Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lume Cube 2.0: onmisbaar voor het fotograferen met je smartphone

De smartphone is een ware alleskunner. Je kunt ermee op internet surfen, je social media checken, vlogs maken en zelfs midden in de nacht foto's schieten. Toch is het jammer dat bijvoorbeeld het flitslicht van de smartphone vaak een ondergeschoven kindje blijft. Wanneer je de flitser van je toestel gebruikt, komt dit de kwaliteit van je foto's niet ten goede. Je ziet dan harde schaduwen en je onderwerp verliest alle charme door het felle licht. Toch ontkom je er soms niet om aan een flitser (of een externe lichtbron) te gebruiken. Hoewel de toestellen steeds beter worden in het fotograferen met weinig licht, vragen sommige situaties toch om bijgelicht te worden. Je kunt hier iets aan doen, door de Lume Cube 2.0 als flitser voor je smartphone te gebruiken.

Lume Cube 2.0: de beste flitser voor je smartphone

De Lume Cube 2.0 is een klein, vierkant blokje met een krachtige LED-lamp. De Lume Cube heeft een behuizing van aluminium en voelt daardoor erg robuust aan wanneer je hem in de hand houdt. Het ferme lichtblokje is te gebruiken als externe flitser of als een draagbare videolamp. Omdat hij zo klein is, kun je hem makkelijk in je broekzak steken of in een verloren vakje van je fototas stoppen. Je hebt hierdoor dus geen reden meer om de flitser van je smartphone te gebruiken, want de Cube kun je makkelijk overal mee naar toe nemen. De Lume Cube is overigens niet alleen te gebruiken met je smartphone, maar hij is ook prima inzetbaar voor je DSLR, systeemcamera of een GoPro. Mogelijkheden genoeg dus.

Accessoires

De Lume Cube 2.0 is onmisbaar voor elke fotograaf.

Even opladen en gaan

Het lichtblokje heeft een oplaadbare accu, die je kunt opladen met de meegeleverde USB-C kabel. Met een volle accu kun je zo'n 40 minuten vooruit (wanneer je de Lume Cube 2.0 op vol vermogen gebruikt). Dit komt in de praktijk echter vrijwel nooit voor. Vaak stel je de helderheid in op zo'n dertig tot vijftig procent. Hierdoor doe je dus een stuk langer met één acculading. Daarnaast is de Lume Cube snel opgeladen en kun je sowieso weer vlot aan de gang als hij toch een keer leeg is.

Externe lichtbron met smartphone

Deze draagbare minilamp en flitser is ook prima als externe lichtbron te gebruiken.

Krachtige lamp en waterdicht

Op vol vermogen levert de Lume Cube maar liefst 1500 Lumen aan lichtopbrengst, dat staat gelijk aan 750 Lux op 1 meter afstand. Het vermogen van de LED kun je aanpassen van 1500 naar 0 Lumen. De kleurtemperatuur van de LED is 5600° Kelvin en dit geeft een mooi en helder wit licht. De cube heeft een CRI (kleurweergave index) van 95. Hiermee is de kleurweergavekwaliteit van de Lume Cube 2.0 hoog. Daarnaast is bij deze nieuwe versie de hoek van de lichtstraal vergroot van 60 naar 80 graden. De Lume Cube 2.0 is waterdicht tot een diepte van 10 meter. Je kunt hem dus ook tijdens het zwemmen, surfen of andere watersporten gebruiken. Let er wel op dat je het oplaadpunt goed afsluit met het rubberen dopje.

Lume Cube lichtset: een draagbare fotostudio

De Lume Cube 2.0 verbind je met je smartphone met behulp van de bijbehorende app Lume-X, beschikbaar voor iOS en Android. De instellingen van de Cube kun je vervolgens in de app wijzigen. Met de app is het mogelijk om vijf Lume Cubes tegelijk aan te sturen. Handig als je bijvoorbeeld een complete Lume Cube lichtset of fotostudio wilt opbouwen die je makkelijk mee kunt nemen. In de app kun je de helderheid van de Lume Cube eenvoudig wijzigen en stel je in hoe je hem wilt gebruiken. Het lichtblokje kun je als flitser gebruiken, als draagbare lamp of als strobeverlichting. Verder is er een optie om rode ogen te voorkomen en kun je de instellingen per Lume Cube aanpassen. Daarnaast kun je met de twee knoppen (plus en min) op de Lume Cube de helderheid van de lamp handmatig instellen en kun je de Cube in- of uitschakelen.

Kat zonder Lume Cube belichting

Foto zonder Lume Cube 2.0.

Foto met Lume Cube 2.0

Foto met Lume Cube 2.0 als flitser.

Betere foto's met je smartphone

Behalve de Lume Cube en de oplaadkabel zitten er ook twee kleuren-gels in de doos die je makkelijk op de Lume Cube kunt klikken (en weer verwijderen) omdat ze magnetisch zijn. Het is hierdoor zelfs mogelijk om meerdere gels op elkaar te plaatsen. De kleuren-gels bestaan uit een oranje en een diffuser. De oranje gel geeft je foto een warmere uitstraling en de diffuser-gel zorgt ervoor dat het licht minder hard en direct wordt. Beide zijn erg handig en geven een mooi resultaat. Hierdoor kun je op een makkelijke manier kleuren-gels gebruiken op je smartphone. Wanneer je meer kleurenfilters wilt, kun je altijd nog bij de extra kleurenfilters en oranjefilters terecht. Verder zit er bij de Lume Cube 2.0 een DSRL shoe mount, zodat je de Lume Cube op vrijwel elke spiegelreflexcamera kunt bevestigen.

Lume Cube: De kleine, lichtgevende krachtpatser

Lume Cube is in 2014 begonnen als een Kickstarter project en sindsdien gevestigd in San Diego. De bedenkers van Lume Cube zagen dat niet alleen professionele fotografen, maar ook Gopro filmers, extreme sporters en smartphonefotografen vaak behoefte hebben aan meer licht bij hun foto- en video-opnames. Daarom ontwikkelde Lume Cube een extreem compact en lichtgewicht, maar zeer sterke lichtbron in de vorm van een kubus. Bij Lume Cube hebben ze hart voor de natuur. Daarom worden er in samenwerking met WeForest via de #care4cubes campagne voor elke 100 dollar die uitgegeven wordt op hun website, twee bomen geplant in gebieden waar de natuur dreigt te verdwijnen.

Geef een reactie