Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lume Cube review door Bureau Duizenddingen

We vroegen Bureau Duizenddingen om onze populaire Lume Cube Led Lampjes eens grondig onder de loep te nemen. Je kent het wel, je wilt s ‘avonds fotograferen, maar jouw smartphone kan dit nauwelijks aan in het donker. Je ziet je object erg slecht en er is weinig contrast zichtbaar. En dit terwijl iedereen weet dat licht juist de sleutel is voor de mooiste plaatjes. Lume Cube is voor dit probleem met de perfecte oplossing gekomen. Het merk heeft een krachtige en handzame ledlamp ontwikkeld. Deze is perfect te gebruiken bij film- en fotografieprojecten met action camera’s en smartphones bij slecht licht.

Wij testten de Lume Cube in combinatie met de iPhone 7 Plus. Via de Lume Cube app kan de flitser zeer gemakkelijk worden aangestuurd via Bluetooth. In de applicatie vind je instellingen als helderheid, flitstijd en een functie ter voorkoming van rode ogen. Tevens kun je meerdere Lume Cubes koppelen via de app. Voor de Androidgebruikers is de app overigens ook te downloaden, dit kan via de Google Play store.

Lume Cube Kickstarter project

Lume Cube is een Amerikaans bedrijf, gevestigd in San Diego. Het project zag voor het eerst licht op het fundingsplatform Kickstarter. In 2014 vond de aftrap plaats, waarbij met de donatie van 2632 mensen in totaal $272.476,- werd opgehaald.

Kleine krachtige kubus met veel licht

De Cube is erg klein, met zijn 1,5 inch, wat neerkomt op 3,8 bij 3,8 cm. Toch geeft het kubusje maar liefst 1500 lumen licht. Dit staat gelijk aan de lichtopbrengst van een gloeilamp met 100 watt. Het kubusje is dimbaar van de maximale 1500 lumens tot 0, dus mocht je onderwerp overbelicht zijn, dan kun je deze waarde handmatig aanpassen. Het dimmen is in te stellen, zowel via een knop bovenop de kubus in 10 stappen, als traploos via de app. Op 50% van zijn power gaat de accu zo’n 2 uur mee. Vervolgens zijn de Lume Cubes weer op te laden via een micro USB-poort. Het kabeltje hiervoor is meegeleverd door de fabrikant en de oplaadtijd is een uurtje.

Voor een photoshoot in de avond of nacht is dit het perfecte accessoire. Het past met het grootste gemak in je broekzak en je hebt geen gedoe met stroompunten of kabels.
Een mooie bijkomstigheid is dat de Lume Cube tot 33 meter diepte waterdicht is.

Aan de slag met de Lume Cubes

Eindelijk was het zover: we mochten gaan spelen met de Lume Cubes. Op onderstaande foto zie je hoe klein en compact de Lume Cubes zijn ten opzichte van de iPhone 7 Plus. In de verpakking zitten instructieboekjes en een serial code die nodig is voor het verbinden van de Cubes met de Lume Cube App.

Overzicht foto van de Lume Cubes en iPhone 7.

Overzicht foto van de Lume Cubes en iPhone 7.

Hoe bevestig je de Lume Cube op een statief?

Heel leuk zo’n lampje, maar waar zet je hem op vast? Duct tape werkt vaak wel, maar we waren aangenaam verrast dat er een 1/4-20 statiefaansluiting onder de Lume Cube zit. Daarmee kan je hem bijvoorbeeld perfect op een GorillaPod van Joby monteren. Heel fijn aan deze GorillaPod is dat deze een snelkoppelingsplaatje heeft waardoor je de Lume Cube er makkelijk op kunt zetten en af kunt halen.

Lume Cube in combinatie met GorillaPod Original van Joby.

Lume Cube in combinatie met GorillaPod Original van Joby.

In de App van Lume Cube kun je van alles instellen en ook statistieken zien. Je kunt de signaalsterkte en het batterijsignaal bekijken. Daarnaast kunnen felheid en snelheid ingesteld worden via het menu. Dit kleine beest heeft zelfs RedEye reductie en opto trigger. De opto trigger houdt in dat het kubusje direct reageert op het licht van een andere Cube of flitser. Hierdoor kun je ontelbaar veel Lume Cubes samen gebruiken. Via bluetoothconnectie kunnen de Cubes aan de app gekoppeld worden, met een maximum van 5 stuks. Wij gebruikten voor de foto constant licht, waarvan we naar behoefte de felheid ingesteld hebben via de app.

In de Lume Cube app stel je o.a. de lichtsterkte van je cubes in.

In de Lume Cube app stel je o.a. de lichtsterkte van je cubes in.

Social Media content met Lume Cube

Geregeld maken wij content voor de social media kanalen van onze klanten. Vandaag zetten wij een fiets van het merk Puch letterlijk in de spotlights. Voor deze shoot draaiden we de Lume Cubes op de spigot aansluitingen van onze studioflits statieven (heel handig).

Lume Cubes op statieven van studioflitsers.

Lume Cubes op statieven van studioflitsers.

Spelen met kleuren: Lume Cubes met filters

Voor deze shoot wilden we 2 dingen testen. Als eerste gebruiken we doorzichtig plastic als filter (gel). We plakken met tape wat stukjes voor de Lume Cube. Je kunt dit overigens niet te lang laten zitten, want dan smelt het plastic. Een Lume Cube kan op volle kracht namelijk aardig warm worden. (Noot: vanaf april 2017 zijn er een housing en gels van Lume Cube zelf beschikbaar waarmee je dit effect kan creëren, zonder dat je last hebt van smeltende filters). Vervolgens fotograferen we het object enkel met de lichtopbrengst uit de twee Lume Cubes. #nofilter

Lume Cube met groen filter.

Lume Cube met groen filter.

Lume Cube met rood filter.

Lume Cube met rood filter.

We gebruikten belichting van beide kanten. Links gebruikten we een rode kleurfilter en rechts een groene. Het resultaat is een mooie mix van rood en groen licht op het object. In het midden van de foto smelten de kleuren in elkaar over en ontstaat er een blauwe gloed.

Foto gemaakt met iPhone 7 plus van Puch fiets met de Lume Cubes.

Foto gemaakt met iPhone 7 plus van Puch fiets met de Lume Cubes.

Na het spelen met kleuren werd het tijd om de Lume Cubes op volle power te gebruiken.

Het half gesmolten filtertje is hier omhoog gevouwen: tijd om de Lume Cube zonder filter te testen!

Het half gesmolten filtertje is hier omhoog gevouwen: tijd om de Lume Cube zonder filter te testen!

Foto van de Puch fiets gemaakt met iPhone 7 en Lume Cube zonder filters.

Foto van de Puch fiets gemaakt met iPhone 7 en Lume Cubes zonder filters.

Conclusie: gemakkelijk te gebruiken flitsers

Al met al was het prettig werken met Lume Cubes, vooral in combinatie met andere producten zoals een flitsstatief, de GorillaPod van Joby en een iPhone 7 Plus. Ook de app met alle instellingen is erg handig. De app is gemakkelijk te verbinden met de flitsers. Het is een product dat vanaf nu standaard in onze cameratas zit. Het formaat zorgt ervoor dat ze ook zonder tas makkelijk meegenomen kunnen worden. Wij zijn tevreden met het product, en onze klant was erg enthousiast over de foto’s!

Over Bureau Duizenddingen

Dabbe van den Brand & Tim van Laere richtten in augustus 2015 Bureau Duizenddingen op. Met dit creatieve communicatiebureau werken ze vanuit het centrum van Breda aan zeer diverse projecten. Denk bijvoorbeeld aan Grafisch Design, Animaties, Social Media Campagnes, Online Platforms, Webdesign, Illustraties en vooral ook veel Fotografie.

Geef een reactie