Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Loweprofessional Jurgen Sloots Natuurfotograaf

Jurgen Sloots (Eindhoven, 1964) is sinds zijn jeugd bezig met natuurbeleving en fotografie hetgeen heeft geleid tot zijn levenslange passie: natuurfotografie. Binnen natuurfotografie hebben vogels en zoogdieren zijn grootste interesse, maar verder is hij toch ook wel een echte ‘alleseter’. Sloots is geen echte wereldreiziger, maar fotografisch gezien zijn er voldoende inspirerende projecten en opdrachten close to home.
Natuurfotografie is over het algemeen een solitaire ‘sport’, maar naast dat hij veel fotografeert, enthousiasmeert Sloots graag anderen.

Jurgen Sloots: Jan-van-Gent paringsgedrag

Jurgen Sloots: Jan-van-Gent paringsgedrag

Oprichter van VNFE en NVN

In 1986 was hij een van de medeoprichters van de VNFE, de Vereniging van Natuur Fotografen Eindhoven, waar hij ook jarenlang bestuurslid was.
Het NVN, het Natuurfotografen Verbond Nederland, werd mede opgericht door Sloots en hij was ook hier jarenlang bestuurslid. Het NVN verwierf bekendheid door het organiseren van het gerenommeerde tweejaarlijkse NVN Internationaal Natuurfoto Festival met vele aansprekende fotografen.

Accessoires voor natuurfotografen

Sloots ontwikkelt graag accessoires voor natuurfotografen, wat in 2006 leidde tot een van de meest verkochte schuiltenten ooit: de Buteo schuiltent. Deze tenten werden wereldwijd verkocht via diverse webshops. Na een korte onderbreking komt Sloots binnenkort met een geheel nieuwe lijn en diverse nieuwe webshops.

Jurgen Sloots: Herfst in het bos

Jurgen Sloots: Herfst in het bos

Nature Moments Productions

In 2011 werd NMP, Nature Moments Productions, opgericht door Sloots i.s.m. Eric Bergmeester en Han Meeuwsen. NMP maakte onder andere multimediapresentaties met 6 beamers en een 18 meter breed scherm. Daarnaast verzorgt NMP het tourmanagement van o.a. Frans Lanting (NG) en Jim Brandenburg (NG).
Een van de hoogtepunten van NMP was een grote expositie van Frans Lantings "LIFE" op de ss Rotterdam ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds.
In 2014 gingen de heren uit elkaar en ging Han verder met film en Eric en Jurgen met fotografische projecten.

Jurgen Sloots: Heikikkers

Jurgen Sloots: Heikikkers

Slimboek, fotoboek met augmented reality

SlimBoek, Brainport natuurlijk! (2015) is een uniek cross-mediaal concept van Jurgen Sloots. SlimBoek is een prachtig fotoboek waarin 30 foto's voorzien zijn van augmented reality (AR). Deze AR bevat video's, aerials, time-lapses, panorama's, natuurgeluiden en muziek. Deze zijn toegankelijk door codes in het boek te scannen met een smartphone of tablet. Er is ook een wandel-app (Ons Bos-app) waarmee men een wandeling langs de hoogtepunten uit het boek kan maken en waarbij de AR ook zichtbaar is op een aantal van deze hoogtepunten.
Als slotstuk is er een groot formaat foto-expositie waarbij alle foto's eveneens te scannen zijn.

Jurgen Sloots: Zonsondergang door de bomen

Jurgen Sloots: Zonsondergang door de bomen

Nature Photo Portal

Nature Photo Portal is het huidige project van Sloots. Dit is een startpagina voor natuurfotografen. De portal is gebaseerd op 2 pijlers: informatie en inspiratie. Storytelling is daarbij key. Fotografen kunnen hier zelf bloggen, maar ook hun portfolio’s plaatsen. Ook hier enthousiasmeert Sloots dus anderen en geeft ze een podium.

De Lowepro uitrusting van Sloots

Sloots maakt tijdens het fotograferen in het veld gebruik van de Lowepro Pro Trekker 450 AW, tijdens reizen van de Pro Roller RL x450 AW II en op reportage van de Lowepro Magnum 400 AW. Tijdens opdrachten met een drone vervoert hij de drone in een Lowepro DroneGuard CS400. Hiermee is Sloots een echte Loweprofessional!

Jurgen Sloots in de natuur: zeehonden fotografie

Jurgen Sloots in de natuur: zeehonden fotografie

Geef een reactie