Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Joby GripTight GorillaPod Stand PRO - Veelzijdig statief voor je smartphone

De naam Joby ken je misschien van de originele GorillaPod statieven. De GorillaPod was het eerste echt functionele en succesvolle flexibele statief. Inmiddels worden er door meer merken vergelijkbare producten gemaakt, maar nog niemand heeft de GorillaPod weten te overtreffen in functionaliteit en betrouwbaarheid. Joby maakt tegenwoordig nog veel meer handige fotografie accessoires, maar gelukkig zijn ze de GorillaPod niet vergeten. Ze hebben de range GorillaPods in de afgelopen jaren flink uitgebreid. Zo ook de GripTight GorillaPod Stand PRO die ik in deze review bespreek.
Dat is namelijk een mix tussen de GripTight-serie (Joby’s accessoirelijn voor smartphones en tablets) en de originele GorillaPod. Die mix maakt de GripTight GorillaPod Stand PRO de meest flexibele smartphonehouder op de markt. De GripTight GorillaPod Stand PRO is verkrijgbaar in een uitvoering voor smartphones (adviesprijs € 59) en in een tabletversie (adviesprijs € 69).

De Joby GripTight GorillaPod stand en de Joby GorillaPod SLR-Zoom

De Joby GripTight GorillaPod stand en de Joby GorillaPod SLR-Zoom

De GripTight GorillaPod Stand PRO

De GripTight GorillaPod Stand PRO bestaat uit twee basis delen. Het onderste deel is een normale, kleine GorillaPod. Met in totaal 9 secties per poot en een lengte van een kleine 20 centimeter is deze compact genoeg om makkelijk mee te nemen. Toch zijn de poten lang genoeg om de GorillaPod makkelijk om een lantaarnpaal of bijvoorbeeld een tak te klemmen. Uiteraard kun je de poten door de grote hoeveelheid elementen ook makkelijk buigen om je smartphone stabiel en waterpas te zetten op een ongelijke ondergrond. Daarmee is de GorillaPod Stand PRO erg flexibel te gebruiken.

Universele GripTight smartphone klem

Het PRO gedeelte in de naam komt van de nieuwe smartphone klem. Joby heeft al andere smartphone klemmen uitgebracht in de GripTight serie, maar die zijn kleiner en lichter uitgevoerd. De normale GripTights werken met een veer die het toestel vast houdt. De PRO klem heeft bredere armen die je blokkeert met een stelschroef, waardoor deze een nog betere bevestiging biedt. De armen zelf zijn gemaakt van hoogwaardig metaal, voorzien van een dikke rubberen coating die voorkomt dat je toestel beschadigd raakt. Het rubber zorgt er tevens voor dat je telefoon stevig vast zit. In de randen van de armen zitten kleine rubberen randjes die meer grip geven bij dunnere smartphones. De PRO klem is geschikt voor toestellen met een breedte van 56 tot 91 mm en is ook los verkrijgbaar. Ik heb GripTight Pro getest met iPhone 5c, Sony Xperia Z1 en Samsung Galaxy Note 4, die allemaal perfect passen.

De Joby GripTight GorillaPod stand op een hekje

De Joby GripTight GorillaPod stand op een hekje

Monteer je telefoon in de gewenste stand

Achter op de klem zit een grote blokkeerschroef. Als je die los draait, kun je de armen open schuiven om je smartphone erin te plaatsen. Wanneer de schroef los is, kun je de klem tevens draaien om het toestel in horizontale of verticale richting te gebruiken. Door het slimme ontwerp kun je de telefoon op elk gewenst punt vastzetten, dus ook in een hoek van bijvoorbeeld 45 graden. Als je het toestel vastgeklemd hebt, zit het ook echt vast. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je telefoon uit de klem valt. Achterop de klem zit nog een tweede stelschroef waarmee je de gehele klem kunt kantelen. Al met al heb je op de Stand PRO meer dan voldoende mogelijkheden om je toestel in de gewenste stand te monteren.

Met de klem op de GripTight monteer je je telefoon in de gewenste stand.

Met de klem op de GripTight monteer je je telefoon in de gewenste stand.

Onder op de GripTight klem zit een standaard statief-schroef waarmee de smartphoneklem op de GorillaPod gemonteerd is. Daardoor kun je de klem bijvoorbeeld ook los op een ‘normaal’ fullsized statief gebruiken. Erg handig! Omgekeerd kun je de GorillaPod ook los gebruiken in combinatie met een (compacte) camera.

De GripTight GorillaPod stand in het gebruik

Zoals al gezegd is de Stand PRO erg flexibel in te zetten door de GorillaPod poten. Je kunt de GripTight Gorillapod Stand PRO bijvoorbeeld gebruiken om je smartphone neer te zetten als je een filmpje wilt kijken. Doordat je de poten en de klem in veel richtingen in kunt stellen, is het geen probleem om je scherm zo te draaien dat je geen last hebt van storende reflecties. Door de flexibele poten en de stevige klem kun je het toestel bijvoorbeeld ook vastklemmen aan een tafel of bijvoorbeeld aan de hoofdsteun van je auto. Dat kan handig zijn als je kleine kinderen een filmpje wilt laten kijken op je telefoon. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat ze je toestel per ongeluk omstoten of van de tafel laten vallen.
Met de snel verbeterende kwaliteit van smartphonecamera’s is het ook handig om de Stand PRO te gebruiken om foto’s of video’s te maken met je smartphone. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn om een selfie of groepsfoto te maken. Je klemt de GripTight Stand PRO makkelijk ergens vast en kunt direct fotograferen of filmen. Een tweede optie is je smartphone te gebruiken om met langere sluitertijden te fotograferen. Voorheen was dat ondenkbaar met een smartphone, maar tegenwoordig kun je met behulp van een statief mooie resultaten behalen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een app zoals VSCO dat zowel voor iPhone als Android telefoon beschikbaar is (volledige handmatige belichting is niet op alle toestellen beschikbaar).

Met de GripTight GorillaPod Stand PRO kun je ook in het donker mooie foto's maken met je smartphone door langere sluitertijden te gebruiken.

Met de GripTight GorillaPod Stand PRO kun je ook in het donker mooie foto's maken met je smartphone door langere sluitertijden te gebruiken.

Conclusie: een veelzijdige en leuke accessoire voor je smartphone

De GripTight GorillaPod Stand PRO is een leuke accessoires voor je telefoon. Je kunt hem gebruiken als houder om een filmpje te kijken op je telefoon, video’s te maken of voor het maken van foto’s. Door de zware, professionele klem zit je telefoon degelijk bevestigd in de houder. Dat gecombineerd met de flexibel in te zetten GorillaPod maakt dat er vrijwel geen situatie is waar je de GripTight GorillaPod Stand PRO niet zou kunnen inzetten.

Over Rick Roeven

Gastblogger Rick Roeven is al 15 jaar fervent amateurfotograaf en een gadget-lover. Hij schrijft op onze blog over camera’s, lenzen en accessoires. Kenmerkend voor zijn schrijfstijl is zijn dagelijkse ervaring met de apparatuur. Op ricksreviews.org kun je zijn blogposts ook in het Engels lezen.

Geef een reactie