaan alle onderdelen naar de pre-assemblage, waar de knopjes, voetjes, riemen, ritsen, enz. worden bevestigd.

Billingham Leather

Billingham gebruikt alleen maar het beste leer wat er op de markt verkrijgbaar is.

Een enorm gedetailleerd alledaags ding

De voor Billingham kenmerkende messing knop waar de Quick Release riem precies omheen past is de ClogBall; op het oog een heel alledaags ding, maar enorm gedetailleerd in werkelijkheid. ClogBalls worden machinaal voorzien van een schroefgat en oppervlakken met maar liefst zes verschillende radiussen. Ze worden aan de leren band geschroefd met een pneumatische momentsleutel om exact de mate van aandraaien te kunnen garanderen.

Billingham Clogball

De Billingham Clogball een enorm gedetailleerd alledaags ding.

Draagbanden naaien zoals autogordels

Om de draagbanden te snijden wordt een heet mes gebruikt. Vervolgens worden de banden met een volautomatische naaimachine aan de individuele panelen van de tas genaaid. Billingham gebruikt die automatische naaimachine om dezelfde reden als waarom ze gebruikt worden voor autogordels: consistentie. Alle panelen worden aan elkaar genaaid met polyester draad die zo ontworpen is dat hij net genoeg vocht opneemt om perfect het naaldgat op te vullen. Die naden worden vervolgens afgetaped voor nog betere waterdichtheid. In dit stadium wordt ook een unieke barcode in de tas verwerkt waarop de details staan van het team dat uw Billingham fototas gemaakt heeft.

Billingham Draagband

De Billingham draagbanden zijn net zo sterk als autogordels.

Een echte Billingham Cameratas

De volgende stap is het keren. Tot nu toe was de tas nog binnenstebuiten, maar nu wordt het een echte Billingham omdat hij in de juiste vorm wordt gedraaid: een precies en fysiek zwaar werkje dat de tas zo vormt dat hij de vloeiende lijnen krijgt die u verwacht. Dan volgen de insert, zoals bij de Hadley en Packington, of een SuperFlex-interieur. Ongeacht welk interieur er in een tas gaat, het principe is altijd hetzelfde: ze zijn gemaakt van schokabsorberend celschuim met een hoge dichtheid dat wordt bekleed met hetzelfde materiaal als de voering van de tassen. Kortom: een perfecte match.

Een echte Billingham fototas

Tot nu toe was de fototas nog binnenstebuiten, maar nu wordt het een echte Billingham

Geen tweede kwaliteit mogelijk

Als laatste stap wordt de afgewerkte tas in een beschermende transportzak gedaan, maar niet voordat een laatste inspectie is uitgevoerd. Wordt er een fout wordt gevonden, dan gaat de tas terug voor rectificatie. Dit is echter zeer ongebruikelijk omdat iedereen die voor Billingham werkt een intrinsiek onderdeel van het kwaliteitssysteem vormt, zodat de tassen voortdurend worden beoordeeld door iedereen die er aan werkt. Daarom zult u ook nooit een Billingham fototas 'van tweede kwaliteit' aantreffen. Iets wat niet 100% goed is, vindt Billingham namelijk gewoon fout. Nog zo'n reden waarom u altijd kunt vertrouwen op Billingham als merk.

Iets wat niet 100% goed is, vindt Billingham gewoon fout.

Iets wat niet 100% goed is, vindt Billingham gewoon fout.

We zijn aan het einde van de rondleiding. We hopen dat u zo een goed idee hebt gekregen over de hoeveelheid werk die er in een Billingham fototas zit.

Meer informatie kunt u vinden op de productpagina's: Billingham Fototassen

Geef een reactie