Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lowepro schoudertassen voor Systeemcamera's: Scout, ProTactic en Adventura

De allround camera met een aangebouwde zoomlens heeft aanmerkelijk beperkter afmetingen dan de spiegelreflex met zo’n ‘toeter’. Ook de systeemcamera’s met wisseloptiek en de Micro Four Thirds camera’s zijn handzaam, licht en compact. Het spreekt dat de bekende forse fototas daar niet voor ontwikkeld is. Maar gelukkig treffen we in het Lowepro assortiment een baaierd aan kleinere tassen aan. We hebben daarvan drie stuks uitgelicht en deze beproefd: De Scout SH140, Adventura SH120 II en de ProTactic SH120 AW.

Ook tijdens dat weekendje weg, de korte vakantie of bij familieaangelegenheden moet de fotoapparatuur goed beschermd mee. Het is fijn als we in een kleine tas genoeg vakjes hebben voor de huis- en autosleutels, de portemonnee of portefeuille, een volle extra camera-accu en een geheugenkaartje. Daar hebben we in deze test specifiek op gelet. Verder moet een tas een handgreep én een schouderriem hebben, snel toegankelijk en afsluitbaar zijn en redelijk vocht- en stofdicht. De series die we hier kozen zijn alle beschikbaar in diverse maten: klein – middel – groot. Hier vind je het complete assortiment van alle tassen!

Lowepro Adventura SH 120 II

De kleinste tas van de 3 die we uitlichten is de Lowepro Adventura SH 120 II. Deze schoudertas herbergt één systeemcamera met standaardzoom en wat klein spul: in de zijvakken met elastieken band berg je geen kostbaarheden op! De klep opent van je af. Zo krijg je snelle toegang tot twee ritsen, grijpgrage handen komen er niet bij! De lege tas weegt inclusief schouderriem 300 gram. De binnenmaten zijn 12 x 11 x 16 cm (B x H x D). Fijn dat er een rubberen laag met steunstrips onder zit. In het voorvakje kan een kleine portemonnee of telefoon opgeborgen worden. De tas is vocht- en stofdicht, maar heeft geen AW/All Weather cover. De adviesverkoopprijs bedraagt € 43,-.
Bekijk de gehele Lowepro Adventura serie

De Lowepro Adventura SH 120 II schoudertas

De Lowepro Adventura SH 120 II schoudertas

De Lowepro Adventura SH 120 II schoudertas, open en dicht.

De Lowepro Adventura SH 120 II schoudertas, open en dicht.

Lowepro Scout SH 140 Slate Blue

De Scout is in haar denim Slate Blue een trendy verschijning, waar vooral dames voor zullen vallen. De stof is echter geen kwetsbaar en vocht-vasthoudend katoen, maar oerdegelijke Vintage Codna 600D polyester. Deze Lowepro Scout SH140 tas is de grootste uit de serie, maar is heel licht: hij weegt slechts 400 gram en heeft duidelijk ruimere binnenmaten: 23 x 13 x 15 cm. De tassen uit de Scout-serie hebben geen onder- of steunlaag of doppen. De gespen zijn stevig, de polstering is flexibel. De pad van de schouderriem is ook in Slate Blue uitgevoerd. Er past verrassend veel in de Scout SH140: de camera met standaardzoom, een tweede lens èn de flitser. Daarnaast was er voorin ruimte voor het kleine spul. De achterkant is open en geschikt voor boekjes, gidsen en dergelijke. De auto-/huissleutel kan aan een clipje worden gehangen tegen verliezen. Er zijn geen zijvakken; dat maakt de schoudertas glad en comfortabel te dragen tegen dunne kleding. De adviesverkoopprijs bedraagt € 89,-.
Bekijk de gehele Lowepro Scout serie

De Lowepro Scout SH 140 schoudertas.

De Lowepro Scout SH 140 schoudertas.

Het interieur van de Lowepro Scout SH 140 schoudertas.

Het interieur van de Lowepro Scout SH 140 schoudertas.

De Lowepro Scout SH 140 schoudertas.

De Lowepro Scout SH 140 schoudertas.

Lowepro ProTactic SH 120 AW Black

De ProTactic SH 120 AW is de kleine schoudervariant van de gewilde 250 AW, 350 AW en 450 AW rugzakken. Dat SH staat voor shoulder en AW geeft aan dat deze tas beschikt over een All Weather cover. Er wordt een extra, aan twee zijbanden te bevestigen tasje meegeleverd. Twee spanbanden dienen om onderaan een klein lichtgewicht statief op te hangen. Deze tas heeft inwendig een harde top (Formshell), waardoor de vorm vast blijft en ook de zijkanten en bodem zijn inwendig verstevigd. Door middel van de verdelers (Max Fit System Dividers) is deze tas naar wens in te delen. Leeg weegt de fototas 800 gram inclusief schouderriem, hij meet inwendig 23 x 11 x 18 cm. Er kunnen een camera, twee lenzen en een flitser in en uiteraard het nodige kleinere materiaal. Desgewenst zou een iPad Mini mee kunnen. Het rugvak is met klittenband gesloten, maar onderin zit een rits waarin een AW cover, de regenhoes, is opgeborgen. Slim! Persoonlijk mis ik vier steunvoeten – of twee steunstrips – maar verder is dit de ultieme systeemcamera tas. De adviesverkoopprijs bedraagt € 99,-.
Bekijk de gehele Lowepro ProTactic serie

De Lowepro ProTactic SH 120 AW schoudertas.

De Lowepro ProTactic SH 120 AW schoudertas.

Het interieur van de Lowepro ProTactic SH 120 AW schoudertas.

Het interieur van de Lowepro ProTactic SH 120 AW schoudertas.

De Lowepro ProTactic SH 120 AW schoudertas met accessoires.

De Lowepro ProTactic SH 120 AW schoudertas met accessoires.

Conclusie: een passende tas voor iedere systeemcamera

Bovenstaande tassen zijn een greep uit een zeer ruime collectie. De conclusie kan zijn dat er voor iedereen wel een passende tas te vinden is. Opvallend is de afwerking: geen losse naden, draadjes, sleetse hoeken en dergelijke. Alles voelt compact en degelijk aan. De buitenmaten zijn rondom ongeveer twee centimeter groter; een centimeter per kant, dankzij de stootopvangende polstering. Klasse!

Over Mich Buschman

Mich Buschman is professioneel fotograaf en geeft lessen in o.a. portretfotografie. Met zijn ruim 30 jaar fotografie ervaring is hij een echte kenner van de fotobranche. Via onze blog vertelt hij over de (technische) werking van onze producten. Kijk voor meer informatie over Mich op www.michbuschman.nl.

Geef een reactie