Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Joby GripTight Bike Mount PRO aan een statief - Review door Rick Roeven

In het brede assortiment van de Joby GripTight serie vind je een set die de GripTight Bike Mount Pro heet. Met zo’n naam zal het je waarschijnlijk wel duidelijk zijn waar de set voor bedoeld is. Maar toch is dat niet het enige waar deze slimme smartphonehouder voor te gebruiken is. In deze review vertel ik je waar ik de GripTight Bike Mount Pro voor gebruikte.

Joby GripTight Bike Mount Pro houder voor vrijwel alle smartphones

De Joby GripTight Bike Mount Pro maakt deel uit van de GripTight serie van Joby. In die lijn zitten verschillende handige producten die gemaakt zijn om het filmen en fotograferen met je smartphone makkelijker te maken. Het belangrijkste onderdeel van de GripTight serie is de smartphonehouder (GripTight Mount). De GripTight Pro is de Pro(fessionele) houder die erg stevig is en veel instelmogelijkheden biedt, doordat je hem kunt draaien en kantelen. De houder is geschikt voor toestellen met een breedte van 56 tot 91 mm. Daarmee is de houder geschikt voor vrijwel alle moderne smartphones, van de kleinere iPhone 4 en Sony Xperia Compact tot de grote modellen zoals de iPhone Plus modellen of de Samsung Galaxy Note serie. In deze review heb ik een Samsung Galaxy S7 gebruikt, die zowel met als zonder leren cover prima en betrouwbaar in de houder past. De houder zelf is overigens makkelijk in breedte in te stellen, en ook te draaien van horizontale naar portretstand. Aan de onderkant beschikt de GripTight houder over een standaard statief-schroefdraad waardoor je deze ook makkelijk op een statief of ander accessoire kunt monteren.

Met de Joby Griptight Bike Mount Pro bevestig je vrijwel iedere smartphone op je fietsstuur.

Met de Joby Griptight Bike Mount Pro bevestig je vrijwel iedere smartphone op je fietsstuur.

De Bike Mount: Monteer je smartphone op de fiets

De Bike Mount is het belangrijkste onderdeel van deze kit. Dit is een compacte klem die zonder gereedschap op een ronde buis gemonteerd kan worden. In de kit zitten 3 verschillende rubberen pasringen zodat je op vrijwel elke maat buis een stevige bevestiging kunt realiseren. De smartphonehouder bevestig je op de Bike Mount door deze vast te draaien op de klem. De klem beschikt over twee montagepunten (1/4" statiefschroeven) voor de smartphonehouder. Doordat de twee verschillende montagepunten op 90 graden van elkaar zitten kun je de plaats van de houder aanpassen aan de situatie. Voor gebruik op je fiets kun je bijvoorbeeld het bovenste montagepunt gebruiken om je smartphone rechtop je stuur te monteren zodat je hiermee kunt filmen. Het andere, onderste montagepunt is makkelijk als je het toestel wilt gebruiken voor navigatie zodat je goed op het scherm kunt kijken. Je kunt overigens ook een Joby GripTight Bike Mount kit kopen waarin een verlichtingsset zit met twee kleine LED lampjes, een rode en een witte. Het witte lampje kun je op één van de montagepunten van de Bike Mount schroeven en het andere lampje kun je met een rubberen bandje bevestigen onder je zadel. Zo kun je de Bike Mount ook gebruiken om je fietstocht veiliger te maken.
Doordat de GripTight houder zo stevig is kun je de houder met een gerust hart inzetten om je geliefde telefoon op je fiets te monteren. Zelfs tijdens een heftig mountainbikerit hoef je echt niet bang te zijn dat je toestel uit de houder valt.

Je smartphone zit stevig in de Joby Griptight Bike Mount PRO houder.

Je smartphone zit stevig in de Joby Griptight Bike Mount PRO houder.

Joby GripTight Bike Mount Pro in actie

Zoals gezegd is de Bike Mount misschien wel ontworpen om je smartphone op je fiets te monteren, maar dat is niet de enige toepassing. De klem is namelijk te gebruiken om de GripTight Bike Mount Pro te monteren aan elke ronde buis. Dus ook aan een statief. Dat is ideaal als je je smartphone gebruikt als trigger voor bijvoorbeeld lange sluitertijden. Ik heb de Joby GripTight Bike Mount gemonteerd op mijn Velbon statief. Ik gebruik de Triggertrap, een accessoire die je smartphone gebruikt om je camera te bedienen. Nadeel van de Triggertrap is dat deze met een relatief korte kabel vast zit aan je camera. Daardoor moet je het toestel in de hand houden en dat is onhandig. Zeker bij het gebruik van erg lange sluitertijden zoals op onderstaande foto waarbij ik gebruik maak van een 10-stops ND filter en de sluitertijden oplopen tot 8 minuten. Het vasthouden van je telefoon is dan sowieso lastig, maar door de gekrulde kabel van de Triggertrap kunnen de kleinste bewegingen met je smartphone ook meteen zorgen voor trillingen. En het is erg zuur als je er na 8 minuten wachten achter komt dat je foto bewogen is.

Foto van Kinderdijk, gemaakt met behulp van Triggertrap en Joby GripTight Bike Mount Pro, 10-stops ND filter en lange sluitertijd.

Foto van Kinderdijk, gemaakt met behulp van Triggertrap en Joby GripTight Bike Mount Pro, 10-stops ND filter en lange sluitertijd.

Als je de Joby GripTight Bike Mount Pro gebruikt, heb je dat probleem niet. Omdat het toestel stevig vast zit aan je statief heb je geen last van trillingen door beweging van het vasthouden van je telefoon. Alleen nog even oppassen met het starten van de belichting op je smartphone, maar door de gevoelige touchscreen schermen van de telefoons tegenwoordig kan dat ook prima zonder trillingen te veroorzaken.

Met de Joby GripTight Bike Mount PRO bevestig je een smartphone makkelijk op een statief.

Met de Joby GripTight Bike Mount PRO bevestig je een smartphone makkelijk op een statief.

Conclusie: Multifunctionele smartphone houder

De GripTight Bike Mount Pro kit van Joby is een ideaal accessoire voor fanatieke fietsers die hun smartphone mee willen nemen en willen gebruiken om video-opnamen te maken of voor bijvoorbeeld navigatie. Door de stevige houder hoef je niet bang te zijn dat je toestel halverwege uit de houder valt en op de grond klettert. En dat je er ook nog een verlichtingsset voor je fiets bij kunt kopen is een leuk extraatje.
Door de slimme klem en de verschillende bijgeleverde pasringen is de Joby GripTight Bike Mount Pro ook perfect om je smartphone aan je statief te monteren. Je monteert hem snel en zonder gereedschap aan één van de poten van je statief. Dat is een ideale oplossing voor mensen die hun telefoon bij de hand willen houden of willen gebruiken tijden het fotograferen.

Over Rick Roeven

Gastblogger Rick Roeven is al 15 jaar fervent amateurfotograaf en een gadget-lover. Hij schrijft op onze blog over camera’s, lenzen en accessoires. Kenmerkend voor zijn schrijfstijl is zijn dagelijkse ervaring met de apparatuur. Op ricksreviews.org kun je zijn blogposts ook in het Engels lezen.

Geef een reactie