Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod voor GoPro een must-have!

Het gebruik van actioncams en vooral de “oer” actioncams van GoPro is de laatse tijd alleen maar toegenomen. Zeker door de toenemende beeldkwaliteit (4K), maar vooral ook doordat er steeds meer accessoires te koop zijn. Accessoires zoals de Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod voor GoPro zijn een must-have! Ze zorgen voor ongekende mogelijkheden zodat het steeds leuker wordt om actioncams in te zetten.

Joby Hybrid Action Tripod voor fotografen en filmers een must-have!

Actioncams worden graag ingezet door sporters zoals surfers, skaters, paragliders en kiters om hun eigen acties vast te leggen. Fotografen en filmers gebruiken ze voornamelijk om interessante beelden te maken van hun onderwerpen en vergeten vaak zichzelf in beeld te zetten. En dat is jammer, want juist die beelden van jezelf als fotograaf of filmer zijn een aanwinst op jouw beeldmateriaal. Gebruik de Gorillapod Hybrid Action met Tripod Mount voor GoPro dus voor unieke opnames maar vergeet de shots van jezelf in actie niet.

Waarom de Joby Gorillapod Hybrid Action met Tripod Mount?

  • Hij heeft een verstelbaar balhoofd met waterpas;
  • Flexibiliteit ten top, buig de pootjes overal omheen;
  • Draagvermogen van MAX 1kg, sterk genoeg voor actioncams en kleine compact foto- en videocamera's;
  • Een super lichtgewicht statief van 191 gram, ideaal dus voor in je rugzak;
  • Voorzien van een standaard schroefdraad, alle camera's passen er op;
  • Verwisselbaar snelkoppelingsplaatje.

De Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod voor GoPro lijkt erg veel op de bekende Gorillapod Hybrid met zijn buigbare poten, maar is voorzien van een bevestiging voor GoPro camera’s door de mount voor Gopro die meegeleverd is en vervangt daarmee de originele GorillaPod Hybrid.

De Gorillapod ziet er prachtig uit met zijn matzwarte uiterlijk en rode pootjes. Het balhoofdje werkt prima en is goed verstelbaar. Dit werkt allemaal gemakkelijk door de relatief grote bedieningsknop die voorzien is van een rubberen ring. Een waterpas ontbreekt natuurlijk niet, zodat de actioncam in alle standen goed uit te lijnen is, mocht je dat willen. De 3 pootjes bestaan uit een soort van gelagerde halve kunststof kogeltjes die in elkaar grijpen met rubber ertussen en kunnen daardoor in alle gewenste standen gezet worden. Flexibiliteit ten top dus.

De Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod heeft een draagvermogen van 1 kg zodat naast actioncams ook kleine foto- en videocamera’s bevestigd kunnen worden voor die opnames die jij in je hoofd hebt. Op het flexibele balhoofdje zit namelijk een ¼" schroefdraad zodat jij er al je cams op kunt monteren. Fotografen zullen de mogelijkheid om de camera 90 graden te kantelen zeker weten te waarderen.

Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod voor GoPro

De GoPro mount zit uitstekend op het balhoofdje bevestigd en er is geen speling. Het bevestigen gaat snel en gemakkelijk doordat je de mount er zo inklikt.

De GoPro mount zit uitstekend op het balhoofdje bevestigd en er is geen speling. Het bevestigen gaat snel en gemakkelijk doordat je de mount er zo inklikt. Met het boutje van de GoPro mount gaat het bevestigen erg snel. Wil je met een andere camera werken dan klik je de GoPro mount eruit door de release knop in te drukken. De GoPro mount is bevestigd op de tripod met ¼" schroefdraad. Wanneer je deze los schroeft, kun je de GoPro mount en het snelkoppelingsplaatje los van elkaar gebruiken. Ik raad echter aan om ze aan elkaar bevestigd te bewaren, om de kans op verliezen te verkleinen. Mocht je de GoPro mount los willen bewaren, dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een kleine schroevendraaier of een muntstuk om hem los en vast te schroeven.

Het gewicht is te verwaarlozen en de Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod is compact op te bergen, zodat er geen excuus is om hem thuis te laten.

Specificaties

Afmeting 5.5 x 5.5 x 25.7 cm
Gewicht 191 gram
Draagvermogen 1000 gram
Aansluiting 1/4"-20 standard statiefdraad
Materiaal ABS Plastic, Stainless Steel, TPE
Geschikt voor: Compact camera's, Systeemcamera's en Actioncams zoals GoPro
Met de Joby GorillaPod Hybrid Action Tripod kun je spectaculaire beelden van je mountainbike toch maken!

Met de Joby GorillaPod Hybrid Action Tripod kun je spectaculaire beelden van je mountainbike toch maken!

Wat kan je doen met Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod?

Zoals eerder gezegd is de Joby Gorillapod Action voor veel doeleinden te gebruiken. Maar twee mogelijkheden springen eruit; hem inzetten op aparte of moeilijk toegankelijke plaatsen om aparte shots te maken en natuurlijk om jezelf in actie te fotograferen of te filmen.

De Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod is, doordat hij is uitgevoerd als een klein statief met flexibele poten, overal inzetbaar. Op de grond, in bomen, op paaltjes, op jouw statief, op een zonnekap van een telelens etc.

De Joby GorillaPod Hybrid Action Tripod is overal aan te bevestigen, bijvoorbeeld aan een statiefpoot!

De Joby GorillaPod Hybrid Action Tripod is overal aan te bevestigen, bijvoorbeeld aan een statiefpoot!

Sportfotografen kunnen bijvoorbeeld de Gorillapod in een doel zetten of aan een basket bevestigen voor ongekende actie shots. Of wat dacht je van monteren op bijvoorbeeld een hockeystick of golfclub? Natuurfotografen kunnen de Hybrid Action Tripod aan een statiefpoot bevestigen om zichzelf in actie te filmen. Of je monteert hem op de zonnekap van jouw telelens met je action cam erop om te filmen wat je op dat moment fotografeert. En als je hem omdraait filmt hij jou in actie! Leuke filmpjes krijg je als je de camera met lens beweegt als(of) je een dier of vogel volgt; de lens komt super groot in beeld met jou op de achtergrond in actie. Als je een gimbalhead gebruikt ziet dit er extra tof uit. Een goede tip voor natuurfotografen!

Monteer de GorillaPod Hybrid Action Tripod op je lens om jezelf in actie te filmen!

Monteer de GorillaPod Hybrid Action Tripod op je lens om jezelf in actie te filmen!

De Gorillapod Hybrid Action Tripod is goed te bevestigen op paaltjes, hekken, bomen, takken, muurtjes en nog veel meer om de leukste opnames te maken van fietsers, wandelaars, zoogdieren, vogels etc. Natuurlijk is hij ook geschikt om allerlei soorten ondergrond te gebruiken. Vloggers kunnen de Gorillapod gebruiken als ze hun vlogs opnemen in een studio of op locatie. Dit is gemakkelijker en lichter dan een groot statief.

De Joby GorillaPod Hybrid Action is overal aan te bevestigen, bijvoorbeeld in een boom of op een paaltje!

De Joby GorillaPod Hybrid is overal aan te bevestigen, bijvoorbeeld in een boom of op een paaltje.

Natuurlijk is de Gorillapod voor alle vormen van fotografie en film geschikt, jouw fantasie is de (eventueel) beperkende factor. Dus brainstormen maar en go for it!

Vergeet ook niet om eens een smartphone of tablet op de Gorillapod te bevestigen met een speciaal daarvoor ontwikkelde GripTight Mount. Dit geeft nog meer mogelijkheden om prachtig beeld te maken met jouw smartphone.

What’s in the box?

In de doos zit de Joby Gorillapod Hybrid Action Tripod inclusief twee mounts. Een GoPro mount en een mount met universele ¼" schroefdraad.

Conclusie:

De Joby Gorillapod Hybrid Action met Tripod Mount for GoPro is een universeel inzetbaar accessoire dat eigenlijk in geen enkele uitrusting mag ontbreken. De Gorillapod is flexibel, gemaakt van de beste materialen en zeer eenvoudig in gebruik. Alle onderdelen lopen en bewegen gesmeerd, zodat je er jarenlang plezier aan kunt beleven. Je zou bij toevoeging "Mount for GoPro" denken dat deze GorillaPod alleen geschikt is voor actioncams, maar zoals gezegd, smartphones, videocamera’s, compacte systeemcamera’s en hybride camera’s zijn prima te combineren met de Joby Gorillapod.

Laat eens zien hoe en waar jij jouw Gorillapod for GoPro ingezet hebt en wat je ermee gemaakt hebt. Wij zijn er in ieder geval benieuwd naar! Je kunt je foto bijvoorbeeld met ons delen via Instagram of Facebook!

Deze review is geschreven door Loweprofessional Jurgen Sloots, oprichter van naturephotoportal.com.

Geef een reactie