Voor 15:00 besteld, morgen thuis.
Klantenservice Tel: 073-6154550 tot 17:00 uur

Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lume Cube is jarig - Happy birthday!

Alle geweldige fotografie heeft één ding gemeen: uitzonderlijke belichting. Smartphones en actioncams hebben op een briljante manier de fotografie en videografie toegankelijker gemaakt, maar ze worden beperkt in situaties met weinig licht. Hoe kunnen we deze apparaten gebruiken zoals we onze professionele camera's zouden gebruiken? Met een Lume Cube natuurlijk!

Het merk Lume Cube van de gelijknamige krachtige led-kubus bestaat alweer 6 jaar. Degreef & Partner distribueert sinds 2016 de producten van Lume Cube in de Benelux en later ook in Frankrijk en Duitsland. Hier een snelle tijdlijn van de afgelopen jaren van Lume Cube in de Benelux, Frankrijk en Duitsland!

Lume Cube logo
LC gunmetal grey kickstarter

AUG. 2014

Lume Cube Kickstarter campagne

Het idee is om het krachtigste, meest veelzijdige en nuttigste miniatuur LED-licht ter wereld te maken. Een Kickstarter campagne wordt gelanceerd en zo wordt de Lume Cube geboren.

Lume Cube kickstarter campagne

De originele Lume Cube van de Kickstarter campagne.

Lume Cube in Nederland

JUNI 2016

Lume Cube in Nederland

Het ontwerp van het kleine, veelzijdige, maar toch professionele kwaliteitslicht spreekt ons erg aan. Zo starten we in juni een samenwerkingsverband met Lume Cube en introduceren we Lume Cube op de Photokina beurs in 2016. We gaan de distributie van Lume Cube producten verzorgen in Nederland, België en Luxemburg.

We vragen fotograaf Mich Buschman om aan de slag te gaan met een Lume Cube. Hij beschrijft en laat met praktijkvoorbeelden zien hoe je de kleine led-kubusje kunt inzetten in verschillende situaties. Daarnaast nemen we sinds 2016 de Lume Cube elk jaar mee naar Nederlandse en Belgische beurzen zoals de Foto Fair, Professional Imaging, Calumet, Photo Days en Lowlands.

Mich Buschman Lume Cube praktijkvoorbeelden

Bekijk de praktijkvoorbeelden blog

Magnetische filters

Uit het verhaal en de foto’s van Mich blijkt dat hij accessoires zoals bijvoorbeeld een soft diffusor mist. Niet lang daarna introduceert Lume Cube het magnetische Light House systeem. Met dit systeem plaats je eenvoudig de magnetische accessoires op je Lume Cube. Het nieuwe assortiment van accessoires bestaat uit magnetische kleurenfilters, Honey Comb grids, CTO gels en witte diffusors.

Lume Cube magnetische filters

Die magnetische accessoires, dat is iets waar onze Lume Cube ambassadeur Joris Luyten dankbaar gebruik van maakt. Hij gebruikt gekleurde filters in combinatie met een snoot of barn doors voor zijn Food photography. Hoe dat moet legt hij maar al te graag uit tijdens de Photo Inspiration Day in België.

Lume Cube - Food photography

Food photography workshop van Joris Luyten op de Photo inspiration day in Belgïe .
#litbylume

Zelf proberen we ook de tips van Joris' workshop uit op onze eigen drankjes. #litbylume

Lume Cube in Frankrijk

JAN. 2017

Lume Cube in Frankrijk

Degreef & Partner start met de distributie van Lume Cube producten in Frankrijk. We nemen Lume Cube mee naar verschillende Franse beurzen zoals Salon de la Photo en verschillende huisshows van SCAN.

Om Lume Cube (en al onze merken) in Frankrijk goed te kunnen promoten, hebben we een aantal Franssprekende medewerkers. Zo introduceren we bijvoorbeeld Lume Cube met een eigen uitlegvideo in het Frans.

Lume Cube op beurzen in Frankrijk

Lume Cube gaat ook mee naar verschillende beurzen in Frankrijk.

Lume Cube Air introductie

MEI 2017

Lume Cube Air Kickstarter campagne

Het leven van de Lume Cube Air begint in oktober 2016 via een tweede Kickstarter campagne. Binnen 29 uur wordt het beoogde doel behaald en kan de ontwikkeling beginnen. In eerste instantie wordt het nieuwe led-lampje Līfe Līte genoemd, maar wordt in mei 2017 wereldwijd beschikbaar onder de naam Lume Cube Air, zo ook in de Benelux en Frankrijk.

Over Līfe Līte
“In ons dagelijks leven hebben we zelden het juiste licht om creatief te zijn en die speciale momenten vast te leggen. Of je nu een reizende jet-setter bent, een vlogger met miljoenen fans, of een groep vrienden in de stad, de Līfe Līte is er om je het juiste licht te geven in elke omgeving. Elke dag weer.”

In wekelijkse blogs werken we aan de bekendheid van onze merken, zo ook van Lume Cube. In één van onze best bezochte blogs promoten we Lume Cube Air om te gebruiken tijdens het maken van een vlog.

Lume Cube beste vlog accessoire - verlichting

De Lume Cube Air is ontwikkeld voor gebruik met een smartphone, maar kan ook gebruikt worden met action cams of digitale fotocamera's.

Bekijk de vlog blog


Lume Cube in Duitsland

JUNI 2018

Lume Cube in Duitsland

Het blijft niet bij de Benelux en Frankrijk, we steken ook de Duitse grens over om ook daar het licht van Lume Cube te brengen.

We vragen Duitse fotografen wat zij van de Lume Cube vinden en we krijgen veel positieve reacties. We nemen de producten van Lume Cube mee naar een aantal Duitse beurzen en ook promoten we Lume Cube via bijvoorbeeld Social media.

Ruediger Shestag laat in zijn video zien hoe hij de Lume Cube Professional Lightning kit gebruikt tijdens een portret- en product fotoshoot. Bij portretfotografie vindt hij het leuk dat hij met gekleurd licht en beweging kan spelen. Daarnaast noemt hij de Lume Cube effectief en veelzijdig om hem voor productfotografie te gebruiken. Hij vertelt namelijk dat hij met een Lume Cube veel dichter bij het object kan komen dan met een grote studioflitser. En dat zonder het gebruik van hulpmiddelen zoals een spiegel!

Groenten blog Uwe Statz promotie duitsland Lume Cube

Uwe Statz gebruikt Lume Cubes voor fotografie en als extra licht tijdens het filmen. Hij is enthousiast over de Lume Cubes en dat zie je duidelijk terug in zijn geweldige foto’s. Zoals de meeste fotografen speelt hij graag met alle magnetische accessoires voor de Lume Cube zoals de kleurfilters, de CTO-filters, de snoot en de barn doors. Zijn verhaal is te lezen in het Duits, Nederlands en in het Frans.

Bekijk de groenten blog


LC Panel

AUG. 2019

Introductie van de Panel

Lume Cube brengt een gloednieuw LED-lampje uit, de Panel. De Panel is, zoals alle producten van Lume Cube, gemaakt om video- en fotografen te helpen bij het vastleggen van scènes en herinneringen na zonsondergang.

In augustus komt de Panel uit en een maand later wordt hij voor het eerst aan ons geleverd. Wat vindt ons testpanel van de Lume Cube Panel? We sturen Roy Poots en Robin de Ridder een LC Panel toe om hem te ‘unboxen’ en om hem in de praktijk te testen.

Roy vlogt veel tijdens zonsondergang en in de avonduren. Door zichzelf te verlichten met de LC Panel zorgt hij ervoor dat de camera het juiste focuspunt kan vinden in het donker. Nu kan hij zelfs zonder veel daglicht doorgaan met het opnemen van een vlog. Ook bij het filmen van evenementen kan hij het uitlichten van personen goed onder controle houden. Roy is onder de indruk van het led-display, want nu je kun je heel precies zien hoe lang de batterij nog meegaat.

Robin van Romedia Films vindt de LC Panel een compacte krachtpatser. Hij vindt het ideaal dat hij het LC Panel heel gemakkelijk kan opladen. Hij laat zien wat de LC Panel voor een mogelijkheden heeft en klinkt daar erg enthousiast over. Een review kan niet enkel positief zijn, maar het enige verbeterpuntje dat Robin kan vinden is dat de knopjes iets rammelen!


Lume Cube 2.0 introductie

SEPT. 2019

Introductie van de Lume Cube 2.0

Lume Cube 2.0 is de verbeterde versie van het originele led-lampje. Bij de vernieuwde versie is de kleurtemperatuur natuurlijker en heb je totale controle over de lichtintensiteit. Ook de batterijduur is toegenomen en je kunt hem sneller weer opladen.

We geven onze ambassadeurs de mogelijkheid om deze vernieuwde Lume Cube uit te proberen. Edwin Giesbers gaat voor ons op paddenstoelenjacht en Joris Luyten gebruikt de nieuwe Lume Cubes voor zijn Food Photography video. Ook nemen we de nieuwe Lume Cube mee naar verschillende beurzen in het najaar van 2019.

Lume Cube 2.0 mee op paddenstoelenjacht

Edwin legt in het bos verschillende soorten paddenstoelen vast. Zoals altijd zijn de foto’s van Edwin verbluffend mooi en hij schrijft over zijn ervaring met de vernieuwde Lume Cube. Na zijn tocht in het bos is hij erg tevreden over het verbeterde led-lampje, met name over de accuduur per lading! Zijn verhaal is te lezen in het Nederlands en in het Frans.

Lees meer over paddenstoelenfotografie

Joris legt in 10-stappen uit hoe je de nieuwe Lume Cube 2.0 gebruikt voor food fotografie. In zijn voorbeeld fotografeert hij een kleurrijke cocktail. Hij maakt gebruik van de accessoires zoals de kleurfilters, de barn doors en een snoot. Ook zijn andere foto’s die hij maakt zien er smakelijk uit.

De Outdoor Guru Gijs Loning neemt contact met ons op met de vraag of hij de Lume Cube 2.0 ook mag uitproberen. De Outdoor Guru is misschien geen specialist in foto- of videografie, maar de Lume Cube 2.0 lijkt hem uitstekend om mee te nemen op avontuur. Zodoende sturen we een hem een Lume Cube 2.0 Portable Lightning kit op. In zijn review zet hij de Lume Cube 2.0 buiten in de regen om de waterdichtheid te testen en vertelt hij over hoe hij de Lume Cube gebruikt in verschillende outdoor situaties.

Lume Cube 2.0 mee naar de beurs

Natuurlijk gaat de vernieuwde Lume Cube mee naar elke beurs.

Lume Cube Strobe Light introductie mini drone verlichting

OKT. 2019

Introductie van de Strobe Anti-collision Light

Lume Cube blijft zichzelf op allerlei gebieden van verlichting vernieuwen. Het is al mogelijk om normale Lume Cubes op een drone te monteren, maar nu komt Lume Cube met ultralichte drone verlichting. Dit kleine ding weegt slechts 10 gram en geeft 500 lumen licht!

De Strobe Light is uitstekende verlichting voor onder andere de DJI Mavic Mini drone, ondanks dat je in Nederland alleen bij daglicht mag vliegen. We leggen in een blog uit waarom een Strobe toch handig kan zijn.

DJI Mavic Mini accessoire strobe anti-collision led-lampje

Laten we wel stellen, deze drone heet niet voor niets ‘Mini’.

Bekijk de DJI Mavic Mini accessoire blog

Happy Birthday 6 years of Lume Cube

Happy Birthday Lume Cube!

We hopen dat Lume Cube zich breed blijft ontwikkelen en in de toekomst ons verlicht met nieuwe interessante producten!