Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

De ideale lichte camerarugzak voor wandelingen in de natuur

Al tientallen jaren maak ik tijdens mijn fototrips gebruik van Lowepro fotorugzakken. Inmiddels heb ik er een aantal en de ene gebruik ik frequenter dan de andere. Mijn fotografische dag invulling en mijn foto-objecten bepalen welke fotorugzak ik meeneem. Neem je teveel mee dan verlies je nodeloos energie waardoor de zin maar vooral ook het 'zien' van fotogenieke situaties verminderd. Een goede afstemming van apparatuur en gewicht bij wandelingen is essentieel!


Edwin Giesbers

Geschreven door Edwin Giesbers

Edwin Giesbers is al meer dan 10 jaar fulltime professioneel natuurfotograaf. Zijn fotografie kom je tegen in verschillende media zoals BBC Wildlife Magazine en National Geographic Magazine. Bekijk ook zijn website www.edwingiesbers.com.


Welke cameratas is geschikt om mee te nemen voor natuurfotografie?

Als ik vanuit de auto of vanuit een fotohut fotografeer gaat meestal een grotere fotorugtas zoals de ProTactic 450 AW II mee. Ik neem dan namelijk meer camera's en meerdere grote tele-objectieven met mij mee. Maar ga ik wandelend door een gebied dan pak ik een compactere fotorugzak in, omdat mijn uitrusting in die situatie dan compacter en lichter is.

De speurtocht naar fijne fotorugzakken houdt bij mij nooit op. Ik heb dan ook recentelijk een nieuwe compacte rugzak op om uit te proberen: Lowepro Fastpack PRO BP 250 AW III. Een aantal weken terug heb ik een voor mij nieuw natuurgebied vlak bij mijn woonplaats ontdekt. Een mooie plek om daar met deze nieuwe lichtgewicht tas aan de wandel te gaan!

Camerarugzak voor in de natuur, vogels in avondlicht

De Lowepro Fastpack PRO BP 250 AW III gaat mee de natuur in.

Wat past er in de Fastpack PRO camerarugzak?

Het eerste dat opvalt aan de rugzak is het relatief lage gewicht van 1450 gram. De rugpand van de tas heeft twee delen van ademend materiaal en dat is met name in warmere omstandigheden bijzonder fijn. De tas is verdeeld in twee compartimenten. Het onderste deel is bedoeld voor de camera-apparatuur, die ik meteen heb gevuld met mijn standaarduitrusting voor het wandelen en fotograferen in de natuur. Het bovenste deel biedt genoeg ruimte voor mijn persoonlijke spullen.

Bekijk de Fastpack PRO BP 250 AW III

Veel ruimte in lichtgewicht camerarugzak

Deze lichte camerarugzak heeft veel ruimte.

Het onderste compartiment is voor je camera arsenaal

Mijn Nikon D750 met daarop de Nikon 80-400mm past prima in het grootste compartiment. Mijn Nikon 1.8/20mm, Tamron macro 2.8/90mm, hoekzoeker en een Lume Cube gaan er ook nog bij. Ook mijn Nikon 24-85mm zouden er nog bij passen, evenals een kleine SLR body als mijn Nikon D7100. Via verstelbare schotten kun je het geheel aanpassen aan je uitrusting. Een flink arsenaal aan spullen eigenlijk, want dan is het bovenste deel van de tas nog niet eens gevuld.

Het bovenste compartiment is voor je persoonlijke spullen

In het bovenste gedeelte is er veel ruimte voor allerlei andere spullen zoals een lunchpakket, verrekijker, regenjas etc. In een klein zakje zit ook een All Weather regenhoes die je over de fotorugzak kunt plaatsen indien je overvallen wordt door een flinke regen- of sneeuwbui. De andere twee ritsen geven toegang tot twee kleinere vakken waar je klein materiaal zoals accu's, geheugenkaartmapjes en filters in kunt opbergen.

Aan de achterzijde van het grote bovenste compartiment is er ook nog een zogenaamd Cradlefit vak voor een 13-inch laptop. Heel fijn want op reis gaat mijn laptop altijd mee!

De ruimte aan de buitenkant

Aan een zijkant van de tas is een flexibel vak voor mijn drinkfles en tevens past daar ook nog mijn eenbeenstatief in die via een strap extra geborgd kan worden. Aan de onderkant van de fotorugtas bevinden zich ook nog twee straps waar een statief of licht jas of fleece-trui aan bevestigd kan worden.

Opmerking
Een CradleFit vak is een compartiment met een aparte sleeve ter bescherming van je laptop of tablet. Met dit verende ophangsysteem raakt de laptop de grond niet als je de tas neerzet.
omslag boek Edwin Giesbers Macrofotografie

Edwin’s handboek legt de benadering en werkwijze uit van het maken van macrofoto’s in de natuur.

Macrofotografie in de natuur met een witte acrylaat plaat

Bij de wandeltochten in Nederland stop ik in plaats van mijn laptop een witte acrylaat plaat in het CradleFit vak. De witte plaat gebruik ik voor het creëren van een witte achtergrond tijdens allerhande macro onderwerpen in het veld. Voorbeelden staan in mijn handboek macrofotografie ‘De kunst van close-ups’. Dit handboek heeft 17 hoofdstukken waar allerlei bekende en minder bekende onderwerpen aan bod komen. Het boek laat je de wereld van het kleine en vaak verborgene zien. Je zult zien dat je met relatief goedkoop materiaal zoals mijn witte acrylaat plaat al prima macrofoto’s kunt maken. Het handboek is gemaakt in samenwerking met Roots magazine en is te koop via bol.com of via rootsmagazine.nl.

Meer informatie Handboek macrofotografie in de natuur

Witte achtergrondplaat voor macrofotografie in de natuur

De witte acrylaat plaat om als achtergrond te gebruiken past precies in het CradleFit vak.

De Fastpack PRO cameratas mee op pad - mijn ervaring

Ik heb mijn camera kit in de Fastpack cameratas gestopt en meegenomen naar het voor mij nieuw ondekte natuurgebied in de omgeving van Nijmegen. De tas blijkt mij in het veld bijzonder goed te bevallen. Het draagcomfort is door de brede schouderbanden prima en ook de borstband kan ik zeer waarderen, omdat je daar de rugzak mee op je lichaam stabiliseert.

Het Lowepro Quickdoor systeem geeft via de zijkant een snelle toegang tot mijn Nikon D750 en 80-400mm objectief, terwijl de tas nog aan één schouder hangt. Om bij de rest van de apparatuur te kunnen moet ik wel de tas even neerzetten en dan kun je de tas verder openritsen. Deze ritsen werken uitermate soepel en daar ben ik blij mee. In de 'heat of the moment' moet je namelijk wel zeer snel bij je apparatuur kunnen!

De Lowepro Fastpack PRO BP 250 AW III is zo goed bevallen dat ik hem ga meenemen op een 2 daagse foto-opdracht voor een magazine in Groningen!

Bekijk de de Fastpack PRO BP 250 AW III

Vogels in de avondglorie

Vogels in de avondglorie.
Verschil tussen normale Fastpack en de pro versie

Links: Fastpack BP 250 AW III. Rechts: Fastpack PRO BP 250 AW III.

De Fastpack III rugzakken

Edwin neemt in zijn verhaal de Fastpack PRO BP 250 AW III mee tijdens zijn wandeling. Uit dezelfde rugzak-serie komt de Fastpack BP 250 AW III, een iets compactere versie. Deze tas net zo geschikt om mee te nemen op wandelingen in de natuur als de PRO versie. Een lichtgewicht cameratas die uitstekende bescherming biedt voor je camera en accessoires.

Bekijk de de Fastpack BP 250 AW III

Eendjes in de natuur

Jonge zwanen, gefotografeerd door Edwin Giesbers.

Header Lowpro Powder 500 BP review

Dit is camerabackpack die je nodig hebt voor intensieve bergtochten

Elke fotograaf en/of filmmaker die de avontuurlijke kant van het vak opzoekt zal de waarde erkennen van een solide en betrouwbare camerabackpack. De afgelopen maand heb ik de Lowepro Powder BP 500 AW bijna elke dag op mijn rug gehad en ervaren tijdens intensieve bergtochten in de Alpen, maar ook als reizigersbackpack naar de tropische stranden van Thailand. Misschien deze avontuurlijke camerabackpack ook iets voor jou?

Lees verder