Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Loweprofessional Pedro Salgado - Fotograferende Freerunner

Loweprofessional Pedro Salgado wordt in 1990 geboren in Lissabon, Portugal en reist sindsdien de wereld over. Hij heeft een passie voor fotografie. Al van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de kracht die een foto kan hebben. Pedro's motto is dan ook 'Uma imagem vale mais que mil palavras', wat betekent: 'Eén foto is meer waar dan duizend woorden.' Hij zorgt er dan ook altijd voor dat hij zijn camera en zijn Lowepro cameratas bij zich heeft, klaar om alles wat hij interessant vindt vast te leggen. Hij maakt foto's van 'het leven', wat alles omvat wat daarmee te maken heeft, van mensen tot landschappen.

Pedro Salgado neemt zijn ProTactic cameratas altijd mee op pad!

Pedro Salgado neemt zijn ProTactic cameratas altijd mee op pad!

Professioneel Freerunner

Naast dat Pedro veel fotografeert, heeft hij nog één grotere passie: hij is namelijk professioneel Freerunner op internationaal niveau en sleepte hiermee al vele prijzen in de wacht en werk 3 keer wereldkampioen! In 2011 won hij het Fastbreak World Parcouring Championship in Duitsland, in 2014 de KRAP Parkour Challenge in Italië en in 2015 won hij Hop The Block in Nederland en Vigo Street Stunts in Spanje. Als freerunner reist hij de hele wereld over en traint hij met verschillende bevolkingsgroepen.

Pedro op het dak in Rotterdam met zijn Lowepro ProTactic

Pedro op het dak in Rotterdam met zijn Lowepro ProTactic

Uitdrukken op verschillende manieren

Over zijn beide passies geeft Pedro Salgado aan dat hij zich graag uitdrukt op verschillende manieren. Eén hiervan is fotografie, in beeld. De tweede is met zijn lichaam, wat hij laat zien tijdens het freerunnen. Met deze combinatie verdient hij dan ook zijn geld, want de twee zijn erg goed te combineren! Naast foto's legt Pedro zijn kunsten namelijk ook veelvuldig vast op video om anderen te instrueren en inspireren.

Pedro Salgado op grote hoogte

Pedro Salgado op grote hoogte

Unieke shots

Omdat Pedro altijd zorgt dat hij zijn camera bij zich heeft, ook tijdens zijn trainingen, staan zijn foto's garant voor unieke perspectieven! Op zijn Instagram-account zijn foto's te vinden van Pedro op de vreemdste locaties, op grote hoogte en veelal los van de grond. Om zijn camera mee te nemen gebruikt Pedro de Lowepro ProTactic 350 AW camerarugzak. Deze biedt, door de formshell, goede bescherming tegen schokken en stoten, wat wel nodig is in Pedro's beroep. Bovendien is de tas volledig naar wens in te richten en niet te groot of te zwaar, waardoor Pedro de accessoires die hij nodig heeft altijd mee kan nemen.

Pedro Salgado met zijn Lowepro ProTactic 350 AW rugzak

Pedro Salgado met zijn Lowepro ProTactic 350 AW rugzak

Meer over Pedro Salgado

Wil je meer weten over Pedro, of ben je benieuwd naar zijn foto's en video's? Neem dan een kijkje op salgadoparkour.com!

Geef een reactie