Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lowepro DroneGuard Kit en CS300/ CS400: nieuwe drone-cases

De Nederlandse wetgeving met betrekking tot drones zit een beetje lastig in elkaar. Heel kort door de bocht komt het er op neer dat de nationale luchtvaartinspectie zich nog niet helemaal goed raad weet met deze nieuwe tak van luchtvaart en daarom vrij rigide regels oplegt aan beroepsmatige gebruikers van een drone, terwijl hobbyisten min of meer mogen doen wat ze willen. De Nederlandse Vereniging van Journalisten heeft daarom een proces aangespannen om duidelijkheid te verkrijgen.

Lowepro ontwikkelde een drietal tassen, speciaal voor drones. Je leest er alles over op de productpagina's:

Productpagina DroneGuard Kit Mica
Productpagina DroneGuard CS 300
Productpagina DroneGuard CS 400

Voor achtergrondinformatie over de drone tassen en vliegen met een drone in het algemeen lees je verder.

DroneGuard Kit CS 300 CS 40 Lowepro

Links is de DroneGuard Kit afgebeeld met daarin een volledige drone-uitrusting. Je herkent deze tas aan zijn kenmerkende mica kleur.  Rechts zie je de DroneGuard CS 300 en CS 400 van  Lowepro. Deze rugzak hardcases bieden perfecte bescherming zodat bijvoorbeeld de drone propellors niet beschadigen.

Dronecases van Lowepro

Vliegen met een drone heeft in korte tijd een enorme vlucht genomen en wie op YouTube gaat zoeken komt hele simpele filmpjes tegen maar ook pure kunst die gemaakt is met een drone. Een bekend voorbeeld is de film van de Domtoren van Utrecht in de mist, gemaakt met een DJI Phantom 2. De maker van de film kreeg vervolgens alle instanties op zijn dak, maar dat doet aan de schoonheid van de beelden niets af. Een vergelijkbaar filmpje laat Rotterdam zien bij ochtendlicht. Eveneens tranentrekkend mooi van vormgeving en een bewijs wat je met een drone al niet voor mooie dingen kunt doen. Ook zijn er whizzkids in de weer met drones die lijken op roofvogels, wat een heel effectieve methode zou zijn om vogels te verjagen van bessenvelden en uit kersenboomgaarden. Hierover is overigens nog geen uitspraak geweest van enige instantie...

DroneGuard Kit Lowepro3

DroneGuard CS400 in actie. De case is bestendig tegen invloeden van buitenaf, zoals zand en stof.

Speciale Lowepro koffer voor drones

Er zijn drones in allerlei soorten en maten, van de populaire DJI Phantoms tot en met de volledig autonoom vliegende Lily. Beide perfect geschikt voor het betere filmwerk. En in de speelgoedwinkel kun je al een mini-drone aanschaffen voor een paar tientjes. Leuk voor in de huiskamer. Maar wat je ook doet met je drone en wie je ook bent, het is goed om te weten dat je drone veilig is bij Lowepro. Lowepro heeft namelijk de DroneGuard tassenserie ontwikkeld speciaal voor het veilig vervoeren en opbergen van je kostbare quadcopter. Deze cameratassen zijn niet simpelweg ontworpen als een grote fototas, maar er is zeer bewust gekeken naar de specifieke kenmerken van een drone. Waar andere fototassen vooral diepte bieden, is een quadcopter of andere drone vooral licht en plat. Dat vraagt om een wezenlijk andere constructie van de fototas. Uiteraard kun je een drone ook prima vervoeren in een Peli Case, maar de DroneGuard koffers zijn exclusief ontworpen voor het perfect veilig en gemakkelijk vervoeren van drones.

DroneGuard CS400 Lowepro

De DroneGuard CS400 kan als koffer of als rugzak worden ingezet.

DroneGuard Kit Lowepro4

DroneGuard Kit kan gezien worden als een gereedschapskist voor je drone-apparatuur.

Drie typen drone koffers van Lowepro

De DroneGuard-serie bestaat uit drie typen tassen: de CS300, de CS400 en de DroneGuard Kit Mica. De tassen zijn modulair opgebouwd. De DroneGuard Kit Mica bestaat uit draagdelen en losse inserts en is volledig naar eigen wens in te delen. Deze DroneGuard fototas ziet er een beetje uit als een geopende gereedschapskist. Zet hem neer en de zijkanten liggen plat, met de diverse opbergvakken voor de accessoires bij de hand en de drone middenin de tas. Maximaal beveiligd. De zijflappen met elastische lussen bieden ruimte voor tangen, extra propellers en kabels, en in de grote, gevoerde hoofdvakken kun je de afstandsbediening, een GoPro en zaken als accu's en laders opbergen. Als je je drone wilt vervoeren vouw je de zijkanten omhoog, pakt de hengsels en zet het hele spul in de kofferbak van je auto. En als je helemaal zeker wilt zijn van je zaak tijdens het vervoer, dan berg je de DroneGuard Kit op in de Hardside 400 Drone fotokoffer. Die is speciaal ontworpen voor de DroneGuard kit en is waterdicht, stof- en schokbestendig en oerdegelijk want gemaakt van slagvast kunststof.

DroneGuard CS 300 CS 40 Lowepro

Bovenaanzicht van de DroneGuard CS 300 en CS 40 van Lowepro. Zo richt je de drone cases in.

DroneGuard Kit Lowepro5

De DroneGuard Kit biedt voldoende ruimte om ook kleine accessoires voor je drone goed te organiseren. De dividers zijn verstelbaar.

Lowepro DroneGuard CS 300 en CS 400

De Lowepro DroneGuard CS 300 en CS 400 fotokoffers gaan een stapje verder dan het begrip fototas. De CS 300 is geschikt voor kleine drones zoals een Parrot Bebop of andere Quadcopters en de CS400 kan een DJI Phantom 1, 2 of 3 of vergelijkbaar bergen. De DroneGuard CS 300 en CS 400 zijn opgebouwd uit een hardshell buitenkant van foam en losse inserts die volledig naar eigen wens zijn in te delen. Dankzij de FormShell constructie is de koffer zeer stevig, maar ook flexibel. Geen knalharde kist maar meer een grote versie van de Dashpoint GoPro koffers. In de gevoerde en gepolsterde hoofdvakken berg je de gedemonteerde drone en de afstandbediening op. In de uitneembare accessoirepouches kun je zaken als een GoPro, accu's en laders opbergen. Of een gereedschapsset. In de deksel bevindt zich een uitneembare insert voor allerhande drone-gerelateerde onderdelen, zoals bijvoorbeeld propellers, maar ook kun je hier een smartphone of geheugenkaartjes opbergen

DroneGuard Kit Lowepro2

Klaar voor actie met een DroneGuard Kit Mica.

De oplossing heet Lowepro

Zoals verwacht mag worden van een innovatieve fabrikant van fototasen heeft Lowepro goed ingespeeld op de allernieuwste ontwikkelingen op foto- en videogebied. De DroneGuard tassen en koffers zijn daarom een perfecte oplossing als je veel onderweg bent met je drone. Maar: bedenk wel voordat je je drone uit je Lowepro DroneGuard koffer haalt, dat je niet overal zomaar mag vliegen en filmen en hou rekening met de beperkingen van je drone. Het Binnenhof en bijvoorbeeld militaire bases en vliegvelden vormen bijvoorbeeld no-go aeria's in Nederland en sommige drones kunnen maar een beperkte tijd in de lucht blijven. En het blijft vervelend als je drone in beslag genomen wordt of domweg crasht als de accu leeg is. Check dus voordat je alles uit je Lowepro tas trekt even waar je wat mag doen. Bijvoorbeeld via de website van DJI: flysafe.dji.com. Veel plezier!

Het filmpje van de Domtoren vind je hier.
"Welcome to my hometown - Rotterdam" vind je hier.

Lowepro DroneGuard Kit, DroneGuard CS 300 en DroneGuard CS 400 zijn vanaf oktober 2015 leverbaar en kosten respectievelijk €159, €199 en €219.

Geef een reactie