Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lowepro vs. "De Wilde Stad" - The Making of met Ateles Films

Mar 5

Gorillapod.nl

Afgelopen week is de film "De Wilde Stad" in première gegaan, waarvoor Loweprofessional Michael Sanderson van Ateles Films een groot deel van de beelden filmde. De tassen van Lowepro zijn voor Michael onmisbaar tijdens zijn werk. Hij geeft je graag een kijkje achter de schermen!

Michael: "Tijdens het filmen van De Wilde Stad maakten we goed gebruik van de urban aspecten van de LowePro tassen en cases. Door de bestrating overal in de stad konden we onze lading op wielen zetten. Iets dat in de wildernis niet altijd kan. Hiermee was bijvoorbeeld de Lowepro Pro Runner RLx450 AW II heel handig."

De Lowepro uitrusting van Michael Sanderson tijdens het filmen van De Wilde Stad.

De Lowepro uitrusting van Michael Sanderson tijdens het filmen van De Wilde Stad.

Lowepro Street & Field systeem

Michael maakt al langere tijd gebruik van het Street & Field systeem van Lowepro. "Wij vinden vooral de Lowepro Lens Cases en Lowepro S&F Deluxe Technical Belt extra handig omdat we vaak door de stad heen renden met camera en al om de dieren te volgen en te filmen. Een rugzak was dan vaak te langzaam. We waren altijd op onze hoede om de tassen niet buiten ons zicht te laten want een tas met alle waardevolle camera-apparatuur kan zo verdwijnen. Dat is heel anders dan wanneer we in de wildernis draaien, waar je gerust je tas een tijdje kan achterlaten met hoogstens een nieuwsgierig beest dat eraan komt ruiken."

Eendjes die van het dak af springen voor de film De Wilde Stad.

Eendjes die van het dak af springen voor de film De Wilde Stad.

Scènes voor De Wilde Stad

"Wij hebben aan verschillende sequenties meegedraaid voor De Wilde Stad. Waaronder de slechtvalk jacht, eendjes die van het dak af springen en naar de grachten lopen, en meeuwen die haring stelen van een toerist. Voor die laatste scène mocht Ana Luisa zelfs voor de lens staan om als aas te werken voor de meeuwen. Het was een zware taak om aangevallen te worden door de meeuwen. Sommige landden op haar hoofd om met hun snavel naar beneden te grijpen en de haring mee te nemen. Andere kwamen vlak langs haar gezicht en krasten zelfs met hun nagel op haar gezicht. Een echte 'close encounter' middenin de stad met wilde dieren. Ana gebruikte tijdens de opnames de Lowepro ProTactic SH 120AW. Een perfecte tasje om een kleine DSLR met lenzen te dragen om als toerist te acteren in de film."

Ana Luisa mocht voor de lens staan als aas voor de meeuwen.

Ana Luisa mocht voor de lens staan als aas voor de meeuwen.

Zo filmde Ateles Films de 'Making Of'

"Voor het filmen van de slechtvalk jacht moest Michael bovenop gebouwen staan en wachten totdat er iets gebeurde. Een fantastische scène die zich tussen de grote bankgebouwen afspeelt, die niemand door heeft. Bovenop het dak plaatste Michael een Pro-Mounts Chest Harness met een GoPro om de manier van filmen te laten zien voor de making-of. Hier zien we hoe hoog hij moest staan en waar de slechtvalken leven. Daarnaast nam hij de Lowepro Viewpoint BP 250 AW en Whistler BP 450AW, Lens Trekker 600 AW III en ook een DORR Action Black Statief Tas XL mee. Ook de Carry Speed FS-Pro sling strap ging mee voor veiligheid, zodat de camera niet naar beneden zou vallen."

Voor het filmen van de slechtvalk jacht moest Michael boven op gebouwen staan en wachten totdat iets gebeurde.

Voor het filmen van de slechtvalk jacht moest Michael boven op gebouwen staan en wachten totdat iets gebeurde.

Wil je meer weten over Ateles Films of over de film De Wilde Stad?

Loweprofessionals Michael Sanderson en Ana Luisa zijn professionele filmmakers, gespecialiseerd in natuurfilms en documentaires, voor bioscoop en televisie. Samen filmen ze, als Ateles Films, exotische en verre wildernissen over de hele wereld voor zenders als BBC, NHK Japan en National Geographic. Reizend door diepe regenwouden, hoge bergen en woestijnen nemen ze hun gespecialiseerde camera-apparatuur mee om verhalen te vertellen in en over deze buitengewone locaties. Kijk op www.ateles.org voor al hun projecten.

Matthijs van Nieuwkerk (DWDD) zei over De Wilde Stad: "Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg het écht met nadruk. Minitieus, door een ringetje te halen." Wil je meer weten over de film? Kijk dan op www.dewildestad.nl of bekijk de trailer hieronder.

Geef een reactie