Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Laat de video-opties van de Insta360 ONE X je verbazen

Het bedrijf Insta360 heeft een geweldige actie camera met interessante mogelijkheden die gewone action camera’s niet hebben. Met de Insta360 ONE X maak je 360° foto- en video's. En door de ingebouwde FlowState Stabilizator zijn alle opnames buitengewoon stabiel en vloeiend. Door het ruimte blikveld heb je de vrijheid om de opnames op een ongebruikelijke manier te gebruiken in je videomontage. Eerst gaan we filmen, daarna pas richten. Welke videomogelijkheden heeft de ONE X?

Insta360 logo

Shoot first, point later.

Het grote voordeel van het opnemen van 360° video is dat je eerst beeldopnames maakt om ze later te bewerken. Met een gewone action camera kun je een belangrijk moment missen als je camera even niet in je juiste richting wijst. Met de Insta360 ONE X heb je dat probleem niet meer, want de hele omgeving wordt gefilmd!

Functie knoppen Insta ONE X

Beschikbare functies voor het filmen van video’s

De ONE X heeft een klein LCD-display die informatie toont over de actieve instellingen. De instellingen kun je wijzigen met de twee knoppen onder het display. Je kunt kiezen uit vijf videofuncties: Standaard 360 video, Bullet Time, Timelapse mode, HDR video, LOG 360 video.

  • Standaard 360 video – Bij een standaard 360 video heb je de keuze uit een video met een resolutie van 5.7K 30fps, 4K 50fps of 3K 100fps.
  • Bullet Time – De ONE X draait in slow motion met een 180° blikveld om de cameraman heen. Voor dit effect heb je de Bullet Time handle en Invisible Selfiestick nodig.
  • Timelapse mode – Je video-opname wordt omgezet naar een timelapse. Hetzelfde effect kun je ook achteraf creëren met TimeShift in de Insta360 app.
  • HDR video – Bij High Dynamic Range video's worden zowel zeer donkere delen als zeer heldere delen goed weergegeven. Om deze functie te gebruiken moet de ONE X op een statief staan.
  • LOG 360 video – Voor de beste beeldkwaliteit neem je de video’s op als een LOG-bestand. Gebruik deze functie enkel als je bij het bewerken van de video kleurcorrecties kan/wil toepassen.
  • Foto’s maken – De standaard foto’s zijn 18MP en kunnen bovendien gemaakt worden met een interval. Ook is er een HDR-functie. Ook heb je de beschikking tot een zelfontspanner van 3s, 5s of 10s.

Je kunt met deze opties spelen om de beste instelling te vinden per situatie. Dit zijn enkel de mogelijkheden die je direct in de Insta360 ONE X kunt instellen. Na het maken van de opnames kun je ook nog het beeldmateriaal bewerken met de app.

Meer informatie over de app

Opslag van het beeldmateriaal

Het beeldmateriaal wordt opgeslagen op een extern geheugenkaartje. Insta360 raadt een MicroSD-kaart met een opslagsnelheid van 170MB/S aan te gebruiken. De MicroSD-kaart kan maximaal 256GB groot zijn. Met de oplaadbare batterij kun je ongeveer een uur filmen. Wanneer de Wifi functie aan staat is dat iets korter. Bij de ONE X is de batterij uitneembaar. Zo kun je een lege batterij verwisselen met een volle batterij.

Accessoires voor Insta ONE X

Nuttige accessoires voor de ONE X: De Invisible Selfiestick en de beschermende Venture Case.

Extra optie: de Invisible Selfiestick

De ONE X kun je gebruiken in combinatie van verschillende accessoires. Een van die accessoires is de Invisible Selfiestick, een stick die niet zichtbaar is in je video. Dat komt doordat de software de stick herkent en vervolgens verhuld. Met deze stick heb je een soort van ‘vliegende’ action camera waarmee je zelfs drone-effecten kunt creëren. Let op: haal de black-stopper aan het uiteinde eraf, deze wordt niet onzichtbaar.

Wil je liever 180° video's maken? Bekijk dan de Insta360 GO, de kleinste steadycam ter wereld.

De lens beschermen

Om een breed blikveld te creëren met de ONE X steken de cameralenzen iets uit de behuizing. Leg de cameralens niet direct op een hard oppervlak, zo voorkom je krassen op je lens. Berg hem na gebruik, of tijdens het downloaden van je beelden altijd op in het bijgeleverde hoesje. Eventueel kun je de ONE X in een beschermde behuizing stoppen, de Venture Case is los verkrijgbaar.

Bekijk de Insta360 ONE X productpagina

Videofragmenten die gemaakt zijn met de ONE X voor de Insta360 Awards.

Introductie van de Insta ONE X

De specificaties van de Insta360 ONE X

ONE X - FlowState Stabilization icoon

FlowState stabilization

In deze 360° actie camera zit een 6-axis gyroscopisch stabilisatie systeem. Door die interne stabilisatie blijven je beelden buitengewoon vloeiend en stabiel. Zelfs als de filmende camera gemonteerd is op een zeer bewegend voorwerp of persoon. Het verschil is duidelijk te zien.

ONE X - 5.7K video 30fps icoon

5.7K Video 30fps

De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Je neemt video’s op in 5.7K en de High Dynamic Range zorgt dat de kleurdynamiek goed wordt weergegeven. Als je de video’s bewerkt en exporteert ligt de uiteindelijke kwaliteit van je beeld net iets lager, doordat je een uitsnede van het beeld gebruikt.

ONE X - 360 Capture icoon

360° Capture

De beeldopnames worden gemaakt door twee groothoek lenzen, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Op deze manier film je de hele omgeving zonder te richten op een specifiek onderwerp. Deze twee opnames worden door de ONE X digitaal aan elkaar gelijmd om het 360° beeld te creëren.

ONE X - Preview & Transfer icoon

Wifi Preview & Transfer

Met een Wi-Fi connectie zet je de foto’s en video’s draadloos over naar je telefoon of tablet. Ook kun je snel de voorvertoning van het beeldmateriaal bekijken. Daarnaast geeft de draadloze verbinding de mogelijk om het 360° beeld live te streamen.

Insta ONE X - 2x 200 graden blikveld

Hoe krijg je een 360° video?

Om een 360 graden beeld te creëren heb je 2x 180 graden beeld nodig. De groothoekcamera’s van de ONE X steken een klein stukje uit de behuizing, waardoor ze zelfs 200 graden beeld opnemen. Dat betekent dat elke camera aan de linker- en rechterkant een extra stukje beeld (10 graden) opneemt dat elkaar overlapt. De overlappende stukjes beeld plakt de software digitaal aan elkaar. Deze stitching areas voorkomen vervormingen in het 360° beeld.

Tip
Om bewerkingen in de Insta360 app voor jezelf makkelijker te maken, richt je de voorkant naar het onderwerp toe. De voorkant is de kant met het LCD-scherm.

Iconen van software voor Insta360 ONE X

Videobewerkingssoftware

In de bijbehorende Insta360 ONE X app kun je vanzelfsprekend de beeldopnames exporteren als 360° video, maar ook als een 'platte' video. En voor wie een groter beeldscherm wilt gebruiken voor het bewerken is de gratis Insta360 Studio 2019 desktop software beschikbaar.

Download Insta360 Studio 2019

Eventueel is het ook mogelijk om een andere bewerkingssoftware te gebruiken die 360 herkenning heeft, bijvoorbeeld Adobe Premiere Pro CC of Final Cut Pro. Er zit ook een 360 herkenning plugin in het bestand van de Studio 2019 Software.

Video’s bewerken in de app

De opgenomen 360° beelden vormen een volledige cirkel waar je een stukje beeld uit kunt selecteren. Binnen het 360° blikveld heb je de vrijheid om te bepalen welk onderwerp aandacht krijgt. Je zit niet vast aan dat ene geselecteerde stukje want tijdens het afspelen van de video kun je eenvoudig wisselen van blikveld. Je kunt niet alleen spelen met het perspectief, maar ook met de tijd. De app heeft een aantal handige functies die dat mogelijk maken.

Geef een reactie