Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Hoe update ik mijn Nissin of Hähnel flitser?

TIP: De Nissin i40 en i60A flitsers zijn nu ook compatibel met de Canon EOS R en Nikon Z6 en Z7 systeemcamera's!

Om je flitser of flitstrigger up to date te houden is het belangrijk dat je deze af en toe voorziet van een firmware update. Hoe je dat doet? We leggen het je graag uit. Nissin en Hähnel flitsers en triggers zijn er voor vrijwel alle cameramerken: Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus en Panasonic. Wanneer er een nieuwe camera uitkomt, is het soms noodzakelijk om de flitser en trigger te updaten om deze compatibel te maken met de nieuwe camera. Ook voegen Nissin en Hähnel soms nieuwe functionaliteiten toe, waarvoor een firmware update vereist is.

Hoe controleer ik de huidige firmware versie van mijn flitser?

Nissin Di700A en Air 1
Zet de flitser of commander aan, terwijl je de pilotknop ingedrukt houdt. De LEDjes geven het versienummer aan op de volgende manier: het meest rechtse LEDje staat voor '1', het 2e LEDje van rechts voor '2', het derde van rechts voor '4', het 4e van rechts voor '8', etcetera. Tel de 'waarde' van de brandende LEDjes bij elkaar op; dat is de huidige firmware versie.

Nissin i40
Zet de flitser aan. Druk tegelijk op de aan-uitknop en de pilotknop. Het aantal keer dat het LEDje aan de linkerkant van het functiewiel knippert, is de firmware versie van de kop. Het aantal keer dat het LEDje aan de rechterkant van het instelwiel knippert, is de firmware versie van de body.
Let op: Heb je een i40 flitser gekocht vóór april 2019, dan heeft deze een firmware update nodig om te kunnen werken met de Nikon Z6 en Z7 of Canon EOS R systeemcamera's.

Nissin i60A
Zorg dat de flitser uitgeschakeld is. Druk tegelijk op de aan-uitknop en de pilotknop. De huidige firmware versie verschijnt in het display. Het getal linksboven is de firmware versie van de kop. Het getal rechtsonder is de firmware versie van de body.
Let op: Heb je een i60A flitser gekocht vóór april 2019, dan heeft deze een firmware update nodig om te kunnen werken met de Nikon Z6 en Z7 of Canon EOS R systeemcamera's.

Nissin Air R
Zet het groepswiel op 'C' en het kanaalwiel op '8'. Houd de aan-uitknop ingedrukt. Het aantal keer dat de LED van de Air R knippert is de firmware versie.

Nissin Air 10s
Zet de Air10s aan. Druk op de aan-uitknop en houd deze 5 seconden ingedrukt. Het LCD-scherm toont de huidige firmware versie.
Let op: Heb je een Air10s commander gekocht vóór april 2019, dan heeft deze een firmware update nodig om te kunnen werken met de Canon EOS R en Nikon Z6 en Z7 systeemcamera's.

Nissin MG10
Zet de flitser aan. Druk tegelijk op de aan-uitknop en de pilotknop, en houd deze 5 seconden ingedrukt. Het aantal keer dat de LED van de pilotknop knippert is de firmware versie.

Hähnel Modus 600RT
Zet de flitser aan. Druk op functieknop 1 in de linkerbovenhoek en houd deze 3 seconden ingedrukt. De huidige firmware versie wordt getoond in de rechterbovenhoek van het scherm.

Hähnel Viper TTL Transmitter
Zorg dat de transmitter uitgeschakeld is. Houd de A-knop ingedrukt. Zet de transmitter aan, terwijl je de A-knop ingedrukt houdt. De firmware versie wordt getoond op het LCD-display aan de voorkant van de transmitter.

Hähnel Viper TTL Receiver
Je kunt de firmware versie van de Viper TTL receiver niet controleren. Echter, als de Transmitter geüpdatet moet worden, moet de receiver ook altijd geüpdatet worden.

Hoe weet ik wat de meest recente firmware versie voor mijn flitser of trigger is?

Heb je een Hähnel product of een Nissin MG10 flitser of Air 10s commander? Op het tabblad 'firmware update' bij jouw flitser of trigger, zie je dan de meest recente firmware voor jouw trigger of flitser staan. Hier staat altijd bij vermeld om welke versie het gaat.

Heb je een Nissin Di700A, i40 of i60A flitser, of een Air 1 of Air R trigger en denk je dat je flitser of trigger een update nodig heeft? Stuur ons dan eerst een e-mail! Vermeld in je mail je huidige firmware versie, om welk product het gaat (en voor welk cameramerk), en het serienummer. Wij kijken dan voor je na of een firmware update noodzakelijk is!

Kan ik mijn flitser zelf updaten?

De Nissin MG10 flitser, Nissin Air 10s commander, Hähnel Modus 600RT flitser en Hähnel Viper TTL triggers kun je zelf updaten. Je vind de firmware op onze website bij het product dat je wilt updaten, op het tabblad 'firmware update'. Wil je weten hoe het updaten werkt? Via onderstaande links kun je de instructies voor het updaten downloaden. Let op: de Hähnel producten kan je alléén updaten via een Windows systeem, niet via Mac.

 

Hoe update ik mijn Nissin Di700A, i40 of i60A flitser?

Wij kunnen de Nissin Di700A, i40 en i60A flitsers voor je updaten, evenals de Air 1 commander en de Air R receiver. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, vul dan dit formulier in. Na het invullen, ontvang je van ons instructies voor het verzenden van je flitser. De (eventuele) verzendkosten van de producten van jou naar ons zijn voor jouw rekening, de update zelf is verder gratis.

Geef een reactie