Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lowepro ProTactic 450 AW Review door Quentin Rademaker

Sinds een aantal weken maak ik gebruik van een nieuwe cameratas, de LowePro ProTactic 450 AW. Deze tas biedt voldoende ruimte voor mijn fotogear en het interieur is geheel naar wens in te delen. Hierdoor is de fototas dus zeer veelzijdig in gebruik. De beste features van de ProTactic 450 AW zijn o.a. de kwaliteit, het comfort en de naar wens in te delen inhoud.

Wat past er in de Lowepro ProTactic 450 AW?

  • 1-2 Pro DSLRs, één daarvan met bijvoorbeeld een 70-200mm f/2.8 lens
  • 8 extra lenzen of flitsers
  • 15-inch laptop
  • Statief
  • Diverse accessoires

Technische Specificaties:

Interne maten: 31.8 x 19.8 x 44 cm
Externe maten: 34.8 x 27 x 48.8 cm
Gewicht: 2.6 kg

Materiaal en eigenschappen van de cameratas

Het uiterlijk van de Lowepro ProTactic 450 AW is robuust. De tas is gemaakt van zeer sterk materiaal van hoge kwaliteit. De buitenkant van de rugtas is gemaakt van duurzaam nylon materiaal en maakt gebruik van het Lowepro SlipLock compatible strap systeem. Dit systeem bestaat uit banden die op de tas gestikt zijn, welke gebruikt kunnen worden om diverse extra accessoires aan de tas te bevestigen.

Een andere onderscheidende eigenschap van deze rugtas is de 'ActiveZone'. Dit is een design dat gebruikt is op de achterkant van de tas, wat het dragen van de rugtas niet alleen zeer comfortabel maakt, maar ook zorgt voor een goede ventilatie.

De ProTactic 450 AW maakt gebruik van duurzame YKK ritssluitingen. Deze zijn zeer makkelijk in gebruik en zijn zeer duurzaam. Er zitten op de cameratas twee zijvakken, waarvan één een interne elastische pocket heeft. Deze pockets zijn gemakkelijk en snel toegankelijk. Ik gebruik er een voor pennen en business cards en de andere voor sleutels.

Lowepro ProTactic 450 AW zijvak met elastische pocket

Lowepro ProTactic 450 AW zijvak met elastische pocket

Diverse openingen

Wellicht de belangrijkste eigenschap van de Lowepro ProTactic 450 AWE is dat de rugtas twee quick-grab openingen heeft. Dit betekent dat de rugzak zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde een ritsopening heeft, waardoor je je camera kunt pakken zonder je tas op de grond te zetten. Voor zowel linkshandigen als rechtshandigen is dit een ideale manier om snel je camera te kunnen pakken zonder de rugtas af te hoeven doen.

Ook kan de rugtas aan de bovenkant geopend worden om de camera eruit te halen. De bovenkant van de rugzak heeft een hardshell, waardoor deze extra bescherming biedt. In de verharde top zit ook nog een extra opbergruimte voor bijvoorbeeld je portemonnee, paspoort of snacks voor onderweg.

Lowepro ProTactic 450 AW extra vak in hardshell top.

Lowepro ProTactic 450 AW extra vak in hardshell top.

Geheel naar wens in te delen

Het interieur van de rugzak is geheel naar eigen wens in te delen. Er wordt, buiten de meegeleverde accessoires, ook een groot aantal dividers meegeleverd. Een minpunt is wel dat de meegeleverde dividers iets te smal zijn.

Een leuke bonus is het feit dat de rugtas ruimte biedt voor een laptop, in mijn geval een 13-inch Macbook Pro. De achterkant van deze laptop sleeve is bekleed met zacht schuim, de voorkant daarentegen niet. Ik vind dit ideaal, gezien de laptop dan tegen de rug aan rust en hij zich niet, zoals bij andere tassen, aan de buitenkant bevindt. Dit biedt meer bescherming tijdens het reizen. De laptopsleeve is uiteraard ook te gebruiken voor andere producten zoals tablets en kladblokken.

De achterkant van de Lowepro ProTactic 450 AW heeft, behalve een sleeve vak, 3 kleinere vakken die gebruikt kunnen worden voor diverse kleine producten. Ik zelf gebruik ze voor mijn kensington slot, batterijen, extra business cards en andere kleine accessoires.

Het interieur van de Lowepro ProTactic 450 AW cameratas

Het interieur van de Lowepro ProTactic 450 AW cameratas

Deze review is geschreven door Quentin Rademaker

Geef een reactie