Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Camerarugzakken met draagcomfort voor een zware camerakit

Er is een groot aantal fotografen die altijd ‘on the move’ zijn. Zo gaat de ene fotograaf diep de wildernis in en wacht dagen lang om de perfecte foto van een zeldzaam vogeltje te maken. De andere fotograaf moet snel handelen om alle belangrijke momenten tijdens een evenement vast te leggen. Dat zijn verschillende soorten fotografie, maar er is een onderdeel dat gelijk is: de cameragear moet van hot naar her worden versleept zonder dat de fotograaf zichzelf een hernia bezorgd. De camerarugzakken van de Lowepro Pro Trekker II-serie helpen je op weg.

Alle 4 Pro Trekker II camerarugzakken

De 4 Lowepro camerarugzakken van de Pro Trekker II-Serie.

De camerarugzakken van de Pro Trekker II-serie

De Lowepro Pro Trekker II-serie bestaat uit 3 camerarugzakken en daarnaast heeft deze serie ook één gecombineerde camerarugzak met trolley.

  • Pro Trekker BP 350 AW II
  • Pro Trekker BP 450 AW II
  • Pro Trekker BP 550 AW II
  • Pro Trekker RL 450 AW II

De naam van een tas bevat een aanduiding of het om een rugzak of een trolley gaat: BP staat voor Backpack en RL voor Roller. Daarnaast bevatten de productnamen van alle 4 de tassen ook de letters AW. Dat betekent All Weather, bij deze producten wordt een regenhoes meegeleverd.

Het uiterlijk van de tassen

De tassen zijn van dezelfde serie en hebben dus veel overeenkomsten, maar er zijn ook een aantal verschillen. Het uiterlijk van de Pro Trekker BP 350 AW II, de Pro Trekker BP 450 AW II en de Pro Trekker RL 450 AW II lijkt op elkaar. De BP 550 heeft een net iets andere samenstelling van de kleuren. Ook heeft de Pro Trekker BP 550 AW II een extra verwijderbare schoudertas op de bovenkant zitten. Door het grote formaat heeft hij ook een aantal extra opbergvakken. De tassen zijn professioneel en netjes afgewerkt, zoals je van Lowepro kunt verwachten.

Bekijk de hele Pro Trekker II-serie

Ruimte voor Professionele camerakit

Alle tassen hebben voldoende ruimte voor een professionele camerakit.

Ruimte voor een professionele camerakit

De Pro Trekker II-serie bestaat uit sterke en ruime rugzakken. Ze zijn beschikbaar in 3 verschillende formaten. Welke camerarugzak het beste bij jou past ligt dus aan de hoeveelheid cameragear je wilt meenemen op je fototrip. De BP 350 is met 20L inhoud van het cameracompartiment de kleinste tas uit de serie. Vervolgens komen de BP 450 en RL 450 met een inhoud van 28L. De grootste tas is de BP 550 met een 30L cameracompartiment. Daarnaast hebben de tassen ook extra ruimte voor andere (persoonlijke) spullen.

De tas zelf indelen

Doordat de tassen zijn voorzien van het MaxFit divider systeem kun je de tas zelf naar wens indelen. MaxFit dividers zijn flexibele scheidingswanden die zijn afgewerkt met zacht materiaal. Ze zijn ontworpen om zo goed en dicht mogelijk rondom je cameragear te zitten. Zo kun je de ruimte in de tas optimaal benutten. Naast de MaxFit scheidingswanden die de tas verticaal indelen heb je ook één horizontale scheidingswand waardoor je accessoires zoals flitsers of een drone eventueel op elkaar kunt stapelen. Alle vier de Pro Trekker II tassen hebben deze scheidingswanden.

De inhoud van de Pro Trekker BP 350 AW II.

Naast de scheidingswanden hebben de tassen ook een Gear Box Pouch. Daar kun je mooi alle losse kabels in opbergen. De tassen hebben ook nog andere diverse handige opbergvakken om alle accessoires een plekje in je tas te geven. De BP 550 is zo’n grote tas, die heeft naast een Gear Box Pouch ook nog 3 Pouch dividers. Dat zijn scheidingswanden die tevens als opbergzakje dienen.

Binnenin de tas stop je natuurlijk je camerabody en kwetsbare camera accessoires. Maar vergeet niet de ruimte aan de buitenkant waar je ook accessoires kunt plaatsen. Denk aan bijvoorbeeld het bevestigen van een statief en een vak voor een waterfles.

BP 550 schoudertas

De Pro Trekker BP 550 II AW heeft een verwijderbare schoudertas.

Extra schoudertas van de BP 550

De Lowepro Pro Trekker BP 550 AW II camerarugtas is groter en heeft meer diverse opbergvakken dan de andere tassen van de Pro Trekker II-serie. Een kenmerk waardoor de BP 550 nog sterker afwijkt van de andere tassen, is de klep op de bovenkant van de tas. Dit is niet zomaar een klep, het is tevens een verwijderbare schoudertas. De schoudertas zit met vier kliksluitingen vast aan de camerarugzak en is er dus eenvoudig af te halen. Er passen een paar accessoires of persoonlijke spullen in. Dit is erg handig wanneer je niet de gehele rugzak wilt meenemen.

Draagcomfort is belangrijk

Draagcomfort is belangrijk op lange fototrips in onder andere bergachtig gebied.

Gemaakt om te reizen – draagcomfort voorop

Als je een hele dag onderweg bent dan is het draagcomfort van een cameratas van groot belang. De vier camerarugzakken van de Pro Trekker II-serie hebben allerlei functionaliteiten om het draagcomfort te verhogen. De meeste van deze functionaliteiten zorgen ervoor dat het gewicht van de tas beter wordt verdeeld over de rug en heupen van de fotograaf. Door een goede verdeling van het gewicht worden de schouders minder belast en kun je langer je weg vervolgen. Zo hebben de tassen een ademend rugpand van zacht foam en verstelbare schouderbanden met treklussen om de tas op je rug beter te balanceren. Daarnaast hebben ze ook een borstriem met kliksluiting en een comfortabele heupriem. Bij de BP 550 zitten er in de heupriem nog twee extra vakjes voor accessoires die je snel bij de hand wilt hebben.

Als je een hele dag onderweg bent dan is het draagcomfort van een cameratas van groot belang.

In sommige situaties zijn de schouderbanden en heupriem misschien onhandige uitsteeksels, bijvoorbeeld als je de tas in een bagagerek wilt leggen. Bij de Pro Trekker II-Serie kun je de schouderbanden wegstoppen achter het rugpand als ze niet nodig zijn. Ook kun je de heupriem losmaken en verwijderen. Je kunt de tas dan makkelijk dragen met de sterke en degelijke handgrepen aan de zij- en bovenkant.

Functionaliteiten voor draagcomfort

De tassen hebben vele functionaliteiten die het draagcomfort verhogen.

Met de twee Quick-Release banden bevestig je bijvoorbeeld een statief aan de voor- of zijkant van de tas. Het statiefzakje dat wordt meegeleverd houdt het statief goed op zijn plek. Natuurlijk kunnen ook andere voorwerpen met de Quick-Release banden aan een tas worden bevestigd.

Tot slot

Een camerarugzak van de Lowepro Pro Trekker II-Serie zijn aan te raden voor fotografen die een grote camerakit hebben en willen meenemen op hun avontuur. De talloze opbergvakjes van een Pro Trekker II cameratas zijn ideaal om alle spullen netjes op te bergen.

Bekijk alle Lowepro Pro Trekker II camerarugzakken