Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Insta360 ONE R Update: Livestream in 360° en Full HD webcam

Er is voor de Insta360 ONE R wederom een grote update uitgerold met allerlei nieuwe gave functies en handige updates. Met de Livestream en webcam functies wordt de modulaire action cam nog breder inzetbaar. De nieuwe functies kun je eenvoudig gebruiken via de geïntegreerde Insta360 app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Deze update is ook beschikbaar voor alle huidige One R bezitters, simpelweg even de app en de Firmware updaten!

Lees meer over:

Insta360 ONE R PureShot onInsta360 ONE R PureShot off
Met de PureShot functie maak je HDR foto’s in één klik.

PureShot - HDR avondfotografie perfectioneren

Met de Insta360 One R action cam maak je natuurlijk hoofdzakelijk actie video’s, maar de One R kan ook 20 MP foto’s maken. Als je een foto maakt met de One R dan is het wel zo prettig dat de foto dezelfde kwaliteit heeft als het videomateriaal. Voor video’s bij weinig licht heeft de One R de functie Night Shot, maar hoe zit dat bij fotografie?

De eerste update is dan ook voor de fotografen onder ons die bij weinig licht ook HDR foto’s willen maken. Bij een HDR foto worden normaal meerdere foto’s gemaakt, waarbij gemakkelijk bewegingsonscherpte kan optreden. PureShot is een sterk verbeterd algoritme die zorgt dat je foto in één shot HDR wordt geschoten. Het verhoogt de dynamische range van de foto en eventuele ruis wordt gecorrigeerd terwijl de details van de foto worden behouden. Ook ondergaat de gemaakte foto een kleine kleuroptimalisatie. Je kunt nu met de Insta360 One R camera makkelijk spectaculaire low-light foto’s maken.

Bekijk de Insta360 One R Twin Edition

Insta360 One R AquaVision met en zonder

De groene kleurzweem wordt door AquaVision geneutraliseerd.

AquaVision – Atlantis hoort blauw te zijn

Vaak zijn er voor action camera’s duizend verschillende filters beschikbaar, om tijdens elke situatie een ander filter te gebruiken. De Insta360 One R zorgt dat je altijd het beste beeldmateriaal schiet, ook zonder filters. Tijdens actie shots heb je immers niet altijd de tijd om even een filtertje te verwisselen.

Voor de One R 1-inch en de 4K versie is er de AquaVision functie. Want het beeldmateriaal moet er altijd goed uitzien, zowel onder water als boven water. Tijdens het filmen onder water ontstaat een blauw-groene kleurzweem doordat er onvoldoende rood licht op de sensor van je camera valt. Hoe dieper je onder water gaat des te meer je deze kleurzweem moet corrigeren. AquaVision corrigeert de blauw-groene kleurzweem en balanceert de hoeveelheid rood die aan je video moet worden toegevoegd.

Let op
Ga je onder water, plaats de One R in de Mounting Bracket en zorg dat het kabelklepje aan de zijkant van de One R goed is afgesloten. Pas dan is de One R waterdicht tot een diepte van maximaal 5 meter, of maak gebruik van een Dive Case voor diepere wateren.
Insta360 One R webcam feature

Met een webcam met 360° zicht blijft iedereen in de ruimte zichtbaar.

Webcam - 360° beeld in Full HD

Vanaf nu is het mogelijk om de Insta360 One R als Full HD webcam te gebruiken! De webcam functie gebruik je in combinatie met de 4K camera module of de 360 Dual-Lens module. De 4K module telt het aantal gezichten en stelt het beeld bij, zodat iedereen voor de camera goed zichtbaar is.

Met de 360 Dual-lens module worden bij de Webcam functie de personen aan beide kanten van de camera getoond door middel van een split screen. Dat is erg handig als je de Insta360 One R bijvoorbeeld in de midden van de vergadertafel staat, alle aanwezigen zijn dan zichtbaar.

Livestreamen met de Insta360 ONE R

Livestreamen met de Insta360 ONE R.

Livestream – 360° beeld streamen

Het live streamen met de 4K mod en de 360 mod is een van de beste updates op het lijstje van deze update-ronde. Met de 4K cameramodule maak je een meer traditionele livestream, maar je kunt ook de 360 Dual-lens module gebruiken! Met 360 Live wordt een livestream een meeslepende ervaring voor je kijkers.

Tijdens het streamen met de 360 Dual-lens module zijn er twee opties waar de videomaker gebruik van kan maken. De eerste optie is waar de kijker het perspectief van het 360° perspectief zelf kan instellen. De kijker kan als het ware om zich heen kijken op de locatie van de videomaker. Het perspectief is te veranderen door je smartphone door de lucht te bewegen. Of als je kijkers niet met hun telefoon door de lucht willen zwaaien dan kunnen ze ook over het scherm van hun smartphone vegen. Zo kunnen ze precies zien wat ze willen als de videomaker met de Insta360 One R rondloopt op locatie.

Als de videomaker iets meer creatieve controle wil hebben, dan kan er ook gebruik gemaakt worden van de reframe live-optie. Hierbij stelt de videomaker tijdens het streamen zelf de keyframes in. Zo weet de videomaker dat de kijkers naar de juiste richting kijken!

Met de Insta360 App kun je livestreamen naar YouTube en Facebook of via een beveiligde real-time messaging-portal url. Voor meer informatie over livestreamen kun je de blogpost van Insta360 raadplegen.

Vivid Color mode - een voorbeeld met de ONE R

De Vivid Color Mode optimaliseert de kleuren van je video automatisch voor jou.

Vivid color mode – kleuren brengen je video tot leven

In de Insta360 App kun je de kleuren van de Insta360 One R video-opnames naar wens opkrikken. Om het de videomaker nog makkelijker te maken op het gebied van kleurencorrectie is de Vivid Color Mode toegevoegd. Deze modus is als standaard instelling ingesteld en optimaliseert de kleuren van je video automatisch voor jou. Hierdoor worden de fletse kleuren meer levendig en dat komt natuurlijk de sfeer van je video ten goede!

Wil je geen automatische kleurencorrectie, dan kun je het ook simpelweg weer uitzetten. Naast de Vivid Color modus en de (oude) standaard modus kunnen de meer beoefende kleurentovenaars ook kiezen om opnames te maken in logmodus. Ook is de bitsnelheid bij alle drie de modi verhoogd, dus met deze update heb je meer kleur en minder ruis.

Bekijk de Insta360 One R 1-Inch Edition

MP4 videobestanden zijn nu standaard bij de ONE R

MP4 videobestanden zijn nu de standaard.

MP4 bestanden – bestandsconversies zijn niet meer nodig

PureShot, AquaVision, Livestream zijn allemaal nieuwe leuke functies, maar er is ook zeker goed nieuws op het gebied van de bestanden opslaan. Eerder moest je de opgenomen videobestanden met de 1-inch en 4K camera module nog omzetten naar mp4 als je ze wilde bewerken in een ander programma dan de Insta360 app. Er geen bestandsconversies meer nodig, want het standaard bestandstype is nu mp4! Deze update is echt bedoeld om de postproductie workflow te verbeteren en dat is erg plezierig.

Voor Adobe Premiere Pro had Insta360 al een plugin gemaakt om de videobestanden direct in de software openen. Final Cut Pro X gebruikers kunnen nu hun hart ophalen, deze plugin is nu ook beschikbaar voor jullie! Dit maakt de workflow in Final Cut Pro X zo veel sneller.

Shot Lab is een bibliotheek met gave effecten voor je video.

Shot Lab is een bibliotheek met gave effecten voor je video's.

Audio update en Shot Lab templates

Audio
Ook op het gebied van audio zijn er verbeteringen aangebracht. Het Wind Noise Reduction algoritme is verder geoptimaliseerd zodat je geluid zelfs in geluidsopname-onvriendelijke situaties beter uit de verf komt.

AI Shot Lab templates
Dan zijn er nogal een aantal kleine updates die de workflow eenvoudiger en sneller maken. Zoals bij de Shot Lab, dit is een bibliotheek met veel kant-en-klare effecten die je aan je video kunt toevoegen. Deze AI-technologie monteert direct de video voor jou op een creatieve manier (Tiny planet, Starlapse, Dolly Zoom, Stop Motion etc.). Dit is een uitkomst als je na een lange (film)dag even niet meer de energie hebt om daar zelf over na te denken. Daarnaast is de gebruikersvriendelijkheid van de app onder handen genomen voor een meer intuïtieve ervaring tijdens het bewerken van je een video. Tot slot heeft Insta360 een verbeterde versie voor low-light stabilisatie!

Tot slot

Deze enorme update maakt ons blij. Zeker de Livestream en de webcam functies zullen veel mensen aanspreken. Het is geweldig dat Insta360 de One R zo goed blijft updaten, en we zijn benieuwd met wat voor een gave functies ze de volgende keer komen. Voor nu, update de firmware van je Insta360 One R en maak gebruik van deze nieuwe functies en updates!

Bekijk de Insta360 One R Twin Edition

Insta360 ONE R is een modulaire action camera.

Insta360 ONE R is een modulaire action camera waarbij je de lens kunt verwisselen.