Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lowepro Protactic AW: zijn dit de beste camerarugzakken ooit?

Daymen, het moederbedrijf achter de merken Lowepro, Joby en Acme Made introduceert tijdens vakbeurs Photokina in Keulen 10 nieuwe producten voor professionele fotografen en foto-enthousiastelingen. De nieuwe cameratassen die op social media al worden aangeduid met de hashtag #procollection zijn alle tien zeker de moeite van het bekijken waard als je een uitgebreidere cameraset tot je beschikking hebt en veilig van A naar B wilt vervoeren. Met de nieuwe backpacks Protactic 350 AW en Protactic 450 AW biedt Lowepro twee haast perfecte modellen voor die fotografen die al jaren op zoek zijn naar de ultieme, veelzijdige en gemakkelijk aan te passen cameratas.


Op basis van de eerste indrukken zetten we 10 redenen op een rij om deze nieuwe tassenserie te overwegen bij de aanschaf van een camerarugzak. Wat valt er op aan Protactic 350 AW en Protactic 450 AW?

Lowepro Protactic 350 AW in actie

Lowepro Protactic 350 AW in actie.

Gemakkelijk in te richten Protactic AW cameratassen.

Gemakkelijker dan andere tassen zijn de Lowepro Protactic 350 AW en 450 AW naar wens aan te passen en in te richten. De backpacks zijn voorzien van een MaxFit interieur waardoor de tassen zeer efficiënt ingedeeld kunnen worden. De MaxFit schotten lijken dunner dan de schotten in traditionele interieurs, maar zijn des te beter in het opvangen van schokken en stoten omdat ze gemakkelijker gevormd kunnen worden naar de vorm van de objectieven en camera in de tas, waardoor de apparatuur beter op zijn plaats blijft.

Lowepro Protactic toegang bovenzijde

Lowepro Protactic toegang via bovenzijde.

Snelle toegang

Snelle toegang vanaf drie zijden! Zowel Protactic 350 AW als Protactic 450 AW bieden toegang tot de camera vanaf drie zijden (links, rechts en van bovenaf)! De tassen uit de Protactic-serie combineren dus het beste van backpack- en toploader-tassen. Nog nooit had je als fotograaf zoveel mogelijkheden om je tas in te richten. De snelle toegang via de zijkant van de tas maakt het mogelijk om altijd snel naar de camerabody te reiken. Het is slechts een kwestie van de schouderband van je schouder laten glijden en de cameratas naar voren slingeren als zijnde een Slingshot of Fastpack-tas. Wil je je cameratas toch liever af doen, dan is het vanaf nu mogelijk om de camerabody ook via de bovenzijde van de tas te benaderen.

Lowepro Protactic snelle toegang

Lowepro Protactic snelle toegang, linksom of rechtsom.

Protactic AW: Discreet

Protactic 350 AW en 450 AW zijn discrete tassen. Het totale hoofdcompartiment van de tassen uit de serie kan alleen geopend worden via de achterzijde van de tas. Zo is het grootste gedeelte van de apparatuur niet bereikbaar voor ongenode gasten. Bovendien ziet zowel Protactic 350 AW als 450 AW er niet uit als een cameratas en vallen de modellen door de zwarte kleur niet op.

Lowepro Protactic AW regenhoes

Lowepro Protactic AW regenhoes.

Inclusief AW regenhoes

Lowepro's AW-regenhoes: deze vriend in nood voor natuurfotografen is terug in de Protactic-serie. Uiteraard zijn de tassen van zichzelf al waterafstotend, zoals vrijwel alle modellen cameratassen van Lowepro dat zijn, maar ook in dit geval beschermt de AW-regenhoes je kostbare apparatuur tegen echt hevige tropische regens of spatwater in de branding van de Noordzee.

Lowepro Protactic ActivZone en afneembare heupriem

Lowepro Protactic ActivZone en afneembare heupriem.

Verwijderbare heupriem

De heupriem van de Protactic-tassen is verwijderbaar. Protactic 350 AW en 450 AW zijn ontworpen zodat ze een zware camera-uitrusting kunnen dragen. (bijvoorbeeld 1 à 2 professionele camerabodies met een 70-200 f/2.8 lens aangebracht, 8 extra lenzen of flitsers, een 15" laptop, statief en kleine overige accessoires). Echter zijn er ook momenten dat je de camera een dag thuis wilt laten en de tas minder zwaar beladen is. In dat geval is het mogelijk om het volledige camera-interieur uit te nemen en de heupriem volledig los te koppelen en te verwijderen. Bij een lichtere lading is een heupriem niet per se essentieel en dat maakt dat de tas desgewenst weer een stukje compacter kan worden gemaakt. De heupriem is ook als los item te gebruiken want bevat handige vakjes voor kleine spulletjes en diverse SlipLock aansluitingen.

Lowepro Protactic AW met Sliplock

Lowepro Protactic AW met veel Sliplock-bevestigingslussen

Meer dan 10 Sliplock-lussen op iedere tas

De Protactic-tassen zijn de eerste tassen met SlipLock bevestigingslussen over de gehele breedte en lengte van de tas. Beide modellen zijn voorzien van c.a. 10 tot 20 lussen waardoor Lowepro accessoires zoals Lens Cases, Street & Field items en compacte buidels gemakkelijk op de tas bevestigd kunnen worden. Dit maakt dat je de tas niet meteen hoeft weg te doen als je camera-uitrusting verder groeit, want past je nieuwe lens niet meer in de tas, dan kan deze altijd aan de buitenzijde worden bevestigd in een Sliplock lenscase. Tijd, ruimte en kostenbesparend!

Lowepro Protactic meegeleverde accessoires

Lowepro Protactic meegeleverde accessoires.

Levering met 5 modulaire accessoires.

De Protactic-tassen worden geleverd inclusief vijf modulaire accessoires, waaronder een houder voor een waterfles, een buidel voor kleine foto-accessoires zoals een accu, bevestigingsclips, statiefplaatje etc, twee bevestigingsriemen voor een (slaap)matje of windjack en een gemakkelijk te verplaatsen statiefbevestiging. Al deze accessoires worden standaard meegeleverd

Comfortabel ActivZone systeem

Het ActivZone Systeem van de Lowepro Protactic backpacks biedt heel gericht comfort voor fotografen die lange werkdagen maken en de apparatuur voor een langere tijd moeten dragen. ActiveZone zorgt er voor dat de achterzijde van de tas ademend is en transpiratievocht minder kans krijgt bij langdurig gebruik. Prettig, tijdens die lange tochten door de jungle of bij actieve sportfotografie langs de lijn.

Lowepro Protactic laptopvak

Lowepro Protactic laptopvak voor 13" of 15" laptop.

Laptopvakken

Protactic's laptop-vakken zorgen ervoor dat je in model 350 AW een 13" laptop kunt meenemen en dat er in Protactic 450 AW zelfs een 15" laptop past. Ideaal als je onderweg direct je foto's wilt nabewerken en wilt doorsturen naar de redactie of het thuisfront en uitstekend voor diegene die foto's direct op social media willen plaatsen.

Lowepro kwaliteit met coulant garantiebeleid

Lowepro kwaliteit: van de Lowepro Protactic AW-serie mag je veel verwachten. Naast alle bovenstaande aspecten zijn de tassen gemaakt van kwalitatief hoogstaande (waterafstotende) materialen waar Lowepro cameratassen om bekend staan. (diverse ballistische nylons en 900D polyester). De ritsen zijn degelijk en voorzien van stevige ritstrekkers en de bodem van de tas kan tegen een schok zodat je camera-apparatuur ook bescherming geniet als je de tas eens wat te enthousiast op de grond gooit. Op alle Lowepro producten is verder uiteraard een zeer coulante beperkte levenslange garantie geldig. De garantievoorwaarden vind je hier!

Meer informatie over de nieuwe Lowepro Protactic AW-serie, die tijdens de Photokina vakbeurs in Keulen in Europa gepresenteerd wordt vind je hier:

Lowepro Protactic 350 AW
Lowepro Protactic 450 AW

Een overzicht van alle nieuwe Photokina accessoires is te vinden op onze pagina met nieuwe producten.

Geef een reactie