Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lowepro Photo Hatchback Review: Een prettige fotorugzak

Afgelopen jaar schreef ik een review over de LowePro Photo Hatchback 16L AW camerarugzak. De korte samenvatting van die review is dat de Photo Hatchback 16L AW een uitstekende tas is voor dagjes uit waarbij je een camera en wat extra spullen mee wilt nemen. De tas maakte indruk met slimme details en een goed ontwerp. Lowepro heeft de Photo Hatchback-serie recent een update gegeven. In deze review vertel ik je meer over de nieuwe Photo Hatchback cameratas en over de verschillen tussen de oude en nieuwe versie.

De tas die ik in deze review bespreek is de Photo Hatchback BP 250 AW II. De 250 is de grotere van de twee tassen en de opvolger van de Photo Hatchback 22L AW. Naast deze grotere tas is er ook nog de Photo Hatchback BP 150 AW II (de opvolger van de Photo Hatchback 16L). De kleinere Photo Hatchback BP 150 AW II is de perfecte fototas voor compacte systeemcamera’s met één of twee extra lenzen of een flitser. De Photo Hatchback BP 250 AW II fotorugzak is wat groter en daarmee bij uitstek geschikt voor een grotere systeemcamera met twee tot vier extra lenzen of extra accessoires of een compacte spiegelreflex camera met twee extra lenzen. Beide tassen zijn verkrijgbaar in blauw en zwart.

De Lowepro Photo Hatchback BP 250 AW biedt ruimte aan een grotere systeemcamera met 2-4 extra lenzen of andere accessoires.

De Lowepro Photo Hatchback BP 250 AW biedt ruimte aan een grotere systeemcamera met 2-4 extra lenzen of andere accessoires.

LowePro Photo Hatchback BP 250 AW II

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe Photo Hatchback cameratas is dat LowePro het ontwerp wat vereenvoudigd heeft. De oude versie had een groot LowePro logo over de gehele voorkant en was gedeeltelijk afgewerkt met parachutestof. Dat maakte het ontwerp iets drukker. Voor de nieuwe versie heeft LowePro dat grote logo weggelaten. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor een subtiel logo en een bescheidener ontwerp. Ook hebben ze voor de blauwe versie van de Photo Hatchback rugzak een andere, fellere, tint blauw gekozen. Al met al ziet de tas er daardoor wat frisser en moderner uit.

Ruimte voor een tablet, statief, flesje en compartiment voor persoonlijke spullen

Net als de oude versie heeft de nieuwe Photo Hatchback cameratas een groot vak voorop de tas. Het vak bestaat uit een ruim algemeen vak waar je platte spullen in kunt wegstoppen zoals een tijdschrift of andere papieren. Achterin het vak is plaats voor een tablet. Hiervoor heeft LowePro een ‘zwevend’ steekvak gemaakt dat niet helemaal tot de bodem van de tas loopt. Daardoor is je tablet goed beschermd tegen stoten en tegen het hard neerzetten van de tas. Aan de zijkanten heeft de tas, net als de oude, een mesh vak voor een flesje water of een klein statief zoals bijvoorbeeld een Gorillapod.
Bovenin vind je een ruim vak waarin je persoonlijke spullen kunt stoppen, zoals kleding of etenswaren en een portemonnee. Binnenin het vak heeft LowePro dezelfde kleinere vakjes aangehouden als in de oude versie. Dat wil zeggen dat er twee mesh vakken aan de voorkant van het grote vak zitten voor kleinere spullen. Aan de achterkant van het vak zit een extra ruimte met een ritssluiting. Hierin vind je ook weer het handige lusje met clip om een sleutelbos aan vast te maken.

De Lowepro Photo Hatchback heeft aan de voorkant een tabletvak met extra padding.

De Lowepro Photo Hatchback heeft aan de voorkant een tabletvak met extra padding.

Cameratas met uitneembaar camera compartiment

Aan de achterkant van de rugzak vind je de toegang tot het cameravak. Doordat deze aan de achterkant van de tas zit, tegen je rug aan, hoef je je geen zorgen te maken dat ongewenste personen ongemerkt bij je camera kunnen komen. Het cameravak is gelijk aan dat van de oude versie. Dat wil zeggen dat het voorzien is van voldoende dividers waarmee het vak flexibel in te delen is. Ook zijn er kleine vakjes voor extra SD-kaartjes aanwezig. Je kunt het hele vak uit de tas halen. Er zit een hoes aan het cameravak waarmee je het, middels een trekkoord, kunt afsluiten als je het uit de tas hebt gehaald. Als je het cameravak uit de tas haalt kun je een flap binnenin de tas openen zodat er één grote ruimte in de tas ontstaat. Ideaal, want zo kun je van je cameratas ook een normale rugzak maken.
Het cameravak van de LowePro Photo Hatchback BP 250 AW II is ruim genoeg voor een compacte spiegelreflexcamera met een midrange zoomlens. Daarnaast houd je ruimte voor twee middelgrote lenzen of bijvoorbeeld één lens en een flitser. Voor een systeemcamera is er voldoende ruimte voor de camera met tot maximaal vier kleinere lenzen.

De Lowepro Photo Hatchback camera rugzak heeft een uitneembaar en afsluitbaar camera compartiment.

De Lowepro Photo Hatchback camera rugzak heeft een uitneembaar en afsluitbaar camera compartiment.

Bescherming tegen regen met de All Weather regenhoes

Onder het cameravak zit de bekende LowePro ‘All Weather’ cover. De tas is zelf al behoorlijk goed bestand tegen een regenbuitje, maar bij echt extreem weer kun je de cover gebruiken voor extra bescherming. Omdat de cover handig weggewerkt zit in een vakje onder de tas heb je hem altijd bij de hand, maar zit hij nooit in de weg. De cover zit met een lusje vast aan de tas zodat je hem niet kwijt kunt raken.

De Lowepro Photo Hatchback rugzak heeft een AW regenhoes, maar de tas zelf is ook al behoorlijk bestand tegen een regenbuitje.

De Lowepro Photo Hatchback rugzak heeft een AW regenhoes, maar de tas zelf is ook al behoorlijk bestand tegen een regenbuitje.

Rugtas met veel draagcomfort

Het comfort was bij de oude Photo Hatchback cameratas al goed geregeld. Gelukkig heeft LowePro daaraan niets veranderd. De schouderriemen hebben dezelfde ergonomische vormgeving en comfortabele voering. Ook de goed verstelbare borstband en ruimte heupband zijn weer aanwezig. De rug van de tas is voorzien van zachte rugpanelen met een luchtdoorlatende voering. Daardoor is de tas erg comfortabel om te dragen. Door de combinatie van de prettig gevoerde schouderriemen, met de borst- en heupbanden is de tas ook comfortabel als je er veel spullen in hebt zitten. Als je de borst- en heupband gebruikt blijft de tas stabiel op je rug zitten wanneer je actief bezig bent.

Conclusie: Een prettige fotorugzak

De LowePro Photo Hatchback was al een zeer prettige fotorugzak. Met de nieuwe versie heeft LowePro het ontwerp gemoderniseerd en opgefrist, maar LowePro heeft alle goede zaken van de oude Photo Hatchback camera rugzak behouden.
De Lowepro Photo Hatchback BP 250 AW II is ruim en biedt plaats aan een compacte spiegelreflex of grotere systeemcamera met enkele lenzen of andere accessoires. Daarnaast heb je dan nog een compleet vak over voor kleding, etenswaren of andere persoonlijke spullen. Voor kleinere camera’s of als je geen extra lenzen of accessoires mee hoeft te nemen is de Photo Hatchback BP 150 AW II een prima optie.

De Lowepro Photo Hatchback BP 250 AW is een prettige camera rugzak met voldoende ruimte voor persoonlijke spullen.

De Lowepro Photo Hatchback BP 250 AW is een prettige camera rugzak met voldoende ruimte voor persoonlijke spullen.

Over Rick Roeven

Gastblogger Rick Roeven is al 15 jaar fervent amateurfotograaf en een gadget-lover. Hij schrijft op onze blog over camera’s, lenzen en accessoires. Kenmerkend voor zijn schrijfstijl is zijn dagelijkse ervaring met de apparatuur. Op ricksreviews.org kun je zijn blogposts ook in het engels lezen.

Geef een reactie