Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Actief sporten met Lowepro Photo Sport BP 200 en 300AW II

Als actieve fotograaf heb je het tegenwoordig steeds drukker. In het verleden ging je wel eens wandelen met je fotospullen en, vooruit, nam je een keer je camera mee bij een klimtocht of op de fiets, maar tegenwoordig doen we aan extreem trailrunnen, raften, wildwaterkanoën, downhill mountainbiken, parapenten, snowboarden, skaten en wat er al niet meer aan actiesporten als vrijetijdsbesteding beoefend kunnen worden.

Dat leggen we tegenwoordig allemaal uitgebreid vast. Want zonder foto's is het niet gebeurd en Facebook is geduldig. Wat dat betreft heeft de fotografie sinds de digitale revolutie een enorme ontwikkeling meegemaakt, niet in de laatste plaats door de komst van de GoPro en de waterdichte en schokbestendige compactcamera's zoals de Olympus Though en de Ricoh WG modellen waardoor je al die activiteiten inderdaad prima vast kunt leggen. Toch kun je tijdens zo'n actiegevulde dag ook je gewone apparatuur meenemen. Dankzij Lowepro. Uiteraard.

Lowepro Photo Sport Backpack 200 AW II en 300 AW II zijn dé lichtgewicht tassen voor trailrunning, hiking, mountainbiking, wielrennen, kanoën, klimmen, survivallen, paardrijden etc. Kies bij de sporten waar je extra wendbaar moet zijn voor de compacte 200 AW II.

Ga naar de productpagina's van de Photo Sport Backpack 200 AW II en Photo Sport Backpack 300 AW II voor alle detailfoto's van de tassen. Beide tassen zijn ook in het blauw verkrijgbaar.
Lees verder voor meer achtergrondinformatie en bekijk ook de actiefoto's op deze pagina.

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-3Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-3

Beide backpacks: Lowepro Photo Sport 200 AW II en 300 AW II zijn waterafstotend. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je apparatuur en andere spullen nat worden tijdens een zomers regenbuitje.

Photo Sport Backpack: de perfecte fotorugzak voor actieve dagtrips

De Lowepro Photo Sport Backpack 200 AWII en BP 300AWII zijn fotorugzakken voor actievelingen. Ideaal voor iedereen die tijdens het mountainbiken, trailrunnen, snowboarden of hiken wil kunnen fotograferen. Een Photo Sport is een ruime, comfortabele en snel toegankelijke fotorugzak voor avontuurlijke fotografen die niet alleen willen genieten van hun sport, maar ook de omgeving willen vastleggen met hun camera. De belangrijkste kenmerken zijn de pasvorm van de rugzak, die zeer bewust is ontworpen voor actief gebruik, en het UltraCinch cameravak. Daarin is bij de BP 200AW II ruimte voor een dslr-camera met standaard objectief en een flitser óf voor een zeer complete GoPro actioncam-uitrusting. In de ruimere  BP 300AW II kun je zelfs een volwaardige professionele cameraset opbergen.

De Photo Sport 200 AW II en 300 AW II backpacks zijn ideale daytrippers bij iedere actieve sport

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-4

Met Photo Sport Backpack 200 AW II ben je klaar voor het avontuur.

Photo Sport Backpack: schokbestendig en comfortabel

Het UltraCinch cameracompartiment is schokbestendig gepolsterd. Heel handig is de razendsnelle toegang tot het cameracompartiment aan de zijkant van deze fotorugzak, zodat je geen foto meer hoeft te missen. De Photo Sport biedt bovendien ruimte aan een optionele waterzak van 2 liter, waarbij een intern geleidesysteem ervoor zorgt dat alles mooi weggewerkt is en dat onhandig loshangende slangen voorkomt. Ideaal als je stevige afstanden wilt afleggen tijdens het hiken of je handen vol hebt aan je mountainbike. Drinken zonder veldflessen op te hoeven schroeven! De Lowepro Photo Sport Backpacks dragen zeer comfortabel dankzij het ademende ActivZone rugpand, dat steun biedt op de juiste plaatsen. De verstelbare schouderbanden en de brede heupriem maken het mogelijk de perfecte draagpositie te realiseren en de grote hoeveelheid compressieriemen maakt het bovendien mogelijk om bijvoorbeeld een compact statief, een fietshelm, wandelstokken of een jas aan de rugzak te bevestigen.

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-5

(Regen)druppels parelen op de tas maar dringen de tas niet binnen.

Een handige mountainbike tas

Een Photo Sport combineert het beste van twee werelden: een perfecte fototas en een perfecte daytripper rugzak. Om overal te gebruiken, maar vooral ideaal als je een dag actief bezig wilt zijn. De Photo Sport is uiteraard in te zetten voor normaal gebruik, maar dankzij zijn pasvorm en afwerking is hij echt ideaal voor meer extreme sporten. We tipten het net al even aan: trailrunnen, mountainbiken, klimmen, raften... Waarom? Wel, omdat je op een mountainbike bergaf of tijdens het hardlopen wel iets anders aan je hoofd hebt dan een klapperende fototas op je rug. De Photo Sport blijft dankzij zijn draagharnas en ergonomische rugpand goed op zijn plaats zitten en dankzij het UltraCinch systeem kun je je apparatuur extra stevig aansnoeren. Dat doe je met de strap aan de buitenkant als je echt geen beweging wilt op je rug. En als je stopt om een foto te maken, hoef je niet de hele Photo Sport van je rug te halen want via de handige zij-ingang kun je snel bij je apparatuur. Ideaal!

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-8

De kleine Photo Sport Backpack 200 AW II is geschikt voor (trail)running. Het grotere exemplaar, de 300 AW II past meer bij sporten zoals raften, kanoën en snowboarden. Doordat je het cameravak aan de buitenzijde kunt aansnoeren schudt je apparatuur niet in de tas.

Raften, kanoën, snowboarden, Photo Sport Backpack AW II-tassen zijn hiervoor geschikt

Ook voor sporten waar meer nattigheid bij komt kijken is de Photo Sport Backpack ideaal. Dankzij de constructie van waterafstotend nylon en stofdichte ritsen is deze fotorugzak van nature al behoorlijk weatherproof, maar door de ingebouwde AW-hoes maak je hem helemaal geschikt om mee aan boord te nemen tijdens een kanotocht of een wildwatervaart met een raft. Uiteraard dien je wel binnen boord te blijven, want weatherproof is niet hetzelfde als: "geschikt voor onder water" of: "blijft drijven". Daarvoor heeft Lowepro de waterdichte en drijvende DryZone fototassen ontwikkeld. Maar aan boord van een kano of raft hoef je niet bang te zijn voor een plens spatwater en als je met je snowboard onderuit gaat, schuif je ook niet direct een kilo sneeuw je tas in dankzij de waterdichte AW hoes.

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-2

Dankzij het vak voor een hydratatie-systeem drink je tijdens je run gemakkelijk uit een waterzak (bijvoorbeeld Platypus).

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-7

Het slangetje van de waterzak kan gemakkelijk over het draagharnas van de Photo Sport Backpack AW II worden geleid zodat je prettig kunt drinken.

Tas voor trailrunning

Afmetingen doen er wel degelijk toe, wat er ook beweerd wordt... Voor de ene activiteit is een grotere tas prettig, terwijl voor andere sporten juist een kleinere te prefereren valt. Omdat Lowepro de Photo Sport AW II in twee maten levert, kun je altijd de juiste Photo Sport Backpack vinden voor jouw sport. Voor hiken tijdens een natuurtrip is de 300 AW II perfect: al je apparatuur kan mee en er is ruimte voor een extra jas, een statief, een doos boterhammen en een waterfles. Maar ga je trailrunnen, dan zul je de kleinere 200 AW prefereren. Die is lichter en compacter en dat scheelt in bewegingsvrijheid. En de camelbag-mogelijkheid maakt deze Photo Sport helemaal een handige rugzak voor trailrunning.

Lowepro-photo-sport-backpack200AWII-300AWII-6

Door de snelle toegang aan de zijkant van de rugzakken kom je gemakkelijk bij je camera.

Uiteraard ook voor dagelijks gebruik

Kun je deze camerarugzak ook normaal gebruiken? Natuurlijk! Een Lowepro Photo Sport Backpack is ook gewoon een perfecte rugzak voor alledaagse omstandigheden. Dus ook als je gewoon gaat wandelen of fietsen neem je hem mee. Onder alle weersomstandigheden, want die AW-hoes doet het ook prima in de Hollandse regen. En als je een keer bij min tien tijdens het schaatsen ergens een foto wilt maken, trek je gewoon probleemloos met je handschoenen aan de ritssluitingen open, want ook daar heeft Lowepro over nagedacht. Kortom: de Photo Sport AW II biedt alle comfort en gebruiksgemak van een allround daytripper, maar dan met ontzettend handige extra fotofuncties. Typisch Lowepro, maar dat was al bekend, toch?

Meer informatie: Photo Sport Backpack 200 AW II in het zwart of blauw (voor o.a. trailrunning).
Meer informatie: Photo Sport Backpack 300 AW II in het zwart of blauw (voor alle andere actieve sporten).

De adviesprijs van de beide tassen is respectievelijk €239 en €279.

Bekijk ook de Photo Sport AW II productvideo:

Geef een reactie