Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Scout-tassen van Lowepro speciaal voor compacte systeemcamera's

2008 was een heel bijzonder jaar. Op de Photokina in Keulen, de grootste fotobeurs ter wereld, presenteerden Panasonic en Olympus een nieuw cameratype: de compacte systeemcamera. Kortweg: CSC. Een revolutie, want deze camera's koppelden de kwaliteit van een dslr aan het gemak van een compact. De nieuwe baby's van de fotowereld groeiden een tikje harder dan iedereen verwachte en nu, slechts 7 jaar later, is de mirrorless camera een niet meer weg te denken schakel in de fotowereld.

Lowepro ontwikkelt al jaren tassen die geschikt zijn voor het genre compacte systeemcamera's. Zo werd al eerder de Streamline-serie geïntroduceerd en zijn ook diverse modellen uit de huidige Adventura SH II-serie passend voor compacte systeemcamera's. Dit najaar voegt Lowepro de Scout SH-serie toe met drie formaten tassen. Meer dan ooit kunnen deze Scout SH modellen gezien worden als volwaardige tassen voor CSC. Ga naar de productpagina's van deze camera schoudertassen om meer over de fysieke eigenschappen te leren of lees verder op deze blog voor achtergrondinformatie.

Productpagina Lowepro Scout SH 100.
Productpagina Lowepro Scout SH 120.
Productpagina Lowepro Scout SH 140.

lowepro scout sh 100 120 140 compacte systeemcamera tas2

De Lowepro Scout SH-serie tassen voor compacte systeemcamera's

Het compacte systeem

De Sony Alpha 7-serie, de Fujifilm X-modellen, Panasonic's G en GX, de Nikon 1, Canon EOS -M en de Olympus Pen en OM-D camera's, allemaal zijn het razend populaire fotocamera's van het mirrorless-type. Een camerabody met een grote sensor -APS-C, fullframe of Micro FourThirds- gekoppeld aan een digitale zoeker of alleen met een display achterop, maar altijd met verwisselbare objectieven. Voilá: de compacte systeemcamera. De snelst groeiende groep camera's en extreem populair bij zowel hobbyfotografen als selecte groepen professionals. Sommige camerafabrikanten keken na de presentatie op de 'Kina' nog een paar jaar de kat uit de boom, maar ondertussen zijn ook Nikon en Canon overstag. Gek eigenlijk dat het dan tot op vandaag geduurd heeft voordat er een beetje serieuze fototassen ontwikkeld werden voor deze systeemcamera's. Vermoedelijk komt dit omdat veel gebruikers prima overweg konden met hun bestaande tas, waarin nu domweg wat meer ruimte over was. Daar kon dan nog een extra lensje of flitser bij, mooi meegenomen!

lowepro scout sh 100 120 140 compacte systeemcamera tas3

Voor iedere compacte systeemcamera een passende tas. Van klein naar groot de SH100, SH120 en SH140.

Scout CSC-modellenlijn

Sommige fabrikanten produceerden een paar kleinere tassen in een bestaande reeks, met als idee: perfect voor CSC of een instap-dslr, maar met de nieuwe Lowepro Scout fototassen is er dan eindelijk een verfijnde, klassieke tassenserie voor compacte systeemcamera's. Deze tassenlijn is special ontwikkeld om CSC-camera's optimaal te beschermen en georganiseerd op te bergen. De Lowepro Scout fototassen zijn daarom gemaakt van soepel maar sterk Vintage Cotna 600D poly. Dat is een katoenachtige polyestersoort die zeer prettig aanvoelt. Waar nodig is 200D polyester gebruikt en daarom zijn ze zeer sterk, soepel en niet zwaar. In combinatie met de dikke polstering biedt dit materiaal bescherming tegen stoten, slijtage en vocht. Alle draagogen, gespen en kliksluitingen zijn bovendien gemaakt van metaal en hoogwaardig kunststof. De Scouts hebben echter geen losse All Weather-hoes maar zijn uit zichzelf waterafstotend. Bovendien ogen ze vrij algemeen en onopvallend, met name vanwege de blauwe kleur die een beetje een jeans-look geeft.

lowepro scout sh 100 120 140 compacte systeemcamera tas4

Naast de camera past er in iedere Scout-tas ook een smartphone of tablet.

Drie fototassen voor compacte systeemcamera's

De Scout-serie bestaat uit drie compacte cameratassen, waarvan de Scout SH 100 de kleinste is. Dit fototasje is bedoeld voor een kleine systeemcamera met een standaardobjectief zoals bijvoorbeeld een Fuji X-A2 of een Nikon 1. Daarnaast kun je er een smartphone en de nodige accessoires in opbergen, zoals geheugenkaartjes. De Scout SH 100 heeft een voorvak met een sleutelring en je kunt er wat kleine accessoires in kwijt. In de klep is ruimte voor extra geheugenkaartjes en een reserve-accu. De Lowepro Scout SH120 is een maatje groter en biedt ruimte aan een compacte systeemcamera met een standaardobjectief zoals bijvoorbeeld een Fuji X-E2, een Sony Alpha 6000 of een Canon EOS M3. Daarnaast kun je er nog een extra objectief, een forse smartphone en de nodige accessoires in opbergen. De Scout SH 140 tenslotte, is de grootste fototas in de Scout-serie. Hier kun je een compacte systeemcamera met een standaardobjectief zoals bijvoorbeeld een Fuji X-E2, een Olympus Pen of een Panasonic G in kwijt, maar een Olympus OM-D of Fuji X-T1 past ook. Bovendien is er plaats voor twee extra objectieven, een forse smartphone en de nodige accessoires. En in het handige opbergvak achterin kun je ook nog een kleine tablet kwijt, zoals een iPad mini.

Heb je ook een compacte systeemcamera maar ben je nog aan het tobben met een te grote tas? Dan kan het geen kwaad om eens te kijken naar de Scout tassenserie van Lowepro. Want uiteraard kun je een Billingham Hadley Small of een kleine Lowepro Adventura gebruiken om je camerasysteem in op te bergen, het is niet hetzelfde als een tailormade CSC-tas. Dat weten ze bij Lowepro maar al te goed, vandaar de Scout.

Lowepro's Scout SH-serie komt beschikbaar vanaf oktober 2015. De modellen 100, 120 en 140 krijgen een adviesprijs van respectievelijk €59, €69 en €89.

Geef een reactie